İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Teknesi Takımı, ABD’de düzenlenen Solar Splash yarışlarında dünya birincisi oldu. Türkiye’den katılan tek takım olarak ABD’li 22 takımı geride bırakan “Odabaşı” dünya şampiyonu oldu

ABD’nin Iowa eyaletinde bu yıl 18’incisi düzenlenen yarışlarda Türkiye’yi İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan Güneş Teknesi Takımı’nın Odabaşı isimli teknesi temsil etti.

Solar Splash disiplinlerarası yeteneklerin birleştirilerek takım çalışmasını geliştirmeye yardımcı olan bir yarışmadır. Yarışmanın temel amacı, farklı alanlarda yetişen mühendis ve tasarımcı adaylarının birbirleriyle iletişimini ve beraber ortaya bir çalışma koymalarını sağlamaktır. Yarışma Teknik Rapor, Görsel Sunum, Sıralama Etabı, Hız Etabı, Manevra Etabı, Dayanıklılık Etabı ve İşçilik gibi alanlar üzerinden puanlandırılmaktadır. Güneş Teknesi takımı aynı zamanda, "Sıralama Etabı" ve "Manevra Etabı"nda 1.lik, "Teknik Rapor ve Sunum dalında 2.'lik "Hız Etabı"nda 3.lük ve tasarımda mükemmellik ödüllerini de aldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin “İTÜ olarak öğrencilerimizin uluslararası başarılarına alıştık. Biz en iyi eğitimi, en iyi teknik altyapıyı onlara sağladık. Öğrencilerimize güvenince dünya şampiyonluğu gibi ülkemizi de gururlandıran bir başarıyı yakaladılar. Daha eğitimleri devam ederken pratik uygulamalarla tecrübe sahibi olduklarını ve Dünyanın en iyi üniversitelerini geride bırakacak kadar iyi olduklarını görmek ödüllerin en büyüğü” dedi.

İTÜ Güneş Teknesi Takımı Solar Splash'ta 2007'de dünya üçüncüsü, 2008'de dünya ikincisi olmuştu. Güneş Teknesi Takımı 24 Haziran Pazar günü saat 17.00’de Atatürk Havalimanı’na inecek.