ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Bu bölümde elektrik üretme, iletme ve dağıtma ile ilgili sistemlerin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi ile, her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapımı ve işletilmesi ile ilgili öğretim yapılır.

Lisans Eğitimi ve Süresi:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği program süresi 4 yıldır. İlk yıl genellikle matematik, fizik, kimya, teknik resim gibi temel mühendislik dersleri, ikinci yıldan sonra da uzmanlaşmaya yönelik elektromanyetik alanlar, ölçme tekniği, otomatik kontrol, elektronik haberleşme tekniği gibi mesleki dersler okutulmaktadır. Öğretimin ilk beş döneminde tüm öğrenciler aynı dersleri aldıktan sonra, altıncı dönemde bu dört uzmanlık alanından birini seçmektedirler. Dört yıllık programı tamamlayan öğrencilere, ayrıldıkları dallara göre Elektrik Mühendisi ya da Elektronik Mühendisi diploması verilir. Yaz aylarında öğrenciler staj yapmak zorundadırlar.

Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları:

Mezunlarına Lisans Diploması ve "Elektrik-Elektronik Mühendisi" ünvanı verilir.
Mezunlar Türk Telekom, Türk Kablo, TRT, TEK gibi kamu kuruluşlarının yanında, haberleşme, bilgisayar, bakım-onarım konularında faaliyet gösteren tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler. Bu bölüm mezunlarının çalışma alanları ve iş bulma olanakları fazladır. Mezunlarının iş bulma sıkıntılarının olmamasının yanı sıra, iyi maddi koşullarda çalışabilmeleri, elektrik-elektronik mühendisliğinin en cazip ve popüler meslekler arasında yer almasında etkili olmaktadır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programında dört uzmanlık alanı vardır. Bunlar Sistemler, Elektronik, Katı Hal Elektroniği ve Enerji Dönüşümüdür.