MASTER ALTERNATİFİ: SERTİFİKA & DİPLOMA PROGRAMLARI...
________________________________________
MASTER ALTERNATİFİ: SERTİFİKA & DİPLOMA PROGRAMLARI...

“Lisans eğitimin iş başvurularında önemini günden güne yitirerek, daha fazlası istenen ülkemizde, Yüksek Lisans eğitimine olan talep hızla artmakta. Özellikle yurtdışında yapılacak Yüksek Lisans eğitimi tercih sebebi olurken, böyle bir eğitim maliyeti de göz ardı edilecek gibi değil... Öyleyse bizim size tavsiyemiz, son yıllarda hızla yükselişe geçen Sertifika & Diploma programları olacaktır...”

Yurtdışında Yüksek Lisans eğitimi en az 1 yıl sürelidir ve maliyeti yüksektir. Yüksek Lisans eğitimi için gerek vakti olmayanlar gerekse daha düşük bütçeye sahip olanların alternatifi Sertifika & Diploma programları son yıllarda özellikle önem kazanmakta. Günümüzde “plug-in” çalışanlar, yani nasıl ki bir su ısıtıcısını fişe taktığımız anda çalışmaya başlar, aynen bu şekilde işe girdiği andan itibaren o işi her hangi bir acemilik devresi olmadan yapabilecek personeller, şirketler tarafından tercih edilmektedir. Bu tarz bir çalışan ise ancak iyi bir eğitim ve stajdan sonra ortaya çıkmaktadır. İşte bu iki kilit noktayı, eğitim + staj imkanını bize Sertifika & Diploma programları düşük maliyetler ile sumaktadır.

Yurtdışında Sertifika & Diploma programlarının süreleri 4 haftadan başlar ve 2 yıla kadar çıkmaktadır. Bu programların bazıları kendi müfredatları dahilinde staj seçenekleri sunarken, bazıları ise vize koşulları gereği ekstra çalışma hakkı elde edilmesine imkan verir. İngiltere’de bu tarz programlar genellikle özel okullar tarafında sunulur. Bu okullara en iyi örnekler; BBSI, MLS, London School of Internatinol Business College olarak gösterilebilir. Amerika’da ise bu programlar genellikle ünlü üniversitelerin bünyelerinde sunulur. Bu okullar arasında University of California Berkeley, UCLA, University of California San Diego, San Diego State University şüphesiz ki en iyilerdendir. Kanada’da ve Avustralya’da da İngiltere gibi özel okullarda Sertifika & Diploma programları profesyonel staj seçenekleri ile sunulmaktadır.

Bu programlara katılabilmek için, öğrencilerin ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekir. Özellikle Amerika’da sunulan programlar Toefl skoru olmadan öğrenci kabul etmez. Öğrencilerin Sertifika & Diploma programlarına katılabilmeleri için en az Toefl İbt 79 skorunu elde etmeleri gerekir. Yeterli İngilizce düzeyine sahip olmayan öğrenciler için ise aynı okul veya üniversite bünyesinde dil eğitimi verilir ve dilerlerse öğrenciler öncelikli olarak dil eğitimi alırlar ve daha sonrasında Sertifika veya Diploma programlarına başlayabilirler.

Sertifika & Diploma programlarından bazıları ise şunlardır; Project Management, Finance, Marketing, Human Resources, Business Administration, International Commerce and Trade, Real Estate, Computer Information Systems, IT, Global Business Management, Digital Design, Accounting, Interior Design, Tourism and Hospitality Management, Journalism, Web Design, E-Business, Taxation, Fashion Design, Legal Services, Music Business, Entertainment Media...