[size=10pt]Arkadaşlar Türkiyede istediği bölümü kazanamayan veya yurtdışında üniversite okumak isteyip Bulgaristan Üniversitelerini düşünen öğrenciler için yararlı bilgiler..[/size]


[Gerekli Şartlar]

1-Lise mezunu olmanız.

2-Seçiceğiniz bölümün bölüm alan derslerini Lise de en az 3 yıl görmek ve bu derslerinizin not en az 3 olmasıdır..

Seçiceğiniz Bölüme Göre Bakılıcak Dersleri Kontrol Edebilirsiniz.. Tıkla!

[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]


LİSANS KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR


1- Üniversiteye hitaben başvuru formu : Ekibimiz tarafından yapılır.


2- Lise diploması: Fotokopisinin Noter ve renkli apostil imzalı. (MEZUN OLDUĞUNUZ LİSEDEN ALINACAK).


3- Transkript: Noter ve renkli apostil imzalı. Liseden 1, 2, 3, 4 ders not ortalamalarını gösteren belgedir. Lise müdürlüğünce imzalı, mühürlü. (MEZUN OLDUĞUNUZ LİSEDEN ALINACAK).


4- Yüksek öğrenim yeterlilik belgesi: Noter ve renkli apostil imzalı, mühürlü, imzalı, Liseden veya il milli eğitim müdürlüklerinden yurt dışında okumasında sakınca yoktur,uygundur belgesi. (MEZUN OLDUĞUNUZ LİSEDEN ALINACAK). Örnek İçin Buraya Tıklayınız!


5- Fotoğraf : Yasa ve yönetmeliklere uygun, cepheden çekilmiş (renkli gözlük olmaksızın) beyaz fonlu 6 adet geometrik fotoğraf. Bayanlarda alın ve çene arası 32mm. Erkeklerde 36mm. olmalıdır.


6- Pasaport sureti: En az 2 yıllık geçerliliği olmalıdır.. Çift vatandaşlığına sahip öğrenci adayları her iki pasaportun fotokopisini ve liçna karta ile isim denklik belgesi ekleyeceklerdir. (İL VEYA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNDEN).


7- Sağlık raporu : Devlet hastanelerinden veya Sağlık ocakla*rından alınan, sağlık müdürlüğü onaylı resimli ve Noter ve renkli apostil imzalı (‘üniversite okuyabilir ibaresi yazılmalıdır’ ).


8- Taahhütname : Noter ve renkli apostil imzalı-öğrenci anne ya da ba*ba veya vekil tayin edilen velisinden öğrencinin eğitimi süresince masraflarını karşı*laya*ca*ğına dair. Vize işlemleri için gereklidir. (SİZLERE ÖRNEK OLARAK GÖNDERİYORUZ,NOTER TARAFINDAN DAKTİLO İLE DOLDURULACAKTIR).

[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]