Mehteran Takımı Hangi Zamanlarda Yürüyüş Yapar?

[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] Osmanlı Devleti ' nin döneminde diğer milletlere karşı hem kendini gösterme hem de güçlü olduğuna inandırmak adına kullanılmış bir taktiktir. O zamanlar Yeniçeri ' lerin katıldığı Mehteran Takımı ' na şu an Askeri Bando takımları ya da dışarıdan da müzik ve fiziki yeterlilik ile girilebiliyor. Boy ve yapının Mehteran Takımı ' na girebilmek için faydası oldukça büyük. Çünkü iri yapılı olmak ve gösterişli bir vücuda sahip olmak [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]'nda istenilen en önemli özelliklerden. Düşmanı korkutma taktiklerinden olduğu için cüsseye oldukça önem veriliyor. Aynı zamanda Mehter Takımı ' na girebilmek için istenilen enstrümanlardan en az birini çalabilmeniz gerekiyor. Bağlama, flüt, klarnet gibi enstrümanlardan birini iyi bir şekilde çalabilmeniz Mehteran Takımı ' na girmeniz için gereken en önemli noktalardan biri.
Mehteran Takımı Ücretle Tutulabilir Mi ?
Mehteran Takımı genel olarak özel günlerde yürüyüşlere çıkarlar. Hatta internet üzerinden ya da kuruluşlardan Mehteran Takımı özel günler için çağırılabilir. Böylelikle istediğiniz özel günlerde belli bir ücret karşılığında Mehteran Takımı çağırabilir ve özel gününüzü çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. Ancak Türkiye ' deki kurtuluş günlerinde, özel bayramlarda ya da milli bayramlarda Mehteran Takımı görmek en mümkün durumlardan biridir. Belli bir ücret karşılığında Mehteran Takımı ' nı düğünlerde ya da eğlencelerde görmek oldukça kolay bir seçenektir.
Mehteran Takımı Tutmak Pahalı Mıdır ?
Mehteran Takımı tutmak düğünlerde ya da çeşitli eğlencelerde sık sık görülebilecek olan etkinlikler arasında yer almaktadır. Mehteran Takımı ' nı özel davetler için tutmak genel olarak gösteri yaparken kalacakları saat başına ve gösteri saatine göre ücretlendirilmektedir.