9 sonuçtan 1 ile 9 arası
Like Tree1Likes
  • 1 Post By ezmag1907

Konu: En İyi On KamPüs

  1. #1
    Senior Member aĞıR aBLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.08.2009
    Yaş
    38
    Mesajlar
    253
    Konular
    101
    Tecrübe Puanı
    0

    En İyi On KamPüs

    Şehir içine dağılmış binalar yerine tek bir alanda toplanmış kampuslar, öğrencileri gelecekteki hayata hazırlayan küçük yaşama merkezleri.
    Bulundukları bölgeye, kültürel ve ekonomik olarak da değer katan kampuslarda artık spor tesisinden hastaneye, kafe ve restoranlardan yurt binalarına, bütün alanı kapsayan kablosuz internet bağlantısından konser salonlarına kadar gençleri üniversiteye bağlayabilecek bütün imkanlar var.

    Bu hafta üniversiteleri iyi tanıyan jüri üyelerimize, tesisleri, konumları, doğal çevreleriyle en güzel kampusları sorduk. Listeye giren kampuslarda ormanlar, göller, açıkhava tiyatroları, göletler, müzeler ve teknoparklar var.

    EN İYİ 10 Kampüs

    1. ODTÜ / ANKARA

    2. Boğaziçi / İSTANBUL

    3. Anadolu / ESKİŞEHİR

    4. Bilkent / ANKARA

    5. Koç / İSTANBUL

    6. Çukurova / ADANA

    7. Sabancı / İSTANBUL

    8. Uludağ / BURSA

    9. İnönü / MALATYA

    10. KTÜ / TRABZON

    ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    Bütün sınıflar orman manzaralı

    Ankara'ya 7 km. uzaklıkta. 1963'te kurduğu yerleşkeyle Türkiye'de kampus üniversitesi fikrinin yaratıcısı oldu. 45 milyon metrekarelik kampusun yüzde 80'i çam, çınar, at kestanesi, sedir, ters aşılı dut ağaçlarıyla dolu bir orman. 7 bin öğrenci kapasiteli 18 yurt binası var. Alışveriş Merkezi'nde eczane, fotoğrafçı, kırtasiye, butik, kitabevi, terzi, ayakkabı tamircisi, kuaför, banka şubeleri yer alıyor. 30 doktorun görev yaptığı 2 ambulanslı sağlık merkezi hizmet veriyor. Teknoparkı 216 firmaya iş imkanı sağlıyor. Kampusta 20 tenis kortu, 11 basketbol, 8 voleybol, 2 plaj voleybolu, beyzbol, Amerikan futbolu, 3 halı saha, 6 açık futbol sahası, 3 kapalı spor salonu, olimpik ve yarı olimpik havuzlar, 10 bin kişilik stadyum bulunuyor. Eymir Gölü de kampusun içinde. 30'a yakın restoran, arkeoloji müzesi, bir de bilim ve teknoloji müzesi var. Rektör Prof. Dr. Ural Akbulut'un klasik otomobil koleksiyonu da kampusta sergileniyor.

    BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

    Boğaza karşı anıtsal koru

    Üniversitenin en ünlü kampusu Rumelihisarı'ndaki 267 bin metrekarelik Güney Kampusu ve Uçaksavar'daki Kuzey Kampusu. 1863'te kurulan Robert Kolej'den devralınan Güney Kampusu'nda tarihi binalar var: Hamlin Hall 1871, Albert Long Hall 1891, Kennedy Lodge 1891, Theodorus Hall 1902, Dodge Gymnasium 1904, Anderson Hall 1913, Washburn Hall 1906, Van Millingen Hall, Sloane Hall 1925, Gates Hall 1912. Boğaziçi'nde 4 tenis kortu, basketbol sahası, yüzme havuzları, fitness merkezi, çim saha, atletizm pisti, 2500 seyircilik spor salonu var. 7 yurtta 2500 öğrenci kalıyor. Her çarşamba klasik müzik konseri var, Mithat Alam Film Merkezi sinematek gibi çalışıyor. Tarihi binaların etrafındaki koruda anıt ağaç statüsünde sahil sekoyası, Douglas köknarı, mavi ve Himalaya sedirleri bulunuyor.

    ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

    Japon Bahçesi var

    Eskişehir'deki üniversite, 866 bin 751 metrekarelik Yunusemre ve 3 milyon 790 bin 893 metrekarelik İki Eylül kampuslarından oluşuyor. Yunusemre'de 500 kişilik açık tribünlü bir spor sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu var. Tesislere bu yıl soyunma odaları, duşlar ve fitness salonu da eklendi. İki Eylül Kampusu'nda da birçok spor salonu ve sahası var. Yunusemre'de Taşbina Restoran, kafeteryalar ve her fakültede kantinler bulunuyor. Bu kampusun manzarası çok güzel. Japon Bahçesi'nde pekçok bitki yetişiyor. Yunusemre, şehir merkezine 10 dakika mesafede.

    BİLKENT

    205 bina, 45 restoran

    1984'te kurulan Bilkent'in kampusu 5 milyon 175 bin metrekare; içinde 205 bina var. Burada ekilecek bitki ve ağaçlar kampustaki 5 seradan sağlanıyor. Akasya, çınar, at kestanesi, sarıçam, meşe, huş, süs elması, erik, japon ayvası, ardıç, iğde ve ıhlamur ağaçları var. Bilkent'in, en fazla 4 kişilik odalardan oluşan bir öğrenci yurdu mevcut. Kampusta 6 kapalı spor salonu, 4 fitness salonu, 3 halı saha, 2 çim saha, 4 tenis kortu, 7 basket sahası ve 1 stadyum bulunuyor. Ev yemeğinden salataya, kebaptan sandviçe kadar her yemeği sunan 45 restoran ve kafe hizmet veriyor. 5000 kişilik Odeon Gösteri Merkezi, 170 kişilik tiyatro salonu ve 800 kişilik Bilkent Konser Salonu da burada. Kampusta 2 sağlık merkezi binası var. Öğrencilerden ücret alınmıyor, ilaçların da yüzde 80'ini üniversite karşılıyor. Şehre 16 km uzaklıkta.

    KOÇ ÜNİVERSİTESİ

    Odalar en fazla 4 kişilik

    25 hektarlık Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampusu'na 1993'te taşındı. Spor Merkezi'nde çok amaçlı salon, dans - aerobik stüdyosu, fitness ve cardio salonları, squash ve raquetball kortları var. Açık havuz haziranda açıldı. Kampusta 1.435 kişilik yurt kapasitesi var. Bir, iki ve dört kişilik oda seçenekleri var. Odalarda 24 saat internet, kablolu TV bağlantısı ve odaya ait telefon bulunuyor. Öğrenci Merkezi'nde 600 kişilik bir ana yemek salonu, 3 kantin, bir kafe, 2 kafeterya bulunuyor. Sevgi Gönül Oditoryumu'nda konserler ve tiyatro gösterileri yapılıyor. Yeşil alanlara süs çalıları, boylu ağaçlar, yer örtücüler ekilmiş. Kampus, Sarıyer'e arabayla 10 dakika mesafede.

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

    Seyhan kıyısında modern mimari

    İlk fakültelerini 1973'te açan üniversitede bugün 31.800 öğrenci eğitim görüyor. Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasındaki 22 bin dönümlük Balcalı Kampusu, 84 ağaç ve bitki türüyle doğal bir park. Fakülte kantinleriyle birlikte 21 kafeteryanın bulunduğu kampusta, geniş bir spor kompleksi var. 3 salon, olimpik yüzme havuzu ve futbol sahasından öğrenciler ve bir ücret karşılığında vatandaşlar faydalanabiliyor. Modern mimarisiyle dikkati çeken 4 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kampusta Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda 1296'sı kız 2 bin 812 öğrenci kalıyor.

    SABANCI ÜNİVERSİTESİ

    Japon kirazları çiçek açtı

    1 milyon 353 bin metrekarelik kampusta Gösteri Merkezi'nden Spor Merkezi'ne, Sağlık Merkezi'nden markete, sinemadan spor alanlarına kadar her imkan var. Yüzmeden pilatese, futboldan aikidoya kadar her tür spor yapılıyor. Öğrencilerin yüzde 75'i iki-dört kişilik odalardan oluşan yurtlarda kalıyor. Ana yemek salonu dışında, kafeterya, fast food kafe, çeşitli kafeler, Fasshane adlı bir kantin yemek ihtiyacını karşılıyor. SSBF Galeri ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nin faaliyetleri sanata ayrılmış. Yürüme yollarının kenarına akasyalar, süs erikleri, süs elmaları, ormana kestane, ıhlamur, kayın, meşe ve çamlar, yolun altındaki araziye de 20 bin fıstık çamı dikilmiş. Japon kirazları (sakura) bu sene ilk çiçeklerini açtı. Burası Pendik'e 16 kilometre uzaklıkta.

    ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

    Ormanda 3 bin sülün var

    Ormana ve Uludağ'a bakan Görükle Kampusu 16 bin 303 dönüm. 10 bin dönümü 2 milyon ağaçlık bir çam ormanı. 800 bin metreküp su rezervi olan bir gölet, sulamada kullanılıyor, balık da yetiştiriliyor. Ormanın bin dönümlük kısmı tellerle çevrili yaban hayatı bölgesi. 3 bin sülün, 28 geyik, tavşan, güvercin ve çil keklikleri burada yaşıyor. Kampusta futbol sahaları, olimpik tartan pist, 10 açık, bir kapalı tenis kortu var. Yüzme havuzu ve 3 fitness center de yakında açılacak. Üniversitenin kendisinin tek ve iki kişilik odalardan oluşan 750 kişilik üç yurdu var. Kampusta Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ile birlikte yılda 150 etkinlik düzenleniyor. Bursa'ya 18 km uzaklıktaki kampusta bir hastane de bulunuyor.

    İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

    Bölgenin en büyük spor tesisi

    İnönü Üniversitesi'nin 7 bin dönümlük çam ağaçları da bulunan yeşil kampusu, Malatya-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde. Üniversite 1975'te kuruldu, binalar 10 yıl sonra yapılmaya başlandı. Kampus, bölgenin en büyük spor tesislerine sahip. Bir kapalı spor salonu, 8 tenis kortu, 4 halı saha, 7 basketbol sahası, 5 voleybol sahası, 1 futbol sahası, olimpik ölçülerde yüzme havuzu ve plaj voleybol sahası bulunuyor. Kampusta 3 kız yurdu, ayrıca kız ve erkek olmak üzere 2 özel yurt var. 24 saat hizmet veten internet merkezinde 500 bilgisayar bulunuyor. Kampustaki 6 kafeterya ve bir pastane öğrencilerin hizmetinde. Tüm sosyal tesisler, üniversite dışından gelenlere de açık.

    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    Karadeniz'e bakan bir orman

    1955'te kurulan üniversite, 1966'da 1 milyon 53 bin 839 metrekarelik kampusuna (Kanuni Kampusu) taşındı. Kampus Trabzon Limanı, havaalanı ve Karadeniz'e bakıyor. Orman Fakültesi'nin yetiştirdiği endemik ağaçların da bulunduğu orman alanları çok güzel. 3 bin kişilik bir stadyum, olimpik yüzme havuzu, 3 minyatür futbol sahası, tenis kortları, basketbol, voleybol ve squash sahaları bulunuyor. Sağlıklı Yaşam Tesisi'nde sauna salonu, ağırlık merkezi, step ve düşünce sporları salonları yer alıyor. Kampusta 4 öğrenci yurdu var. 800 kişilik öğrenci yemekhanesi, fakültelerde de kantin ve kafeteryalar var. Öğrencilerin halk oyunu, dans, tiyatro ve müzik etkinlikleri hem kampusta, hem diğer illerde yapılıyor.

  2. #2
    Junior Member EMoldukNEolmuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.01.2010
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    Sıralama çoktan değişmiştir... 1. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2.BİLKENT..... diye gidiyor...

  3. #3
    Junior Member balerefone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.01.2010
    Mesajlar
    6
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    onu bunu bilmemde kocaeli üniversitesi UMUTTEPE kampüsü kesinlikle ilk 5'in içinde olmalı.

  4. #4
    Üye sozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.05.2009
    Mesajlar
    117
    Konular
    11
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    Resim koyun da hep beraber karar verelim

  5. #5
    Junior Member ezmag1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.07.2010
    Mesajlar
    4
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    siz egeyi görmediniz galiba:S
    cnrgdr likes this.

  6. #6
    Junior Member madam curie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.10.2010
    Mesajlar
    26
    Konular
    15
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    bu sıralamada Kocaeli Üniversitesi kampüsü görülmeden yapılmış

  7. #7
    Junior Member sailoryusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.11.2010
    Mesajlar
    6
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    abant izzet baysal üniverstesne de beklerz arkadaslar

  8. #8
    Junior Member tastan38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.02.2012
    Mesajlar
    8
    Konular
    4
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs


    hacettepede güzel bence

  9. #9
    Üye palemo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.09.2011
    Yaş
    41
    Mesajlar
    29
    Konular
    7
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: En İyi On KamPüs

    Kampüs budur :

    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]


    Zaytung
    Facebook sayfam<br />http://www.facebook.com/pages/Palemo/195504277176443

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •