6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    Junior Member aylin17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.10.2008
    Mesajlar
    7
    Konular
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    öss öğrencisine yardım:)

    öncelikle herkese mrb bu sene össye gircem müh lik düşünüyorum ama çok kararsızım bilgi edinmek istiyorum rica etsem müh lik bölümlerindeokuyan arkadaşlarım ablaları abilerim diyim bilgiverebilirlermi bana iyi
    kötü

  2. #2
    Junior Member mechanicaldreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.01.2009
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: öss öğrencisine yardım:)

    herkese slm ben makinacıyım meslek hayatımda ikinci yılım...Kamuda mühendislik pek yapılmıyor daha çok idarecilik ağır basıyor işçi idare etme amaleliği dersem kaba bir tabir olacak ama en iyi anlatacak olan bu tanım. aylin17 kardeşim mühendislik çok zor meslektir makina ise daha zor ama mimarlık iç mimarlık daha temiz masa başı işi inşaaat makina şantiye atölye ortamı demek şahsen ben bu mühendislik disiplinlerini tavsiye etmem ama elektronik bilgisayar çevere v.s. olabilir bunlarda da iş imkanı yok şansın bol olsun. portalımız hayırlı olsun

  3. #3
    Junior Member pelargoss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.01.2009
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: öss öğrencisine yardım:)

    aylin kesinlikle endüstri müh. derim. Şuan Uludağ üniversitesi Endüstri müh. okuyorm. Eğer ufacık bi araştırma yaparsan üretim planlama, kalite kontrol, lojistik gibi bir çok sektörde ihtiyaç olunan mühendisler genellikle endüstri müh.dir. Tabiki isteyip istememen de önemli. Endüstri okumak diğer mühendisliklere göre gerçekten kolaydır . Ancak kendini geliştirme kısmını unutmamak lazım. Mesela bi makina mühendisliğinde okulda işlediklerin nasılsa; iş hayatında da onları görceksin ama endüstri müh. okulda gördüklerinin kat kat daha fazlasını iş hayatında isteyen bi bölümdür. Bunları da göz önünde tut. Başarılar

    Engineers make things but industrial engineers make things better...

  4. #4
    Junior Member MeTeLiCa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.12.2008
    Mesajlar
    10
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: öss öğrencisine yardım:)

    Makine mühendisliği bölümünde yüksek lisansıma başladım öncelikle şunu söyleyiyim mühendislik dalları arasında okuması en rahat mühendislik "endüstri" mühendisliğidir ve bu bölümden sonra direk fabrikanın yönetim, planlama bölümlerinde görev alabilirsin. Yani yağın pisin içinde deil masabaşı olabilirsin.

    Makine mühendisliği ve elektronik elektirk mühendislikleri mühendislik dalları arasında en zor bölümlerdir ve çalışma hayatında da okurken birçok dert çektiğin yetmemiş gibi senden çok şey isterler. Hangi mühendislikte okursan oku yabancı dil, bilgisayar programlarını süper bilmen gerekir bunu unutma yani öss den sonra ona harcadığın çabanın çok daha fazlasını üniversitede göstermelisin ki iyi bir mühendis olabilesin.

    Ayrıca şuda var illa bir fabrika da değilde akademik olarak da üniversite de kalma imkanın var tabi buna üniversite de karar verebilirisin ancak böyle bir tercihinde olduğunun farkında ol diye söylüyorum.

    Gelelim ana mevzuya mühendislik dalları arasında makine, malzeme metalurji, kimya ve inşaat mühendislikleri temel mühendislik dallarıdır. Diğer mühendislikler bu dalların yan dallarıdır. Örneğin makine mühendisleri eğitimleri sırasında elektrik, elektronik, bilgisayar alanlarında eğitim alırlar ama bu eğitim tabiki de ilgili mühendisliklerin gördüğü kadar ayrıntılı değildirler. Yani sana bu alanlarda kapıyı gösterirler gerisini sana bırakırlar bu alanlarda gelişmen sana bağlıdır yani.

    Endüstri mühendisliği fabrikada üretimde stokların depolanmsı, üretimin planlanmsı, ekonomisi vb. gibi yönetimle ilgili alanda olan eksiklikten doğmuştur Bu yüzden bu mühendisler tasarım, arge gibi süreçler yerine mevcut bir üretimi yönlendirme, kalitesi konularına hakimdirler. Eğitimlerinde de ilk iki yıl makine mühendisliğiyle neredeyse paralel dersleri görürler (tabi bu derler makine müh. gösterilenlerin hafifletilmiş halleridir) sonra ekonomi ve yönetim alanlarına kayarlar ve rahatlarlar.

    Malzeme Metalurji ve kimya mühendisliklerinin eğitimiyle ilgili bilgi sahibi değilim ama bu mesleklerde de iş fırsatı var özellikle de malzeme ve metalurji mühendisliğinde demir-çelik sanayi, döküm fabrikaları, haddeheneler gibi ham maddenin kullanıldığı yerlerde iş fırsatları çoktur. Sonuçta makinelerin yapıldığı malzeme çok önemli olduğundan bu alanda iş bitmez gibi. Kimya da özellikle kozmetik , temizlik ürünleri gibi yerlerde olabilir bunlar benim fikrim.

    Sonuç olarak şunu da söyleyeyim bayanların en rahat okuyacakları ve onlara yakışan meslekler bence mimarlık ve iç mimarlıktır. Bu dallarla uğraşanlar aslında birer sanatçıdır evet bu meslekler sanat yaparlar bence.

    Nese çok uzattım iyi düşün karaını ver ama şunuda unutma üniversite de okurken öss den dahaçok çaba harcaman gerektiğini unutma. Hayat yeni başlıyor öss ye girenler için.

    Hayatta Başarılar diliyorum....

  5. #5
    Junior Member makinacioz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.01.2009
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: öss öğrencisine yardım:)

    içindeki sesi dinle derim.ona buna sormakla hangi mesleği okusam daha iyi olur acaba diye düşünme.sen ne yaparak mutlu olursun. seni mutlu edenin ne olduğunu bulmaya çalış. sen sorunda hayatta ne yapmaktan hoşlandığını ne tür seylerden hoşlandığını söleseydin sana su yada bu meslek sana göredir diyebilirdim. ama hersey sende bitiyor tabi.bide sunu bil öss üniversite okumaktan daha kolay...

  6. #6
    Junior Member kou.metalurjist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.02.2009
    Yaş
    43
    Mesajlar
    16
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: öss öğrencisine yardım:)

    TUBITAGIN GELECEGI EN PARLAK MESLEKLERI SIRALAMALARINDA MUHENDISLIK ALANLARI BAKIMINDAN ILK 3 SIRALAMA SU SEKILDE;
    1. ELEKTRONIK VE HABERLESME MUHENDISLIGI
    2. MEKATRONIK MUHENDISLIGI
    3. METALURJI VE MALZEME MUHENDISLIGI.

    BU 3 UNDEN BIRINI SECMENDE FAYDA WAR.( METALURJI VE MALZEME MUHENDISLIGINI TAVSIYE EDERIM)
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!!

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •