2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    Haccettepe Üniversitesi

    Hacettepe Üniversitesinin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulmuştur.
    Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de faaliyete başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir.
    1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu; 1962'de Ev Ekonomisi Yüksekokulu açılmıştır.
    1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilerek Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi-Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji Yüksekokulları ile Ev Ekonomisi Yüksekokulu bu fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiş ve ayrıca yine Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu kurulmuştur.
    1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla, Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi hizmete girmiştir.
    Bu çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarihinde kabul edilen 892 sayılı kanunla Hacettepe Üniversitesi haline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. Yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Diş Hekimliği 1971 yılında fakülte haline getirilmiştir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci yerleşkesini Ankara'ya 17 km uzaklıkta Beytepe Mevkiinde kurmuştur. Beytepe Yerleşkesi 600 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.
    Hacettepe Üniversitesi bugün 10 Fakülte, 6 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 13 Enstitü ve 35 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitimini sürdürmektedir.
    Hacettepe Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana, Türk toplumunun hızla kalkınması ve çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı haline gelebilmesi için, Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş, ilerici, demokrat ve bilimi kendine ilke edinmiş öğrencilerin yetiştirilmesini; bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında ileri düzeyde eğitim ve öğretimin temel faktör olduğu görüşünden hareketle; değişik bilim ve meslek alanlarında yüksek kalitede eleman yetiştirilmesini, araştırmalar yapılmasını, bilimsel verilerin yayınlanmasını, ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesine katkıda bulunacak bilgi ve teknolojilerin üretilmesini amaç edinmiştir. Seçkin öğretim üye ve yardımcılarından oluşan akademik kadrosu ile öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısı açısından evrensel üniversite kavramını hak eden Hacettepe Üniversitesi, eğitim alanındaki yenilikçi ve öğrenci katılımlı felsefesi ve zengin alt yapı olanaklarıyla 30000 önlisans, lisans, yüksek lisans, sanatta yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik ve tıpta uzmanlık eğitimi gören öğrencisine çağdaş bir eğitim vermenin yanı sıra; uluslararası SCI, SSCI ve AHCI kapsamındaki bilimsel dergilerde en fazla makalesi yayınlanan Türk Üniversitesi olmayı da sürdürmektedir.



    Ç(Alıntıdır...)

  2. #2
    Junior Member tastan38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.02.2012
    Mesajlar
    8
    Konular
    4
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Haccettepe Üniversitesi


 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •