gazi üniversiteden bir kaç arkadaşın tez olarak hazırladığı notlardır.gerçekten faydalı.kitap gibi.özellikle yeni başlayanlar için çok faydalı...
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
gazi üniversiteden bir kaç arkadaşın tez olarak hazırladığı notlardır.gerçekten faydalı.kitap gibi.özellikle yeni başlayanlar için çok faydalı...
direct modeling komutları...
tşkler,Alıntı:
slcad Nickli Üyeden Alıntı
Yeni konu açarak yaparsan arananlar daha çabuk bulunabilir.
cad ve cam gibi ana konulara ayırmak istemiştim.her şey için bir konu açarsan karışık olmazmı?bence çizim cam visualize motion gibi konulara ayırmak daha iyi ve düzenli olur. :D
evet ben de katılıyorum sana
boğaziçi yazılımın yayınladığı notlar.nx3 temel cad,ileri cad(yüzey),ve örnek partlar.
nx5 instance geometri,trimmed sheet,variational sweept komutları.
nx sheetmetal notu...
nx2 moldwizard ve progressive die wizard notları...
ellerine sağlık kardeşim..:)
elimden geldiği kadar ug bölümü için başlangıç yaptım. :)
Moderatör yapıyorum Seni bu bölüme :)Alıntı:
slcad Nickli Üyeden Alıntı
Umarım devamı gelir, Ve yeni arkadaşlar katarsın aramıza
elimden geleni yaparım... :)
nx de pratik için harika çalışmalar...Hepsi alıntıdır.
bu çalışmayı hazırlayan Sn. Sedat İSAOĞLU na teşşekkürler.(F16 yüzey modelleme) PDF
bu çalışmayı hazırlayan Sn. Rıza AŞKAR a teşekkürler.(Şampuan kapağı modelleme) PDF
her forumda bu videoyu gördüğüm fakat kendisini tanımadığım arkadaş...(futbol topu modelleme)
NX1 progressive die wizard videosu.biraz eski ama bu konuda döküman yetersizliği var.en azından bir fikir olur...
NX3 moldwizard videosu.kurutucu örneği kalıp çalışması...
tşkler :)
moderatör arkadaşımız kesinlikle işini biliyor.notlar ve videolar çok iyi .özellikle cam bölümündeki videolar hoşuma gitti ug de cad kısmında pek zorluk çekmedim fakat cam kısmına başlangıç için çok ideal. benim gibi yeni başlayanlar için kaçırılmayacak fırsat, yani ug öğrenmek ve geliştirmek için çok hevesli biri olarak bunları söylüyorum. benki forumlarda fazla mesaj yazmayan biri olarak paylaşımından dolayı slcad arkadaşımızı kutluyorum. nx forumunun gelişmesi dileğiyle...ha bu arada link verecek olursak nası vercez (site adresi ekle kısmından mı veriliyor)?
Nereye link verecek olursanız ?Anlayamadım?
Arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz onlarda yararlanabilir sitemizden
ug bölümünün gelişmesi için elimden gelen paylaşımı yapıyorum.inş. daha iyi yerlere gelir.link ekleme dediğiniz bi dosyayı paylaşmak içinmi?
Demek istediğim kendi çalışmamız veya alıntı olan dosyaların rapidshare yüklediğimzde burada verecek olursak üye olmayan arkadaşlar göremiyor. işte öyle bişe demek istedim. ayrıca ug de olması şart değil sanırım ug'de ben yeniyim. ama solidworks olsun cosmosworks olsun bu konularda ken di çalışmalarım olsun alıntı olsun bir çok kaynağım var. özellikle cosmosworksdaki çalışmalarımı tamamladıktan sonra burada ilk defa vereceğim. bilginin sadece ben de kalmasının bir anlamı yok. paylaşımın amacıda burdan geliyor zaten. kendi başıma geldiği için söylüyorum bunları.üniversitedeyken bir hocamız vardı herzaman şöyle derdi; bilgiyi, bilgiyi isteyenin istemiş olduğu kadarını veriniz. bilmem anlatabildim mi.(burda beni yanlış anlamıyın). neyse biraz uzattım galiba. sonuçta şu çalışmlar bitsin yayınlıycam burda.
Arkadaşlar !!!! İnanın bu konu yüzünden hep muzdarip oldum ..... Sırf kendimi UNX de yetiştiremediğim için tam 4 yılım heba oldu.Aradım durdum hep bir nx yada catia notu bulup çalışayım diye ..... Ama olan vermedi, verdikleride hep PDF. oldu. Buradaki çalışmalarınız ve paylaşımlarınızın kıymetini ben ve benim gibi kişiler çok iyi anlar.Bu siteyi yapan ve katkısı olan bütün kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Allah iki dünyadada yüzünüzü güldürsün.
teşekkürler arkadaşlar.paylaşım konusunda elimden geleni yapıyorum.yinede takıldığınız bir nokta olursa bilgilerim dahilinde yardımcı olurum.
Please help me! I can't understand your languages!
I come form Viet Nam.
I think Your' Forum very Great!
Where do you live!
We From Turkey..
ARKADAŞLAR HEPİNİZ SÜPERSİNİZ. BU FAYDALI DÖKÜMANLAR İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR ETTİM..
bu notlaarı indiremiyorum acaba yardımcı olabilirmisiniz...
bu dosyaları premium üyelik olmadan indiremeyecekmiyim?
ya premium üyelik,,yada modemi aç kapat herseferinde ;)Alıntı:
ikahraman Nickli Üyeden Alıntı
ama 12 ytl için değer mi sürekli dersen... :-\ al bi premium üyelik derim...
arkadaşım premiumum altında free var orda indirsene
Unigraphics Nx4 eğitim notları arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
merhaba arkadaslar nx4 de helis dişli çizmesi bilen varmı?ben çiziyorum ama dişli yüzeye tam oturmuyor.çizgi çizip project yapıyorum olmuyor.birköşe içine giriyorsa diğer köşe parçaya temas etmiyor.yapabilen arkadasrlaın yardımlarını bekliyorum..
nx4 cad kitabı : [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
nx5 cad kitabı : [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
Arkadaşlar hepinize merhabalar...
Yeni NX kullanıcısıyım... Sizlerden bir konu hakkında bilgi rica ediyorum...
Şöyleki;
boru üzerine L biçiminde yarık açmak istiyorum... Ancak uğraşılarım sonuç vermedi... Bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum...
bunun gibimi...?
slcad öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim....kısmen bu şekilde... ama tam istediğim şey yarığın L kısmının 60 veya 70 derece açılı olduğu hali ...
kabaca bir video.belki yardımcı olur...
slcad video için teşekkür ederim...Videodaki bilgiler işime yaramadı değil... Ancak videodaki bilgiler işığında çalışma yaptığımda yarık istenilen düzeyde yine olmadı. İstediğim resim ile ilgili daha ayrıntılı bilgi vereyim...
Boru boyu 410 mm...çapı 178 mm... et kalınlığı 16 mm...
Yarığı 65 dereceli L harfi şeklinde düşünelim...L'nin uzun kısmının ölçüsü 198 mm.. dönüş kısmının radüs ölçüsü 25.5 mm.. kısa kısmının ölçüsü 170 mm...Yarık borunun bir kenarına 101 mm mesafede başlayıp...diğer kenardan çıkıyor (patlaması gerekiyor...)
SORU : Boru üzerinde bir datum plane oluşturup, datum plane üzerine skecth'te sözkonusu yarığın çizimini yapıp, bu çizimi project yapsak veya wrap ile çizimi boru üzerine sarsak...ve bundan sonra yarma işlemini yapamazmıyız... Bu şekilde uğraştım fakat olmuyor...
Kusuruma bakmayın...Umarım sizleri sıkmıyordurum...
Saygılarımla;
Arkadaslar cevap yokmu?
anlyamadım. :) fotoğraf vs bişeyler varmı.