8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    Erciyes Üniversitesi




    TARİHÇE

    Erciyes
    Üniversitesi 1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kuruldu. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve 1977 yılında açılan Kayseri İşletme Fakültesi, Erciyes Üniversitesi’nin nüvesini oluşturmuştur. Kayseri’deki diğer iki yüksek öğretim kurumu olan ve 1965’de kurulan Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü İlahiyat Fakültesi olarak; 1977’de kurulan Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisini Mühendislik Fakültesi olarak bünyesine alarak 1982 yılında Erciyes Üniversitesi adını almıştır.

    Üniversite, adını, şehrin 15 km. güneybatısında yer alan 3916 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı’ndan almaktadır. Bugün, Kayseri merkez olmak üzere Develi İlçesinde de faaliyet gösteren üniversitemiz; toplam 13 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 5 bölüm, 16 Araştırma Merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir eğitim, araştırma ve uygulama hastanesi ile hizmet vermektedir.

    Mevcut bulunan Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakültelerine, 1992 yılında Mimarlık Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi, 1995 yılında Kayseri’de Veteriner Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, 1997 yılında , Diş Hekimliği ve İletişim Fakültesi, 2002 yılında Eğitim Fakültesi, 2003 yılında Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi ve 2005 yılında ise Develi Seyrani Ziraat Fakültesi eklenmiştir.

    Yüksekokullar; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kayseri Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu.

    Meslek Yüksekokulları; Kayseri Meslek Yüksekokulu, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Develi Meslek Yüksek Okulu’dur.

    Erciyes Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim-öğretim özellikle 1984 yılından sonra ağırlık kazanmıştır. Bu amaçla hizmet veren Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde halen 1735 öğrenci yüksek lisans, 523 öğrenci doktora eğitimi görmektedir.

    Üniversitede, 2007-2008 öğretim yılı itibariyle 26096 öğrenci lisans ve meslek eğitimi almaktadır. Türk Cumhuriyetleri, Türk ve Akraba Toplulukları ile yabancı ülkelerden 352 öğrenci öğrenim görmektedir.

    Üniversitede halen 234 profesör, 138 doçent, 297 yardımcı doçent, 179 öğretim görevlisi, 185 okutman, 51 uzman, 712 araştırma görevlisi ve 2 çeviriciden oluşan 1799 akademik ile 1438 idari olmak üzere toplam 3237 personel görev yapmaktadır.

    Erciyes Üniversitesi; eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri sunarak, çevresiyle bütünleşmiştir.

    Erciyes Üniversitesinde alt yapı ve hizmet binalarının önemli bir kısmı yörenin hayırsever işadamları tarafından yaptırılıp tefriş ve donanımı tamamlandıktan sonra üniversiteye bağışlanmıştır. Böyle bir uygulama ülkemiz için yepyeni bir model oluşturmuştur.

    Erciyes Üniversitesi son yıllarda sağlamış olduğu çok önemli gelişmelerle bir mükemmeliyet merkezi olma yönünde büyük aşama göstermiştir. Üniversite bu gelişmelerle güven ve ümit vererek toplumda “Bizim Üniversitemiz” imajının doğmasına yol açmıştır.


  2. #2
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi

    KÜTÜPHANE

    Merkez kampus içinde 2004 yılı ortalarında inşaatı tamamlanan Kadir Has Merkez Kütüphanesi'nde 10.400 m2 kapalı alan mevcuttur. Kütüphane kolleksiyonumuzda yaklaşık olarak 36000 adet kitap, 54000 adet ciltli ve ciltsiz dergi mevcuttur. 2002 yılında 251 yabancı 125 Türkçe dergiye abone olunmuştur. Kampus içerisinde; Tıp Fakültesi kütüphanesinde 6000 adet, İlahiyat Fakültesi kütüphanesinde 36000 adet, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kütüphanesinde de 7000 adet civarında kitap mevcuttur. Ayrıca bütün fakülte ve yüksekokulların kendi kütüphaneleri olup, bu kütüphanelerde de çok sayıda kitap ve dergi bulunmaktadır.

    Verilen Hizmetler

    1.Ödünç Verme Hizmeti: Kütüphane kolleksiyonundan akademik ve idari personele 5 kitap 1 ay, 3 dergi 1 hafta, öğrencilere ise 3 kitap 2 hafta süre ile ödünç verilmektedir.
    2.Kütüphanelerarası İşbirliği Hizmeti: Okuyucuların diğer kütüphane kolleksiyonlarından istediği kitaplar ve makalelerin fotokopileri temin edilmektedir.
    3.Medline ve İnternet Hizmeti: Kütüphane kolleksiyonunu İnternet ortamında sorgulayabilmek için satın alınan kütüphane progr***** kitap ve dergi girişleri halen devam etmektedir. Araştırmacılara çeşitli konularda İnternetten kaynak taraması olanağı sağlanmaktadır. İnternet servisindeki bilgisayarlarımız araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. 2002 yılında abone olunan Science Direct, Ebsco Host Medline, OCLC ve Math Scinet ile 3250 dergiye de İnternet üzerinden fulltext erişilmektedir.
    4.Tezler: Üniversitemizde yapılan tezler ayrı bir birimde kataloglanarak hizmete sunulmuştur. Tezler ödünç verilmeyip, okuyucuların istekleri halinde fotokopi yoluyla yararlanmaları sağlanmaktadır.


    BURS İMKANLARI


    Üniversitemizin girişimleriyle çeşitli kuruluş ve kişiler tarafından öğrencilerimize burs verilmektedir.

    ÖSYS sonucu, EA, SAY, SÖZ puan türünde ülke genelinde ilk 2000'e girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler ile ÖSYS sonucu DİL puan türünde ülke genelinde ilk 1000'e girerek kayıt yaptıran öğrencilere 9 ay süre ile karşılıksız başarı bursu verilmektedir. Burs başarı şartına bağlı olarak daha sonraki yıllar devam etmektedir.

    Mali yardıma ihtiyacı olan başarılı 1525 öğrencimize Sosyal Hizmetler Bütçesinden altı ay süresince karşılıksız burs verilmektedir.

    Çok sayıda öğrencimize üniversite içinde çeşitli birimlerde çalışma imkanı sağlanarak hizmet karşılığı maddi destek verilmektedir.

    Tıp Fakültesinde ÖSYS sonucu, ülke genelinde ilk 1000'e girerek kayıt yaptıran öğrencilere 9 ay süre ile karşılıksız başarı bursu verilmektedir. Bursun süresi başarı şartına bağlı olarak devam etmektedir.

    Erciyes Üniversitesi Vakfı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, Türk Eğitim Vakfı, Erciyes Eğitim ve Hizmet Vakfı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı, Türk-Japon İlişkilerini Geliştirme Komitesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı, Kızılay Derneği Kayseri şubesi üniversitemiz öğrencilerine burs veren kurum ve kuruluşlardan bazılarıdır. Bu kuruluşların yanısıra hayırsever iş adamlarımızda mali yardıma ihtiyacı olan başarılı öğrencilerimize de katkıda bulunmaktadır.

    Üniversitemizdeki fakülte ve yüksekokullar kendi olanakları ile çok sayıda öğrencisine burs vermektedir.


    BARINMA ve YURT DURUMU


    Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin önemli kısmı üniversite kampusüne yakın Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1500 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu ile 1800 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdunda kalmaktadır.

    Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınanların dışındaki öğrenciler ise üniversitemize ait Demir Karamancı Bilim Sitesi, vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile Talas ilçesi ve şehir merkezinde ev kiralayarak barınmaktadırlar.

    Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kaloriferli, banyolu olup, bu binalarda her türlü sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır. Kültürel, sportif çalışmaların yürütüldüğü salonlar, kantinler, dinlenme, ders çalışma ve okuma odaları mevcuttur.

    Vakıf ve özel öğrenci yurtları da öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konumdadır.

    Üniversitemizde artan öğrenci sayısına paralel olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarında kapasite artırımına gitmektedir.


    Demir Karamancı Bilim Sitesi


    Kayseri'de kampus içerisinde hayır sever iş adamı Demir KARAMANCI tarafından yaptırılarak üniversitemize bağışlanan Demir Karamancı Bilim Sitesi 54 dairelik olup, dayalı-döşelidir. Fakülte ve dört yıllık yüksekokullarda öğrenim gören başarılı öğrencilerimiz bu sitede ücretsiz olarak tek kişilik suit odalarda kalmaktadır.



    Hızıroğlu Konağı

    Kayseri'de kampus içerisinde hayır sever iş adamı Faik HIZIROĞLU tarafından yaptırılarak üniversitemize bağışlanan Hızıroğlu Konağı, 3 katlı olup, 6'sı suit oda olmak üzere 43 daireden oluşmaktadır. Hızıroğlu Konağında üniversitemizin başarılı öğrencileri dayalı-döşeli odalarda ücretsiz olarak kalmaktadır.


    ULAŞIM DURUMU


    Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun erkek ve kız öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, kampuse, Talas Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile rahat bir şekilde gelip gitmektedirler.

    Şehir merkezinde kalan öğrencilerimiz ise her semtten üniversite kampus üne Kayseri Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri ve özel minibüslerle gelip gitmektedirler.

  3. #3
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi

    SOSYAL VE KÜLTÜREL

    Üniversitemizin önde gelen amaçlarından birisi de, öğrenim gören öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, güzel sanatlara yönelik etkinlikler düzenleyerek onların bu etkinliklere katılmalarını temin etmektir. Aynı zamanda bu tür katılımların eğitimin bir parçası olduğuna inanılmaktadır.
    Öğrenciler için Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Pop ve Rock Konserleri, Halk Oyunları, Tiyatro ve benzeri alanlarda yeteneklerine göre etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler genelde öğrenci kulüpleri aracılığı ile yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli kulüplerin aktiviteleri arasında, Satranç Turnuvası, Pazartesi Sineması, Kuş Gözlem Gezileri, Bilişim Haftası etkinlikleri de bulunmaktadır.

    Üniversitemizce belirli gün ve haftalarda sempozyum, panel, konferans, sergi gerçekleştirilmekte, piknik, turizm ve eğitim amaçlı gezilerin yanı sıra her yıl Nevruz Bayramı Şenlikleri, Kayseri Kültür ve Sanat Haftası, Bahar Şenliği ve Yaz Kampları düzenlenmektedir.

    Spor Şenliği ve Bahar Şenliği oldukça yoğun geçmekte, ünlü sanatçıların konserleri, konferanslar ve panellerle dolu bir hafta yaşanmaktadır. Ayrıca, üniversitelerarası tiyatro festivali düzenlenmekte, çeşitli üniversitelerin tiyatro grupları ile ünlü tiyatro sanatçılarının oyun ve söyleşilerinin yer aldığı zengin bir program sergilenmektedir. Avrupa Topluluğu Kulübü öğrencileri uluslararası kış festivalini düzenli olarak organize etmektedir. Senfoni ve Oda Orkestraları, çeşitli üniversitelerin ve kuruluşların müzik ve tiyatro gruplarının yanı sıra öğrenci topluluklarının dinletileri, ünlü sanatçıların özel gösterileri yapılan etkinliklerden bazılarıdır.

    Üniversitemizin çeşitli fakülte, yüksekokul ve enstitülerinde kültürel ve bilimsel amaçlı dergiler yayınlanmaktadır. Düzenlenen konferanslar, sempozyumlar, paneller ve seminerler bir kitap halinde okuyucuların hizmetine sunulmaktadır. Üniversitemizle birlikte çeşitli kurum ve kuruluşların yararlandığı pek çok faaliyetin yapıldığı 500 kişi izleyici kapasiteli Sabancı Kültür Sitesi, 300 izleyici kapasiteli İİBF Konferans Salonu, Nuri Cıngıllıoğlu Konferans Salonu, 110 izleyici kapasiteli Nuri-Zekiye Has Enstitüler Binası Konferans ve Toplantı Salonu, 280 izleyici kapasiteli Makbule Küçükçalık Yabancı Diller Yüksekokulu Toplantı Salonu, Kadir-Rezzan Has Merkez Kütüphane Binasında 250 izleyici kapasiteli toplantı ve konferans salonu, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu ile Sabancı Kültür Sitesinde 450m2'lik sergi salonu bulunmaktadır.

    SPORTİF

    Öğrencilerin sportif etkinliklere iştiraklerini sağlamak amacıyla üniversitemiz bünyesinde, "Erciyes Üniversitesi Spor Kulübü" kurulmuştur. Bu çerçevede çeşitli dallarda fakülte ve yüksekokullar arası müsabakalar düzenlenmekte ve her yıl " Rektörlük Kupası" ve "Bahar Şenliği" adı altında spor şölenleri tertiplenmektedir. Öğrenciler her alanda, düzenlenen müsabakalara katılmaktadır.

    Öğrencilerin günün her saatinde spor yapabilme imkanına sahip olduğu çok sayıda kapalı ve açık spor tesisleri bulunmaktadır. Kayseri'de kampus alanı içerisinde 2500 seyirci kapasiteli Süleyman Demirel Spor Salonu uluslararası standartlarda olup; basketbol, voleybol, bedminton, hentbol gibi sporların yapıldığı, Cimnastik, Kondisyon ve Masa Tenisi salonlarından oluşan modern bir spor salonudur. Sümer Kampusünde 500 seyirci kapasiteli spor salonu bulunmaktadır. Yine Kayseri'de kampus içerisinde öğrencilerin yararlandığı 250 seyirci kapasiteli 80.Yıl Atatürk Kapalı Halı Sahası, ikisi uluslararası standartlarda olmak üzere 4 adet açık tenis kortu, 4 adet açık basketbol sahası, 2 adet açık voleybol sahası, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 3 adet açık mini futbol sahası bulunmaktadır.

    Kapalı yüzme havuzu, kafeteryası, kondisyon salonu, güneşlenme terası, soyunma ve duş kabinleri ile öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

    Kış sezonu boyunca Erciyes kayak merkezi'ne hafta sonlarında, otobüs seferleri düzenlenerek öğrencilerin bu merkezden yararlanmaları sağlanmaktadır. Ayrıca, Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda yaptırılan " Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi" nin inşaatı tamamlandığında, ilk yardım istasyonu, Yükseklik Fizyolojisi Araştırma Enstitüsü ve 50 yataklı kayak tesisleri öğrencilere hizmet verecektir.

    Daha fazla bilgi almak isteğen arkadaşlar [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] adresinden yararlanabilirler. Ben de bilgileri oradan aldım.

  4. #4
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi














  5. #5
    Junior Member berca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.06.2009
    Mesajlar
    9
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi

    güzel ama zor bir üniversite

  6. #6
    Junior Member hsnbsryll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.01.2010
    Yaş
    37
    Mesajlar
    5
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi

    ewt katılıyorum
    makine muhendisi

  7. #7
    Junior Member alpcyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.03.2010
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi

    önlisansımı orda yapmıştım. kerim hocanın emeği çoktur üsümde. burdan saygılar sunarım hocaya da.

  8. #8
    Junior Member hsyn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.11.2009
    Mesajlar
    4
    Konular
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Erciyes Üniversitesi

    arkadaşlar ben bu üniversiteden mezun oldum İnşaat mühendisliğine bayansanız gidin erkekseniz uzak durun.aklınıza kötü birsey gelmesin sadece bayanlara töleranslı davranıyorlar mesleğe karşı ilgileri artsın ve bayan inşaat mühendisi sayısı yükselsin diye.

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •