Inventor a G Kodları nasıl aktarılır.?

--------------------------------------------------------------------------------

Inventory programına dışardan almış olduğumuz dataları aktarmak istiyoruz. ama bu dataları belirli bir kuralda vede komutla aktarmak istiyoruz. Bu kodlar cnc de kullanılan kodlarla yanı kodlar G kodları.. Bu kodları x ve y koordinatlarına dönüştürerek inventor da şekil çizmek istiyoruz.

Bu x ve y kodlarınıda 3B olarak bir makine parçasının etrafında gezinerek data almamızı sağlayan bir hareketli cihazımız var. bu cihazıda pc ye rs232le bağlayabiliyoruz. almış olduğumuz datalarıda excel e aktarıyoruz.

Kısacası makine parçasını inventory da çizmiyoruzda var olan bir parçayı laser okuyucu göze sahip bir cihazdan koordinatlarını alıyoruz. sonra bu koordinatlarıda inventor da terkrar dan o parça haline getirmek istiyoruz. örnek olarak başlangıç noktasını ( x,y ) sini 10,10 dan başlatıkdan sonra ilk düzlemde bir blok çizecek ondan sonra diğer dataya görede offset vede benzeri olan komutları gerçekleştirecek.

böyle bir datayı inventor da nasıl düzenleyebiliyiz yada macro kod ilemi yoksa başka bir şekilde mi ?

Üniversitenin makina müh. bölümde okuyorum bitirme ödevinin son aşamasında karşımıza böyle birşey çıktı ? arkadaşlarla birlikte afalladık bizde.. bitiremek icin 3 ayımız var.

Aslında bu işi piyasada yapan kişiler çok az. cisimlerin yada parçaların 3b olarak şeklini çıkartan cihazlar yazılımlarıyle beraber satılıyor ama yazılımları en az cihaz kadar pahalı. bitirme ödevini aldığımız hocada bu yazılıma para vermemek için bizden bu yolu bulmamızı istiyor. cihaz hocanın elinde var laser okuyuculu bir uc. bu parçayıda pc bağlanmasını sağlayan rs232 ( com port ) bir aparat var . laser okuyucu cismin bizim istediğimiz kısmından koordinatları alıyor vede excel data olarak aktarıyor. bu cisimler tamamen katı cisimler ama geometriler kare , diktörgen değiller bir yüzeyleri parabolik diğer bir yüzeyleride başka bir geometrik düzende bulunuyor. istediğimiz ise bu yüzeyden almış kodları gercekde gördüğümüz şeklin yüzeyi haline nasıl çevirebilecek olduğumuzdur.

Herkese iyi çalışmalar. ( eğer konuyu düzgün kategoriye açamadıysam lütfen gerekli olan yere taşırmısınız )