Arkadaşlar herkese selamlar
elimde bir murat 124 motoru, bir adet 250 lik java motoru ve 1 adet peugeot 103 motoru 1 adet (rotax) jetsky mevcut
bu motorlardan (veya işe yarayacak herhangi başka bir motor) sadece bir tanesini kullanarak 4 ayrı fanı (veya pervane sistemini)çalıştırmam ve yaklaşık 120-150 kg lık yükü yerden en fazla 80 cm veya 100 cm yüksekliğe çıkarmam gerekiyor. (yerden yükseklik en az 30 cm olmalı gerisi isteğe bağlı yada ayarlanabilir.)


SORUM ŞU
120-150 KG AĞIRLIĞI; YERE PARALEL OLAN 2-3-4-5-6-7-8 (ADET ÖNEMLİ DEĞİL FAKAT 3-4 FAN TERCİHLİ) ADET FAN VEYA PERVANE SİSTEMİNE İLE KALDIRABİLMEM MÜMKÜNMÜ
MÜMKÜN İSE ;
FANLARIN BİRBİRLERİNE OLAN UZAKLIKLARI
FAN PERVANE ÇAPLARI
FAN GÜÇLERİ
FAN DEBİSİ
FAN PERVANE AÇILARI VE AÇILARA BAĞLI HAVA İTİŞ YOĞUNLUĞU
NELER OLMALIDIR.

Gelelim amacıma
İnternetteki bazı sitelerde hayal gücü yüksek bazı gençlerin ve firmaların avatar filmindeki helicoptere benzer araçlar ürettiğini yada tasarladığını gördüm. amacım yerden 20-30-40-50 cm havalanabilen 3 lü 4 lü veya 6 lı pervane sistemi ile çalışan kanadı olmayan motorsiklet tasarlamak. yaklaşık 1 yıldır incelemelerim ve bilgi edinimlerim mevcut. howercraft sistemleri jetsky sistemleri jet motorları gibi bazı sistemleri inceledim. anlattığım konuda bilgi sahibi olan yapılması yapılabilmesi mümkün olabilecek sistemler için görüşlerinizi bekliyorum.

İlk etapda motor, pervane (fan sistemi), ve yerden yükselmesi önemlidir. elektronik sistemlerle çalışan yön ve fren sistemi sonraki çalışma olacak.





hayal gücü bilgiden önemlidir. A. Einstein.