16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Hybrid View

  1. #1
    Junior Member *sYma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.07.2011
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    arkadaşlar biraz daha bilgi verir misiniz bu bölüm hakkında? okuyanlar memnun mu tavsiye eder mi? Ben bu yıl tercih yapıcam ve İstanbul üniversitesini tercihlerime yazmayı düşünüyorum bu bölüm için. Ama çok kararsızım. Yardımcı olun lütfenn!

  2. #2
    Üye muratmurat12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.01.2013
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Bölümü
    Orman endüstrisi
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    Orman endustri muhendisligi genelde EN SON tercih edilen ve universite sinavinda fazla istenilmeyen bölümlerin basinda gelmektedir.. Genellikle en az 2-3 kere universite sinavina girmis ama istedigi bolume yerlesememis ve en azindan 4 yillik bir universite diplomam olsun dusuncesindeki kisilerin olusturdugu bir bolumdur...Kisaca bolumde okuyanlarin profili ve yasam tarzlari aile yapilari bellidir..( Istisnalar kaideyi bozmaz)

    Mezun olduktan sorna genelde cogu kisi bu sektorde calismaz cunku calisma sartlari ve imkanlari bellidir. Is hayatina eger orman endustri diplomasi ile bu sektorde calisilacaksa 2 secenek vardir..

    1) Orman urunleri ureten firmalarin uretim departmanlarinda ( calisma ortami ve sartlari fabrika ortamidir..Fazla modern bir calisma ortami aramayin ve genelde sehir merkezlerinden uzak lokasyonlardadir..)

    2) Pazarlama ve satiş, proje yonetiminde..Bu departmanlar icinde autocad, 3d max v.s. cizim programlarina hakim olmaniz gerekir ayrica yabanci dil bilginizi geliştirmelisiniz. Eger bu donanimda iseniz iç mimarlar , mimarlar ile calisma imkaniniz olur ve calisma ortami ve cevreniz biraz daha iyi olur uretim departmaninda calismaya göre..

    Dedigim gibi eger uretim departmaninda calisirsaniz calisma ortamlari kötü..

    Maas konusuna gelince cok yuksek maas durumu yoktur orman endustri muhendislerinin. Ancak 45-50 yasindan sonra fabrika muduru v.s. olursaniz o zaman biraz yuksek alirsiniz..Ama genede dusuktur maas oranlari orman endustri sektorunde.Hatta bazilari 2-3 sene calisip tamamen bu sektorden uzaklaşır memnun kalmazlar..Örnekleri coktur..

    Isverenlerin cogu sektorden gelmedir ve egitimli degillerdir babadan kalma meslekleri devam ettirirler..Universite mezunu isveren patron profili bulmak cok azdir sektorde..

    Kısaca; 4 yillik universite diplomam olsun askerde kisa donem askerlik yaparim vizyonu olanlar icin sadece diploma almak icin okunur ama profesyonel bir is hayatim olsun diyenler icin yanlis meslek...
    Konu muratmurat12 tarafından (27.01.2013 Saat 22:58 ) değiştirilmiştir.

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •