2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Senior Member sword61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.07.2007
    Yaş
    36
    Mesajlar
    328
    Konular
    163
    Tecrübe Puanı
    0

    Elektrik Mühendisleri Odasından açıklama

    Elektrik Mühendisleri Odası resmi web sitesinde yaptığı açıklamada üniversite adaylarına (Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümlerini seçecek öğrencilere) bazı noktalara dikkat etmelerini önermiş. Bence bu daha çok hükümete yapılan bir eleştirinin öğrencilere dönük yankıları. Hükümetin çıkarttığı bir yasa sonucu artık mühendislik öğrencilerinin diplomalarında “mühendis olmuştur” yazmıyor. Bunun yerine daha başka şeyler yazıyor. EMO’da bu durumla bağlantılı olarak elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinin genel sorunlarını da içine alan bir açıklama yapma gereği duymuş.

    kaynak: [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]

    Elektrik Mühendisleri Odası, Öğrencilerin Elektrik ve Elektronik Mühendisliklerinin ayrı meslek alanları olduğu gerçeğinden yola çıkarak tercihlerinizi buna göre belirlemenizi istiyoruz.


    2006 ÖSS sonucunda üniversitelerin elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerine yerleşebilecek puanları elde eden öğrencilerimizin tercihlerini belirlerken ve kesinleştirirken bilgilenmeleri ve dikkat etmeleri gereken önemli bir konu bulunmaktadır.

    Ülkemizde Elektrik mühendisliği eğitimi veren üniversiteler yıllarca uzmanlık alanı ayrımı gözeterek mezunlarına ‘Elektrik Mühendisi’ ‘Elektronik Mühendisi’,’Elektronik ve Haberleşme Mühendisi’ diploma unvanı verirken,1980’ li yıllardan sonra YÖK ve Üniversiteler,gelişmiş ülkelerde varolmayan bir uygulama başlatmışlardır.

    Elektrik mühendisliği ,Elektronik mühendisliği olarak ayrı dallar açan birkaç üniversite dışında mezunlarına elektrik-elektronik mühendisi yada elektrik ve elektronik mühendisi şeklinde diploma unvanı veren üniversiteler yer almaktadır.. Elektrik –Elektronik mühendisi unvanı ile mezun veren üniversiteler ağırlıkla iki temel mühendislik dalını içeren tek eğitim programı yürütmektedirler.Geniş bir çalışma alanını kapsayan tek mühendislik eğitiminden sağlıklı bir sonuç alınamadığı bir gerçekliktir. Elektrik –Elektronik mühendisliği eğitimi veren bölümlerin vermiş oldukları ders programı ile yetiştirmek istedikleri mühendislerin yada verdikleri diploma unvanlarının örtüşmediği ortadadır.Çok sayıda üniversitenin eğitim-laboratuar olanakları ,öğretim üyesi kadrosu yetersizliği nedeniyle meslek alanında ayrışmaya gidilememekte,o üniversitein mevcut olanaklarına göre ‘Elektrik-Elektronik Mühendisi’ !yetiştirilmektedir.

    Çalışma yaşamında sınırları yasalarla belirlenen Elektrik mühendislik hizmetleri alanını düzenleme çalışmaları meslek odamız EMO tarafından yapılmaktadır.Süreç içinde Serbest Mühendislik Müşavirlik hizmetleri,İşletme Sorumluluğu hizmetlerine ilişkin düzenlemeleri ve bunların yaşama geçirilmesi çalışmaları sürdürülürken Elektrik-Elektronik mühendisi unvanlı meslektaşlarımız sorunlarla karşılaşabilmektedir.EMO bilimsel verilerin ışığında ,üyelerinin karşılaştığı bu sorunlardan hareketle yıllardır üniversitelere görüşlerini aktarmış,sorunları bilimsel platformlara taşımış,ilgili üniversitelerin bölüm eğitim programlarının 3ve 4 sınıflarda uzmanlık alanına göre ayrıştırılması yönünde çalışmalar yürütmüş ve hala da sürdürmektedir.Mühendislik eğitiminin asgari derslerinde bütünlük sağlanması ,kredi/saat doldurma yerine mühendislik mesleği için olmazsa olmaz görülen eğitimlerin okul programlarına alınmasını ,Öğrencilerin Elektrik ve Elektronik Mühendisliklerinin ayrı meslek alanları olduğu gerçeğinden yola çıkarak tercihlerinizi belirlemesini istiyoruz.

  2. #2
    Junior Member hakkeyno1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.11.2007
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Elektrik Mühendisleri Odasından açıklama

    bu elektrik mühendislerinin tamamen aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor.elektrik elektronik mühendisliği bence çok uygun bir tanım.ben son sınıfta hem elektrik hemde elektronik üzerine dersler aldım,elektroniği iyi bilmem bana elektriğide daha kolay öğrenememe sebeb oldu.

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •