Fenerbahçe Üniversitesi -İstanbulFenerbahçe Spor Kulübü, kendi ismiyle bir üniversite kurmak amacı ile harekete geçti. Ataşehir Kayışdağı mahallesinde 50 dönüm arazi üzerine üniversite kurmak isteyen kulüp, plan değişikliği talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurusunda bulundu.

İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan geçen imar değişikliği talebi, önümüzdeki günlerde İBB Meclisi onayına sunulacak. Maliye Hazinesi'ne ait Kayışdağı’ndaki arazi 1993′te 20 yıllığına Fenerbahçe Spor Kulübü'ne kiralanmıştı.
Mevcut planlarda spor alanı, park alanı ve yol olarak kullanılması öngörülen arazinin Özel Eğitim Tesisi Alanı’na alınması için Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan başvuru İBB komisyonunda görüşüldü.
İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu, arazinin özel eğitim tesisi alanına alınarak, özel anaokulu, özel ilköğretim-ortaöğretim, özel kolej, spor akademisi tesisleri ve özel üniversite yapılmasına izin verdi. Özel eğitim tesis alanında yüksekliğin 5 kat ile sınırlandırıldığı komisyon raporu, CHP'li üyelerin karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını 1998′de bu yana yürüten Aziz Yıldırım, projeye ''En büyük hayalim'' diye nitelendiriyor. Üniversite, hayata geçtiği takdirde kulübün en önemli yatırımlarından biri olacak.Fenerbahçe Üniversitesi -İstanbul