Muhendislik Paylaşım Platformu
Duyurular:
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Kasım 22, 2008, 11:05:58 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


  Mesajları Göster
Sayfa: 1 [2] 3 4
16  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / Güncel Birim Fiyatlar : Mayıs 05, 2008, 07:37:14 ÖS
Kamu kurumlarının birim fiyat arşivlerinden çok inşaat malzemelerinin güncel fiyatlarınada ihtiyaç oluyor.


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor-- 10 saniyede Kolay Üyelik...!!!
Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.birimfiyat.com
, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor-- 10 saniyede Kolay Üyelik...!!!
Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.birimfiyat.net
, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor-- 10 saniyede Kolay Üyelik...!!!
Üye Olunuz veya Giriş Yapınız
www.unitrate.com
dan baska güncel inşaat malzeme fiyatları ve fiyat listeleri bulabilecegim kaynak sanıyorum çoğumuzun işini kolaylaştırır.EĞER BAŞKA BİLEN VARSA YAZSIN ARKADAŞLAR
17  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / Gıda Mühendisliği / Ynt: bilgisayar programı : Mayıs 05, 2008, 07:35:00 ÖS
önemli değil isteyen arkadaşlar linklerini  verebilirim
18  Forum Genel / Tanışma bölümü / Ynt: Herkese merhaba : Mayıs 05, 2008, 11:53:04 ÖÖ
hoşgeldin foruma hayırlı olsun
19  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / Gıda Mühendisliği / Ynt: bilgisayar programı : Mayıs 05, 2008, 01:25:20 ÖÖ
tabii kardeşim  yalnız  ben  2 gün içinde sana linklerini yollarım 

şu ankarada olduğum için pek nete giremiyorum  2 gün içinde  upload ederim sana

20  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / Gıda Mühendisliği / Ynt: bilgisayar programı : Mayıs 04, 2008, 10:39:10 ÖS
BENİM  KUZENİM  GIDA MÜHENDİSİ  BU KONUDA SİZE BEN YARDIMCI OLAYIM GIDA MÜHENDİSİSİNİZ VE NASIL İŞSİZ KALMAZSINIZZ  AÇIKLAYAYIM

1-)Ms OFFİCE PROGRAMINI PROGRAMINI İYİ DERECEDE BİLMELİSİNİZ
2-)İNGİLİZCE ÇOK İYİ KONUŞUP YAZABİLMELİSİNİZ VE YNIND BİR DİL DAHA OLURSA FENA OLMAZ   (((RUSÇA SİZİ KRAL YAPAR)))
3-)Ms PROJECT


ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ HADİ İKİSİNİ ANLADIK YA ÜÇÜNCÜSÜ ARKADAŞLAR BİR GIDA ŞİRKETİNDE İSİM VERMEYEYİM REKLA OLUR KUZENİM  MÜDÜR YARDIMCISI  KENDİSİ DE GIDA MÜHENDİSİ  EĞER YÖNETİCİ OLMAYI İSTİYORSANIZ YANİ MESLEĞİNİZDE
YÜKSELMEK İSTİYORSANIZ  Ms PROJECT BİLMELİSİNİZ
TELAŞ ETMEYE GEREK YOK  İSTEYEN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM KAYNAK BULABLİRİMMM


ms project ne işe yarıyor???nerede kullanılıyor???Smiley






şirket yöneticilerinin, proje yöneticilerinin ve planlamacıların basit planlardan kapsamlı planlara kadar her türlü projeyi kolayca planlama, yürütme, kontrol ve analiz etme imkânı veren programıdır.


YANİ YAPACAĞINIZ HERHANGİ BİR İŞ İÇİN O İŞİ PLANLAYAN PROGRAMDIR  EĞER YÖNETİCİ OLMAK İSTEYEN TÜM MÜHENDİSLER İÇİN GEREKLİDİR  EN BASİT EN ZOR PLANLAMALAR ZAMANLAMALAR KONTROLLER YAPILABİLİR...
21  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / ŞANTİYE NOTLARI : Mayıs 04, 2008, 07:03:31 ÖS
ARKADAŞLAR Fİ TARİHİNDE ARKDAŞIMDAN BİR ŞANTİYE NOTU ALMIŞTIM ÇOK HOŞ GERÇEKTEN İŞİNİZE YARAYACALK BİR ŞEY

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor-- 10 saniyede Kolay Üyelik...!!!
Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

ŞİFRE:Faxanex













22  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / İSTİNAT DUVARI NEDİR? : Mayıs 04, 2008, 06:57:47 ÖS
İstinat Duvarı : Yüksek bir setin kenarına toprağı tutmak üzere örülen duvar, dayanma duvarı.

Retaining Wall : Segmental retaining walls are gravity retaining walls that rely primarily on their mass (weight) for stability. The systems consist of concrete masonry units which are placed without the use of mortar (dry stacked), and which rely on a combination of mechanical interlock and mass to prevent overturning and sliding. The units may also be used in combination with horizontal layers of soil reinforcement which extend into the backfill to increase the effecti ve width and weight of the gravity mass



23  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / AGREGA NEDİR? : Mayıs 04, 2008, 06:50:18 ÖS
Agrega

Beton üretiminde kullanılan kum, çakıl, kırmataş gibi malzemelerin genel adı agregadır. Beton içinde hacimsel olarak %60-75 civarında yer işgal eden agrega önemli bir bileşendir. Agregalar tane boyutlarına göre ince (kum, kırma kum.. gibi) ve kaba (çakıl, kırmataş... gibi) agregalar olarak ikiye ayrılır.

Agregalarda aranan en önemli özellikler şunlardır:

* Sert, dayanıklı ve boşluksuz olmaları,

* Zayıf taneler içermemeleri (deniz kabuğu, odun, kömür... gibi)

* Basınca ve aşınmaya mukavemetli olmaları,

* Toz, toprak ve betona zarar verebilecek maddeler içermemeleri,

* Yassı ve uzun taneler içermemeleri,

* Çimentoyla zararlı reaksiyona girmemeleridir.

Agreganın kirli (kil, silt, mil, toz,...) olması aderansı olumsuz etkilemekte, ayrıca bu küçük taneler su ihtiyacını da artırmaktadır.
Beton agregalarında elek analizi, yassılık, özgül ağırlık ve su emme gibi deneyler uygun aralıklarla yapılarak kalite sürekliliği takip edilmelidir. Betonda kullanılacak agregalar TS 706 EN 12620'ye uygun olmalıdır.

Sadece Beton ve Çimento Değil, Agrega da Standartlara Uygun Üretilmeli

Betonu oluşturan malzemeler içersinde en büyük orana (yaklaşık % 75) sahip olan agrega (kum, çakıl, kırmataş ..), doğal kaynakları giderek tükenen ve standartlara uygun, temiz, kaliteli örneklerinin bulunması güç bir malzeme olarak, hazır beton sektöründeki stratejik önemini her geçen gün artırmakta. 1999 yılında İstanbul'da düzenlenen II. Ulusal Kırmataş Sempozyumu'nda dile getirildiği gibi, bu alanda ciddi planlamalar yapılıp, önlemler alınmazsa, yakın gelecekte, agrega ithali bile söz konusu olacak gibi. Aslında, Marmara Bölgesi başta olmak üzere, ülkemizde pek çok taş ocağı "beton agregası" üretme amacıyla faaliyette bulunuyor. Ancak, bunların çok azı yaptığı işin bilincinde; çok azının standartlara uygunluk belgesi, buna uygun donanımı ve kalifiye personeli bulunuyor. Bunlar, hizmet vermeyi hedefledikleri beton üreticilerine yararlı olamadıkları gibi, bilinçsiz ve ilkel üretim yöntemleriyle çevreyi de onarılmaz tahribatlara uğratıyorlar. Mevzuattaki karışıklık ve boşluklar da buna eklenince, konu içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Bugün pek çok beton üreticisi kuruluş, piyasadan standartlara uygun kaliteli agregayı, uygun koşullarda temin edemedikleri için yan birimler ya da şirketler kurup, taş ocakları işleterek, agregayı doğrudan üretme yoluna gidiyorlar.

Amaç, yalnızca betonun kendisinin değil, beton karışımına giren çimento dışındaki diğer malzemelerin de (agrega, katkı vb.) kalite sürecini izlemek ve bunu belgelemek; Türkiye Hazır Beton Birliği, üyelerinin, beton karışımına giren ve dışarıdan temin ettikleri tüm malzemelerde standartlara uygunluk belgesi aramalarını, standartlara uygunluğu belgelenmeyen beton karışım malzemelerini tercih etmemelerini öngörüyor.

Agrega üretim ve kullanımında standardizasyonun temini ve sektörde yaşanan sorunların çözülebilmesi açısından Agrega Üreticileri Birliği'nin (AGÜB) olması ve hazır betonda olduğu gibi, agrega üretiminde de, standartlara uygunluğu ve kaliteyi hedefleyen bilinçli üreticilerin biraraya gelmesi sektörün geleceği açısından kuşkusuz önemli bir gelişmedir.


Kaynak: thbb.org
24  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / BETON TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ E-KİTAP((İŞİNİZE ÇOK YARAR)) : Mayıs 04, 2008, 06:47:12 ÖS
BETON TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ  ARKADAŞLAR BU SİZE  FAYDASI OLUR HİÇ OLMAZSA KELİMELERİN ANLAMLARINI BİLRİSİNİZ AŞİNA OLURSUNUZ

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor-- 10 saniyede Kolay Üyelik...!!!
Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

ŞİFRE:Faxanex











25  Forum Genel / Tanışma bölümü / Ynt: SLAM : Mayıs 04, 2008, 06:37:25 ÖS
hoşgeldin kardeş
26  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / Kalıptan Betona Pratik Bilgiler... : Mayıs 04, 2008, 01:11:38 ÖÖ
Çeşitli yapılarda, inşaat aşamasında temelden başlayarak çatıya kadar kullanılan kalıp elemanlarının kullanım yerlerine göre ihtiyaç duydukları taşıyıcı ve destekleyiciler farklı özellikler gösterir. Bu nedenden ötürü kullanılan kalıp elemanlarını aşağıdaki gibi sınıflayıp her sınıfın kendi içinde nasıl destekleneceğini belirtmek yararlı olacaktır.

Temel veya sömel kalıpları,
Kolon kalıpları,
Duvar kalıpları,
Kiriş kalıpları,
Döşeme kalıpları,





TEMEL VEYA SÖMEL KALIPLARI:

Genelde, yükseklikleri ve görünen yüzleri az olduğu için en basit yapılan kalıplardandır. Duvar temelleri veya sömel denilen kolon temelleri süreklilik bakımından farklı oldukları için kalıp yapılıp sabitlenirken daha farklı uygulamalar yapılmalıdır. Duvar temelleri mütemadi temeller olacağından iki karşı yüzü için kalıp gerekecek ve bu kalıpların yanal oynamalara direnmesi için iki taraflı desteklenmesi gerekecektir. Yada temel zeminine göre temel kazı şevi düzey yapılabilirse, bir taraflı kalıp kullanılabilir. Yapılan kalıpların dört taraflı olmasından çok bu kalıp elemanlarının yatay, düşey kaburga ve göğüslemelere dayanan,kamalarla ayarlanan zemine çakılan kazıklara alt uçların bindirilmesiyle, kalıp elemanları sağlama alınmalıdır.





KOLON KALIPLARI:

Bu kalıplar kesit şekline göre düşey tahtalardan yapılıp, kalıp yüzünü, dayanma ve tutma elemanı olarak yatay kuşaklar kullanılmaktadır. Dökülen taze beton veya meydana gelen yanal hareketler kalıp üzerinde değişik basınçlar oluşturacaktır. Beton taze iken kalıba derinliğe bağlı olarak zaten bir basınç uygulamaktadır. (hidrostatik ve dinamik beton basıncı) Yanal hareketler taze betonda bu basıncı artıracağından yanal kuşaklar ayrı bir önem taşımaktadır. Kolon kalıplarında kullanılması gereken kuşaklar, dört köşe kesitli kereste veya kalas ya da çelik lama olabilir. Ancak kolonlarda yüksekliğe göre kuşak çerçeve aralığı doğru belirlenmelidir. Yüksek kolonlarda, kuşak çerçeve aralığı, beton basıncı ve yanal hareketler göze alınarak tabanda sık, yukarıya doğru seyrekleştirerek yapılmalıdır. Uygulanacak kuşak köşelerinden iyice birbirlerine çivilenmiş olmalı, germe çubukları ve tellerle bağlanıp sıkıştırılmalıdır. Bu yöntem yardımıyla, büyük beton basıncı gelen veya yanal hareketlere maruz kalan kolonlar korumaya alınabilir





DUVAR KALIPLARI:

Betonarme duvarları; kalıbı zemine oturtulan betonarme duvar kalıpları ve kalıbı zemine oturtulmayan betonarme duvar kalıpları olarak ikiye ayırmak ve bunlara uygun destek sistemleri düşünmek gerekir. Betonarme duvar kalıpları genelde duvar kalınlıkları ince olduğundan kolonlara göre daha kolay sağlamlanabilirler, ancak yanal devamlılıkları daha uzun olduğu için göğüsleme kalasları ve alttan yukarıya göğüslemelerin sıklığı önem taşımaktadır. Göğüsleme kalaslarının desteklenmesinde zemine oturtulan kalıplarda sömellerde uygulanan kazıklama sistemi uygulanmalı, göğüslemeler arası sıklık alt kuşaklarda daha sık olmalı, düşey araları 100 cm’den başlamalı, alta doğru 50 cm’ye kadar düşmelidir. Kalıbı tutan düşey kaburga sıklığı ise 50-70 cm arasında seçilmelidir. Ayrıca kalıp içinden geçen vidalı, kelebekli germe ve mesafe çubukları kalıp direnci açısından önemlidir.






KİRİŞ KALIPLARI:

Yapılarda kirişler imalatı sırasında donatı sıklığı ve kalıbın darlığı nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir elemandır. En çok imalat hatası bu elemanlarda gözlenmektedir. Kalıpları yan yüzlerinde birbirlerine gerdirebilmeli ve donatı pas payları ile kalıbı kendinden itebilmelidir. Taban desteklerine konulacak başlıklar üzerinde oluşturulacak çapraz desteklerle kiriş kalıplarının yanal desteği sağlanmalıdır. Kirişlerin altlarına konulacak destek yatay kalaslarla üstten birbirine bağlanmalı,ayrıca kirişin beraber dökülecek tabliyenin alt döşeme kalıbı üst kenarına destek görevi görebilecek şekilde yerleştirilmelidir. Taban destekleri uygulanan başlık üzerine çapraz kalaslarla sağlamlanmalıdır. Yanal hareketlere dayanım yönünden kirişlerin yan yüz kalıbı dışarıdan kuşaklanmalı, sıkıştırma bulon çubuklarıyla takviye edilmelidir.





DÖŞEME KALIPLARI:

Döşeme kalıplarında kalıp alttan enine ve boyuna kalaslarla ağ şeklinde kaburga ve göğüslemelerle taban desteklerinin üstüne oturtulmalıdır. Enleme ve boylamalar arasındaki mesafeler taze betonun taşınması ve kalıbın yanal hareketlerden etkilenmesini önlemek açısından önemlidir.Kalıbın altına enlemeler 50-60 cm aralıkla yerleşmeli,bunların üzerine 80-120 cm aralıkla boylamalar yerleştirip,boylamaların altına yine 80-120 cm aralıkla taban destekleri konulmalıdır.



BU YAZI İÇİN BAHARA TEŞEKKÜR EDERİM

27  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / Ynt: Yapınızın Bakım Takvimi...(((HERKESE OKUMALI ))) : Mayıs 04, 2008, 12:56:48 ÖÖ
ARKADAŞLAR BU BİLGİ TÜM HERKES İÇİN GERÇEKTEN DE ÖNEMLİ HERKESİN İŞİNE YARYACAK BİR ŞEY
28  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / Ynt: BETONARME BİNANIN ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ : Mayıs 04, 2008, 12:56:04 ÖÖ
SAĞOL TEŞEKKÜR EDERİM BU DA GÜZELMİŞ  KISA BİR İNCELEME  YAPTIM GERÇEKTEN GÜZEL BİR KAYNAK
29  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / Ynt: Betonarme yÜksek yapiların tasarimi : Mayıs 04, 2008, 12:55:33 ÖÖ
BAKTIM DA GÜZEL BİR BİTİRME TEZİYMİŞ  HAZIRLAYANIN ELLERİNE SAĞLIK
30  ..::Diğer Mühendislik Dalları::.. / İnşaat Mühendisliği / Ynt: İnşaat Mühendisliği Nedir?Bilgiler... : Mayıs 04, 2008, 12:54:12 ÖÖ
ŞUNA  GÜZEL BİR YAZI HAZIRLIYORUM İLERİDE KOYUCAM İNŞALLAH NEDEN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ DİYE
Sayfa: 1 [2] 3 4
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

| Site Map | Sitemap-1 | Sitemap-2 | Rss |


XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
Bu Sayfa 0.96 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu