Aselsan’dan radar sistemine 200 milyon dolarlık yatırım

Aselsan, Ankara Gölbaşı’nda çok özel bir merkez kuruyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bilgi aldığı tesisler 200 milyon dolara mal olacak. Tüm Radar ve Elektronik Harp Sistemleri burada test edilecek.

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Ankara-Gölbaşı’ndaki yerleşke hakkında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a bilgi verdi. Ergeneman, uzun mesafe ve yüksek irtifa radar sistemlerini de üretecek kapasitedeki tesisin Mart 2014’te bitirileceğinin altını çizdi.

Bakan Yılmaz’a ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Fikri Gönültaş, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baykul, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Canpolat ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü eşlik etti.

FÜZE RADARI BURADA ÜRETİLECEK

ASELSAN Gölbaşı’ndaki Radar ve Elektronik Harp Sistemleri Tesisi için yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yaptı. Macunköy tesislerinde devam eden radar üretim faaliyetleri tesis tamamlandığında Gölbaşı yerleşkesinde toplanacak.

Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanan Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Ar-Ge Merkezi de faaliyetlerini bu yerleşkede sürdürecek. Yerleşkede binden fazla mühendis ve teknik eleman görev yapacak. ASELSAN, söz konusu tesiste TSK’nın ihtiyacı olan uzun menzilli hava savunma radarları başta olmak üzere her türlü radar, sinyal kesici jammer cihazları, mikrodalga modül ve çeşitli elektronik harp teçhizatlarının tasarım, üretim ve lojistik desteğini gerçekleştirecek.

200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Yeni yerleşkede, radar ve elektronik harp alanında mevcut olan tasarım/üretim yeteneklerini geliştirmek üzere yeni radar sistem entegrasyon alanları, mikrodalga bileşen/modül tasarım ve üretim tesisleri, özel ölçüm laboratuvarları, hassas mekanik üretim tesisleri kuruluyor.