Merhaba arkadaşlar;
Bu mesleği çoğumuz isteyerek seçmedik. iş sahamız kısıtlı . ve özel firmaların koşulları ağır. yeni başlayan bir jeoloji veya jeofizik mühendis 1000 tl gibi paralarla başlıyor.
zemin etüt piyasasında genelde jeoloji jeofizik kavramı iç içe geçmiş durumdadır. küçük detaylar hariç ikisi de aynı işi yapıyor.
bu piyasada çalışmanın tek bir çözümü var. girişken olmak ve ek kazanç elde etme yollarını bulmak. yoksa sadece maaşla yapılacak iş değil. arazi şartlarını az çok biliyor bilmeseniz de az çok tahmin ediyorsunuzdur. kar-kış , yaz- sıcak vb. nedenler mesleğin zor yanları.
her piyasada olduğu gibi. bizde de durum aynı çok ucuz iş yapılıyor. bu nedenle de kar marjı düşük sadece sürümden kazanılabilir. yeterli sermayen varsa girişkensen bir şansın var . yoksa boşa çabalamış olacaksınız.
kısaca özel piyasada kimse yüksek meblağlar beklemesin. biraz tecrübe edindikten sonra kendi yolunu çizmeliyiz. çizecek cesaret yoksa başka bir iş.e yönelin. çünkü biz bir muhasebeci yönetici vb. değiliz. yükselme şansın 0.a yakın.
Ben şahsım adına yakın zamanda bir yatırım yapıp geleceğimi şekillendireceğim inşallah umduğum gibi gider her şey.
Yeni meslektaşlarım ALLAH yardımcısı olsun.