2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Senior Member sword61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.07.2007
    Yaş
    36
    Mesajlar
    328
    Konular
    163
    Tecrübe Puanı
    0

    Nano robotics(Nano Robotlar)!!!!!!

    Nanorobotics nedir?

    Nano-robotik, çok küçük boyutlarda (atom ve molekül boyutlarına kadar) manipulasyon ve operasyon yapabilecek robotları geliştirerek nanoteknoloji, biyoteknoloji ve biyomedikal alanlarının gelişimine katkıda bulunmak ve ayni zamanda biyo-, mikro- ve nano-teknolojideki gelişmelerden yararlanarak minyatür robotlar geliştirmektir.


    Nanorobotiğin ilgilendiği en önemli alan ise, tıbbi mikro-robotlardır. İnsan içinde kanser gibi hastalıkları rahatsızlık vermeden tanıyıp, lokal olarak ilaç verebilecek ve biyopsi ve cerrahi müdahale yapabilecek küçük kablosuz robotları geliştirimek. Bu alan mikro/nano-robotların insanlık için en yararlı uygulaması olacaktır. Bu konudaki ilk proje olarak, su an hali hazırda hastanelerde kullanılmaya başlanmış sindirim sistemini inceleyen endoskopik mikro-kapsulleri robot olarak geliştirilmektedir. Bu kapsül robot sindirim sistemindeki hastalıkları tanıyacak ve bunların acı ve rahatsızlık vermeden tedavi edilmesini sağlayacaktır.


    Nanorobotiğin ilgilendiği diğer bir alan da, insan içindeki durağan sıvılarda (damarlar, böbrek, omurga ve beyin sıvısı boşluğu ve gözün içi) yüzerek hastalıkları tanıyıp tedavi edebilecek milimetreden küçük çapta yüzen robotlar geliştirmektir. Diğer bir alan da, mikron ve nanometre boyutlarında cisimleri, parçaları ve biyolojik maddeleri çok hassas olarak manipule edebilecek nano-robotlar geliştirimek. Bu robotlar biyoteknoloji, elektronik, saat ve bilgisayar teknolojisi, vs. konularda çok önem taşıyacaktır

  2. #2
    Junior Member wahidi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.12.2009
    Mesajlar
    3
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Nano robotics(Nano Robotlar)!!!!!!

    karadeniz teknik üniversitesi makna.müh. öğrencısyım. bıtırme konum olan nanoteknoloji ve uygulamaları hakkında elınızde turkce kaynak varsa yollayabılırmısınız?

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •