OTOMOTİV NEDİR ??

Motorlu taşıt yapımıyla uğraşan endüstri koluna ”
Otomotiv” denir. Otomotiv sektörü genel olarak, karayolu taşıt araçları ,binek otomobili, otobüs, midibüs, minibüs, çekici, kamyon ve traktör ile bu araçların imalatında kullanılan parçaları imal eden bir sanayi dalıdır.

Otomotiv sanayi bir ülke ekonomisine genellikle kabul edilmiş görüşlere göre istihdam, muhtelif vergi cinsleri yaratılmasına, sahalar açma ile en büyük sektörlerden biri olma ve alt sektöre yön verdiği için lokomotif sektör de denilebilmektedir. Otomotiv sanayi Ülkemizde üretim yapan fakat bunu bizim olmayan markalar için gerçekleşirken hala bir Türk markası üretmeyi ne hedef edinmiş ne de başarmış olarak karşımızda durmazdı.
Otomotiv sanayii yan sanayinde ise özellikle lastik, jant ve akü gibi otomotiv sanayii olmazsa olmazlarından dünya piyasalarında da oldukça tanınmış markalar olarak ortaya çıkmaktadır. Otomotiv sanayinin bu kadar ileri teknoloji kullanan bir sanayi yaratması bile fason olarak yaptığımız bir çok üretimi teşvik etmiş ve ileriye gitmesine yol açmıştır.