2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Junior Member admirable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.09.2007
    Mesajlar
    15
    Konular
    4
    Tecrübe Puanı
    0

    AVRUPADA STAJ İMKANI


    ERASMUS İLE AVRUPADA STAJ OLANAKLARI


    Erasmus programı kapsamında bu yıldan itibaren öğrencilere staj yapma şansı da tanındı. Türkiye’den bin 18 öğrenci Avrupa’ya staja gidiyor. Staj süresince öğrencilere aylık ödeme de yapılıyor.

    “Hayatboyu Öğrenme Programı” çatısı altında yer alan Erasmus Programı’nın Türkiye faaliyetlerine yeni bir program daha eklendi. Üniversite öğrencilerine, eğitimlerinin 1 veya 2 dönemini Avrupa ülkelerindeki anlaşmalı üniversitelerden birisinde devam etme, öğretim elemanlarına ise 1 hafta ile 6 ay arasında yine benzer statüdeki üniversitelerde eğitim verme imkanı sağlayan Erasmus Programı faaliyetlerine yeni katılan “Öğrenci Staj Hareketliliği”, öğrencilere yurt dışında staj yapma şansı veriyor.

    Hedefi, üniversite öğrencilerinin yurt dışındaki kurum ve kuruluşlarda staj yaparak uluslararası bilgi ve deneyim edinmelerini sağlamak olan faaliyet, tüm Avrupa ülkeleri ile birlikte Türkiye’de de ilk kez bu yıl uygulanmaya başlandı.

    Alınan bilgiye göre, Öğrenci Staj Hareketliliği’nden yararlanabilmek için 39 Yükseköğretim kurumundan bin 555 öğrenci başvuruda bulundu. Ulusal Ajans’ın bu faaliyete tahsis ettiği 2,5 milyon Avro ile bu başvurulardan bin 18’i desteklendi.

    KARŞILIKSIZ ÖDEME YAPILIYOR

    Yüksek lisans ve doktora yapanlar da dahil olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği programa katılmak isteyen öğrenciler, üniversitelerinin ilgili bölümlerine başvurabiliyorlar.

    1 Temmuz 2007’de başlayan ve 30 Eylül 2008’e kadar sürecek olan staj programı çerçevesinde, işletmelere eğitim ve araştırma merkezlerine yerleştirme yapılıyor.

    Lisans öğrencileri için 3-12 ay, önlisans öğrencileri için ise 2 hafta ile 12 ay olarak öngörülen staj dönemi için, öğrencilere yurt dışında kaldıkları süre boyunca karşılıksız ödeme de yapılıyor. 3 aylık ortalamalara göre aylık olarak 488 Avro ile 968 Avro arasında değişen ödeme yapılan öğrencilerin yurt dışına çıkış ve dönüş masrafları da fonlardan karşılanıyor. Ödemeler, öğrencinin gideceği ülkenin yaşam koşulları dikkate alınarak belirleniyor. Bu kapsamda Avrupa ülkeleri “hayat pahalılığına” göre 4 sınıfa ayrılıyor.

    EN YÜKSEK HİBE ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE

    Öğrenci Staj Hareketliliği programından yararlanmak isteyen 39 üniversite arasında en yüksek hibeyi, Ankara Üniversitesi aldı.

    Ulusal Ajans’tan 352 bin 719 Avro hibe alan Ankara Üniversitesi program çerçevesinde 150 öğrenciyi staja gönderecek. Ankara Üniversitesi’ni 76 öğrenciyle Anadolu Üniversitesi, 70 öğrenciyle Fatih Üniversitesi izliyor.

    Ankara Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre, 150 kişilik kontenjandan şu ana kadar 25 kişi yararlandı. Bu çerçevede 25 öğrenci Belçika, Almanya, İspanya ve Yunanistan’daki kurumlarda staj yapacak.



    kaynak: ntvmsnbc.com



  2. #2
    Administratör Ahmet EFE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.09.2006
    Mesajlar
    1.571
    Konular
    258
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    10

    Ynt: AVRUPADA STAJ İMKANI

    Erasmus ile giden arkadaşlarım var bakalım dönecekler öğrendiler mi dil


    LinkedIn Profile: http://www.linkedin.com/profile/view?id=84138498

    Muhendisim.Org Owner
    Please feel free to contact...

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •