ATIK SU VE AKTİF ÇAMURDAN NUMUNE ALMA
Atık su ile ilgili çalışmalarda numune alma yöntemi genellikle laboratuar elemanlarınca tespit edilmektedir. Arıtım tesislerinden numune alırken dikkat edilecek noktalar
• Tesisin kaç deşarjı bulunduğu dikkatli bir şekilde tespit edilmelidir. Aldatıcı olarak tesisten kaynaklana ve daha temiz olan atık suların görünür bir noktadan , kirli olanlar ise görülmeyecek bir noktadan deşarj edilmektedir. Bunların önlenmesi su girdi çıktılarının incelenmesiyle mümkün olmaktadır.
• Atık su numunesi atık su türbülansının yüksek olduğu bir noktadan alınmalıdır. Durgun noktalar savak hemen öncesi ve hemen sonrası bu amaç için kullanılmamalıdır.
• Numune alınırken numune alma kabı su yüzeyinin 3-4 cm altına batırılmalıdır.
• Numune alma birkaç kez tekrarlanmalıdır.
Atık suların fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizlerinin her biri için ayrı ayrı numune alınmalıdır. Çünkü bu analizlerin her biri için numunelerin farklı yöntemlerle alınması ve saklanması gereklidir. Biyolojik analizler için numune alma miktarı yapılacak analize göre değişmektedir.
ATIK SULARIN ARITILMASINDAKİ BİYOLOJİK PROSESLER
BİYOLOJİK ARITIM HEDEFLERİ
Atık suların biyolojik olarak arıtım hedefleri ; dibe çökelmeyen kolloidal katı maddelerin koagüle edilmesi ve uzaklaştırılması
Devamı;
Toplam 104 sayfa
File: ATIK SU [104 SAYFA].zip
DownloadLink: [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin