Binaları ve diğer bina tarzındaki örneğin; okul, ev, gökdelen, kule gibi yapıların tasarlanmasını ve tasarlanan şeylerin uygulanmasını sağlayan birime mimarlık denir. Mimarlık aynı zamanda, insanların yaşamış oldukları hayatı daha kolay bir şekilde sürdürebilmesi için gerekli olan alanların işlevsel gereksinimlerini, teknik, estetik ve ekonomik açıdan birbirleri ile sentezleyerek yeni bir yapı inşa etme sanatına denmektedir. Mimarlığın bir başka tanımı ise; inşa edilen yapıları ve insanların yaşamlarını sürdürdükleri fiziksel boyuttaki çevreyi, çevreye uygun bir şekilde olacak bir biçimde ölçü ve ölçeklerle tasarlama işlemine mimarlık denir.
İç mimarlık mesleğinin tanımı ise; mimari olarak inşası yapılan yapıların içerisinde, yapıları kullanacak olan insanlara estetik ve işlevsel olarak oluşturulmuş çizgileri esas alarak bu estetik ve işlevsel çizgiler için uyabilecek en iyi tasarımı meydana getirmektir. En iyi tasarımın oluşması içinde, bu tasarıma uygun çözümler üretebilmek gerekmektedir.[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ], verdikleri iç mimarlık hizmetlerinde gerekli olan her şeyi düşünüp, ona göre işlem yapıp, hizmet vermektedirler.

Kocaeli'nde Bulunan İç Mimarlık Ofisi
İç mimarlık mesleği, bir taraftan güzel sanatlarda oluşturulmuş olan değerleri mesleğin içerisine alsa da, aslına bakıldığında renklerin, dokuların ve ışığın sentezinin bir arada olarak tasarlandığı ve yapılan bu tasarımın bir mekana en güzel şekilde yansıtıldığı bir meslektir.[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] büroları da, iç mimarlığın gerekliliği olan bu hizmeti, Kocaeli insanına en güzel bir şekilde yansıtmaktadır. Kocaeli iç mimarlık bürolarından olan AbdulBalabey Tasarım ofisi,[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] için verilebilecek en güzel örneklerden biridir. Tasarım ofisinin vermiş olduğu üstün kaliteli ve yüksek standartlardaki hizmetler ile AbdulBalabey Tasarım Ofisi ile çalışan her kişi veya kurum, memnuniyeti üst seviyelerde olarak ayrılmaktadır.