3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Üye okadur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.08.2008
    Yaş
    38
    Mesajlar
    11
    Konular
    2
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Boyler seçimi (yatık mı dik mi)

    Değerli arkadaşlar bi konuda görüş ve önerilerinizi almak isterim. Şimdi bulunduğum firmada boyler alımı yapılacak. Toplam 10000 lt kapasiteli boyler alacağız. Ancak bu boyleri 5000 lt olmak üzere 2 adet olarak alıp 10000e çıkaracağız sıcak su kapasitemizi. Boylerler bakır serpantinli ve gömlekli olacak. Sorum şu; yatık boylermi tercih etmeliyiz yoksa dik boylermi. yer sorunu olmadığını varsayarsak hangisinin kullanımı daha avantajlıdır. Bu arada buhar ile ısıtma yapılacak boylerde. Eğer her ikisinin avantaj ve dezavantajlarını yazarsanız cvp olarak sevinirim. İyi günler.

  2. #2
    Member fatihm16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.10.2007
    Mesajlar
    62
    Konular
    24
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Boyler seçimi (yatık mı dik mi)

    İki temel tip boyler bulunmaktadır. Bunlar çift cidarlı boylerler ve serpantinli boylerler olarak bilinir. Çift cidarlı boylerler yaklaşık üç kat fazla yer kaplarlar, 25 mSS statik basınçtan sonra kullanılmaları salık verilmez, ısı kaybı fazladır. İki cidar arasındaki galvaniz kalitesi güvenli değildir. Buna karşılık serpantinli boylerler basınca dayanıklıdır, ısıtma yüzeyi artırılarak suyun ısınma süresi kısalabilir, ısı kaybı azdır, galvaniz kalitesi iyidir ve ömrü uzundur, ısıtma devresi temizlenebilir. Ancak yüksekliği az olan kazan dairelerinde dik tip boyler kullanılmaz. Eğer ısıtma kızgın su veya. buharla yapılıyorsa mutlaka dik tip serpantinli boylerler kullanılmalıdır.

  3. #3
    Üye okadur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.08.2008
    Yaş
    38
    Mesajlar
    11
    Konular
    2
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Boyler seçimi (yatık mı dik mi)

    Teşekkür ederim bu cevap için. Bu cevabı ısısanın kitabında bende gördüm ama tanımlarda bi sıkıntı var gibi geldi bana. Çünkü serpantinli, gömlekli ve serpantin ve gömlekli olmak üzere şeklinde piyasada adlandırılır boylerler. Ayrıca dik boylerde verim düşüşünün olduğunu da biliyorum. Çünkü söz konusu sistem için dik doyler kullanılırsa buharın serpantindeki akışı ve soğuk suyun akışı hem yoğuşmaya hemde serpantinlerde terlemeye neden olur. Ayrıca Buhar yükselmek isterken su alçalmak ister. Yani akışta da sorun ortaya çıkar. Bu da verim sıkıntısına neden olur kanısındayım. Görüşleriniz yada tecrübeleriniz yada teknik bilginizi paylaşırsanız bu konuda sevinirim. İyi günler.

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •