3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    İnönü Üniversitesi'nde klonlama yapılacak

    Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Türköz AA muhabirine yaptığı açıklamada Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Çelik'in hazırladığı bir proje doğrultusunda merkezde gen ve hayvan klonlamak istediklerini TÜBİTAK'tan onay beklediklerini söyledi.

    Merkezin altyapı olarak klonlama çalışmalarına uygun olduğunu bildiren Prof. Dr. Türköz TÜBİTAK'tan izin alındıktan sonra klonlama çalışmalarına başlanacağını ifade etti.


    ''SİSTEMİ DENEY HAYVANLARINDA UYGULAYACAĞIZ''


    Gen ve hayvan klonlamanın Türkiye'de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde yapıldığını belirten Prof. Dr. Türköz şöyle konuştu:

    ''Doç. Dr. Önder Çelik yıllarca TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde araştırmalar yaptı. Gen ve hayvan klonlama ile ilgili bir proje hazırladı. Altyapı olarak bunu bizim merkezde yapabiliriz. TÜBİTAK'tan geçirdikten sonra çalışmalara başlayacağız. Gen ve hayvan klonlaması Türkiye'de sadece TÜBİAK Marmara Araştırma Merkezinde yapılıyor. Bu konuda bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Bu da bize çok ümit verdi. Klonlama sistemini Malatya'da deney hayvanlarında uygulayacağız. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinden sonra Türkiye'de klonlama yapan tek merkez olacağız.'


    ''DOKU NAKLİ DE YAPILACAK''


    Üniversite hastanelerinde insan üzerinde nakiller yapmadan önce bu işlemin hayvanlar üzerinde gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Prof. Dr. Türköz Türkiye'de yalnızca İstanbul Üniversitesinde bu yönde bir çalışmanın olduğunu bildirdi.

    İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki hekimlerin de yararlanacağı bir merkez olma yolunda ilerlediklerini söyleyen Prof. Dr. Türköz şöyle devam etti:

    ''Doku nakli insanlarda uygulanmadan önce bizim merkezimizde hayvanlarda uygulanacak. Burada elde edilecek deneyimle insanda doku nakli yapılacak. Sadece İstanbul Üniversitesinde var olan bu uygulamayı merkezimizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.''

    Hizmet çeşitliliğini artırmak gayreti içinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Türköz sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Sadece hayvan üretip satan bir merkez olmaktan çok bilimsel verilerin çıktığı gerek hastane çalışanlarına gerek bölgenin insanlarına ve reel ekonomiye katkıda bulunabilir araştırmalarının yapıldığı bir merkez olma hedefindeyiz.

    İnönü Üniversitesinde teknopark kurulacağını bildiren Prof. Dr. Türköz teknopark bölgesinde faaliyet gösterecek ilaç firmalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.


    alıntı....

  2. #2
    Junior Member mechanicer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.08.2009
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: İnönü Üniversitesi'nde klonlama yapılacak

    haberi senden aldım ağır abla çok tşk.ler

  3. #3
    Üye umutdoguseckin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.11.2012
    Mesajlar
    3
    Konular
    0
    Bölümü
    Biyomühendislik
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: İnönü Üniversitesi'nde klonlama yapılacak

    güzel güzel iş alanı çıkar bize

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •