Arkadaşlar merhaba...
Mutfak havalandırması konusunda birkaç bilgiye ve tavsiyeye ihtiyacım var.

Kendi evim için bir havalandırma yapmak istiyorum. Mutfak ile salonu birleştirip tek mekan yaptım ve 40 m2 oldu. Enüst kat (yaklaşık 112 m3)
Bu durumda havalandırma önem kazandı. Standart tipte ankastre davlumbazların iş görmeyeceğini zannediyorum. Gerçi çeşitli markalarda 800 m3/h e kadar güç değerleri var ama bunu nekadar sağlayabilirler bilemiyorum, çünkü, baca çapından falan bahseden yok.

-Havalandırmada baca çapı nekadar önemlidir?(Standart mutfak bacası 15cm) şönt bacada sakıncalar varmıdır? Bu bacalarda max. nekadar hava akışı sağlanabilir? Fanın çıkış çapı yüksek, bacaya giriş çapı düşük olursa ne olur?
-112m3 ortam için hangi debide bir havalandirmaya ihtiyaç vardır?
-Davlumbaz içerisinde gelen fan nekadar verimli olabilir? kullanabileceğimiz harici fanlar kadar etkili olabilirmi?
-İdeal bir Havalandirma için fanın yeri önemlimidir? emilen yerdemi? Dış ortama atılan yerdemi olmalı? ortada bir yerdede olabilirmi?
-Emme ve basma arasındaki mesafe en fazla ne kadar olabilir?
-Davlumbaz ağız açıklığı önemlimidir? 60cm veya 90cm ?
-Davlumbaz ile ocak arası mesafe ne olmalı? (gerçi genellikle 60cm oluyor zaten.)

Aslında benim amacım şu:
Öncelikle, eğer bulabilirsem, fansız hazır şık bir davlumbaz bulmak. (Bulamazsam, fanını sökebilirim.) Davlumbazdan flexi kanalla tavanı delip çatı arasına çıkıp, harici bir fana bağlayıp, fandan da mutfak tavanının üstünden yere paralel olacak şekilde mutfak balkonundan yatay bir şekilde (hermetik gibi) dışa açılmak. Burada amacım, çatının kendisine dokunmamak, zaten site yönetimi, büyük ihtimalle istemez böyle bir şeyi.
Bu durumda ne tip bir fan seçmeliyim? çapı, debisi ne olmalı? marka model önerebilirseniz sevinirim...
Aslında ben bir tane buldum: S&P Soler Palau TD-1000 ([Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ])
[img][/img]

Tabi bir ihtimalde; tavanı hiç delmeden, mutfak dolabının üstünden balkona kanalla çıkmak ama, nasıl görünür bilemiyorum...