İzmir Yüksek Teknoloji Ensitüsü
(İzmir)





İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir'in üçüncü yüksek öğretim kurumu olarak 1992 yılında kurulmuştur. Asıl etkinlik alanı bilim ve teknolojide ileri düzeyde araştırma, eğitim, öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapmaktır. Enstitümüzde, 2002-2003 öğretim yılı itibariyle 95 öğretim üyesi ve 405 öğretim elemanı görev yapmakta, toplam 913 lisans ve 506 yüksek lisans-doktora öğrencisi eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin 282'si İngilizce Hazırlık Okulu'na devam etmektedir. ABD'de ve Avrupa ülkelerinde "Teknoloji Enstitüsü" kavramı, araştırma-yoğun, teknik ağırlıklı yüksek öğrenim kurumlarını temsil eder. ABD'de teknik dallarda en önde gelen yüksek öğrenim kurumları olan MIT, Georgia Tech, CalTech de birer Teknoloji Enstitüsüdür. Dünyadaki diğer örnekleri gibi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de disiplinlerarası yaklaşıma özel önem verilmektedir.

Enstitü, yeniliğe açık ve tamamı ülkemiz ve dünyadaki ileri eğitim ve araştırma kurumlarında deneyim kazanmış eğitim-öğretim kadrosu, Enstitü adına ABD'de doktora öğrenimini tamamlayarak dönmekte olan 100'ü aşkın öğretim üyesi ile daha da güçlenecektir. İYTE, yeni kurulmuş olmasına rağmen çok sayıda süreli yayın ve güncel kitaplar içeren bir kütüphaneye sahiptir. Bilgisayar sistemi ve İnternet ile diğer üniversiteler ve dış ülkeler ile kurulmuş bir iletişim ağı mevcuttur. Tüm eğitim alanlarında bilgisayar destekli bir eğitim-öğretim programı uygulanmaktadır.Enstitü, kurulduğu günden 1999'a kadar İzmir şehir merkezinde hizmet vermiştir. 1999'da hazırlık okulu dışındaki tüm birimler, Urla-Gülbahçe'deki kampusa taşınmıştır ve faaliyetini burada sürdürmektedir.
FEN FAKÜLTESİ:
Biyoloji Bölümü, Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, Matematik Bölümleriyle eğitim vermektedir.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ:
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ,Gıda Mühendisliği Bölümü,İnşaat Mühendisliği Bölümü ,Kimya Mühendisliği Bölümü ,Makina Mühendisliği Bölümü alanlarında gerekli ihtiyacı karsılama amacıyla eğitim vermektedir.
MİMARLIK FAKÜLTESİ:
Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ,Mimarlık Bölümü ,Mimari Restorasyon Bölümü ,Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri ile eğitim vermektedir.

Sağlık hizmetleri, üniversite kampüsümüzdeki Sağlık Merkezinde ve Alsancak Yabancı Diller Okulunda da birinci basamak polikliniğinde sağlanmaktadır.Üniversitemiz bünyesinde mediko hizmetlerimiz 3'ü Aile Hekimliği Uzmanı, 1'i Halk Sağlığı doktoru 4 hekim, 2 diş hekimi, 2 hemşire, 1 laborant tarafından devam ettirilmektedir.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezimizde bir Psikoljik danışman görev yapmaktadır. Tüm öğrenci ve personelimize sağlık hizmeti verilmektedir
Ailesinden dolayı sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin ise tüm sağlık masrafları ücretsiz olarak Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca karşılanmaktadır
Rehberlik hizmetleri eğitsel (ör.verimli çalışma yöntemleri,zaman yönetimi vb.),mesleki , mesleklerdeki kariyer ve iş olanakları hakkında öğrencilere " güncel ve doğru bilgileri" aktarma işlevini yerine getirir.Yerleştirme ve mezunları izleme görevini de üstlenir.
Psikolojik Danışma ise sağlıklı kişilik gelişiminde kendinizi tanımanıza,kişisel-toplumsal uyum sağlamanıza,güncel ve kişisel sorunlarınıza çözüm bulmanıza,gereksinimlerinizi doyurucu düzeyde gidermenize ve kendi gizil güçlerinizden ve çevre olanaklarınızdan en üst düzeyde yararlanmanızda yardımcı olur.

Yeni kurulmakta olan Gülbahçe Kampüsümüzde 2003 yılının başından itibaren Merkezi Kafeterya binamız hizmete girmiştir. Merkezi Kafeterya binamızda öğlen yemeği hizmeti verilmektedir.Öğrencilerimiz ve personelimiz fiş karşılığı yemeklerini yiyebilmektedirler. Yemek fişleri her fakültenin görevli personelinden, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesinden belirli günlerde ya da kafeteryadaki görevli personelden öğlen saatlerinde temin edilebilmektedir. Ayrıca gelecek dönemde Kafeterya binamızda alakart yemek sunumuna ve çay saati ikramlarına da başlanması planlanmaktadır.
Kampüs alanı içerisinde her Fakülte binasında ve İdari Birimler binasında kantinler bulunmaktadır. Bu kantinlerden de 'fast food' türü yiyecekler ve içecekler gün içinde sağlanabilmektedir.

Öğrencilerimizin kampüs alanına ulaşımı ücretli servislerle , ya da Gülbahçe ve Urla dolmuşları ile sağlanmaktadır. Servisler İzmir'in çeşitli semtlerinden kalkmaktadırlar.
Dolmuşlar ise Üçkuyular semtinden kampüs alanımıza gün içinde her yarım saatte bir servis sağlamaktadırlar. Henüz belediyeler tarafından otobüs seferlerinin kampüs alanına yapılması sağlanamamıştır. Ancak bu konu ile ilgili çalışma ve görüşmeler devam etmektedir.

Kampüs alanımızda 500 kişilik yurt inşaatı henüz devam etmektedir. 2003-2004 eğitim-öğretim yılının başında yurtların da hizmete girmesi için çalışılmaktadır. Yurtlar, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait olacak ve öğrenciler de başvurularını bu kanaldan yapacaklardır.
Öğrencilerimizin bir bölümü İzmir merkezdeki resmi yurtlarda kalmakta, ailesi İzmir'de olmayan bir kısım öğrencilerimiz de Gülbahçe ve Urla'daki evlerde ikamet etmektedirler. Eğitim-öğretim yılı başında, kayıtlar sırasında hazırlanan formlar ve önceden yapılan ilanlar ile öğrencilerimize kalabilecekleri düzgün pansiyon, ev vb. olasılıkları hazırlanarak sunulmaktadır.
Bu konu ile ilgili iletişim ve destek Sağlık Kültür ve Spor dairesince yıl boyunca da sağlanmaktadır.

Adres: Gülbahçeköyü Urla Izmir, TURKEY 35430
Telefon +(90-232) 750-6000
Fax +(90-232) 750-6015

Ç(Alıntıdır...)