Londra'dan sonra Türkiye'de tanıtılan IBM'nin yeni işlemcisi Power6, 4.7GHz'lik hızı ile saniyede 300 GB indirme performansı sunuyor.IBM nin yeni işlemcisi Power6 Londra'dan sonra Türkiye de tanıtıldı. 1 milyar dolarlık AR-GE yatırımı ile ortaya çıkan Power 6'nın yapabileceklerinin ölçütünü, iTunes kataloğundaki 5 milyondan fazla şarkıyı 1 dakikada indirebilmesi veriyor. Dünyanın en hızlısı olduğu ileri sürülen Power 6'nın hızı 4.7GHz ye kadar ulaşıyor. L2 önbelleği 8MB büyüklüğünde olan işlemci üzerinde 790 milyon adet transistör bulunuyor.
Power6 nın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan IBM Sistem P Başkan Yardımcısı Stephen Leonard, Power6 yı sunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, bir süre önce Londra da tanıtımını yaptıkları işlemciyi, Türkiye pazarında da tanıtmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Power6 nın 5 yıllık bir çalışma ve yaklaşık 1 milyar dolarlık bir AR-GE yatırımı ile oraya çıktığını bildiren Leonard, 10 yıl önce, gücünü Power işlemcilerden alan bir süper bilgisayarın dünya satranç şampiyonunu yenmeyi başardığında imkansız denilen şeyin mümkün olduğunu, Power işlemcilerin, 10 yıl içinde büyük bir gelişme gösterdiğini ve Power6 işlemcilerinin saniyede 300 GB indirme performanslarıyla kurumlar için daha önceden hayal edilemeyen performansı ulaşılabilir kılacağını söyledi.

Leonard, Power6 nın yüksek performans ve sanallaştırma kapasitesi ile kullanıcıların hızını yüzde 100 artırırken, yüzde 50 enerji tasarrufu sağlaması nedeniyle önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.