2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Üye CADesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.03.2013
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Solidworks artık ömrünü tamamlıyor mu?

    Yıllardır severek kullanıyordum ama sanırım SW artık yavaş yavaş tamamlıyor ömrünü..

    Fiyatları ve bakım ücretleri de buna oldukça iyi katkı sağlıyor. Peki katı modelleme dünyasının Türkiye'deki yeni lideri kim olacak?
    farklı programlar denedm Catia, ProEng., Alibre, AUtocad Inventor, Unigraphics, ... ama hiçbirinde aradığımı tam olarak bulamadım..
    önerilerinizi, ya da şunu da mutlaka dene dediklerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..

  2. #2
    Üye onur konya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.2009
    Yer
    konya
    Mesajlar
    89
    Konular
    7
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Solidworks artık ömrünü tamamlıyor mu?

    Alıntı CADesign Nickli Üyeden Alıntı [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
    Yıllardır severek kullanıyordum ama sanırım SW artık yavaş yavaş tamamlıyor ömrünü..

    Fiyatları ve bakım ücretleri de buna oldukça iyi katkı sağlıyor. Peki katı modelleme dünyasının Türkiye'deki yeni lideri kim olacak?
    farklı programlar denedm Catia, ProEng., Alibre, AUtocad Inventor, Unigraphics, ... ama hiçbirinde aradığımı tam olarak bulamadım..
    önerilerinizi, ya da şunu da mutlaka dene dediklerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..


    Solidworks hakkında çeşitli rivayetler vardır.Malum Bu durum sizin de aklınızı bir hayli karıştırmış.Fakat şu da bilinmelidir ki Solidworks zamanla kendini hep yeniliyor ve yenilemeye devam edecektir.Her ne kadar şu anda bazı yeni çıkan proğramların yanında örneğin Solidworksun kendi bünyesinde çalışan yakın arkadaşlarım dahi şu an da Space Claim Türkiye temsilciliğini ele almış ve piyasaya Solidworksun daha hantal kaldığını ve bu yeni proğramı yaymak için kulallanmaya ve tanıtmaya çalıştıklarını söylüyorlar .Fakat şunu söylemek gerekirse bu yeni proğram bile her ne kadar solidworksa göre daha iyi olduğu söylense bile Solidworks kendi içerisinde bulundurduğu yama ve modül proğramlarla pek de tahtı Space claime kaptıracağa benzemiyor.Keza Solidworks dışı diğer proğramlar dahi bu yarışı hemen her an kaybedebilirler.Hatta Solidworks zamanla yama ve modül proğramlarını dahi kendi içerisinde dolayısıyla hem Cad-hem Cam hem de Cae -PDm gibi hemen hemen birçok işleri bir arada yapılabilecek proğram oluşturabileceğını Solidworks un kendi bünyesi dile getiriyor .Bundan emin olun.Ve Autocadin tahtının bittiğini söyleyen firmalar var fakat her ne kadar Autocad işini Solid le halletmeye çalışssak bile en iyi çıktılar iki boyut tasarımlar Autocadde şu an daha iyi verim alınıyor.Solid şu an değil zamanla Autocaddeki bu güzelliği bünyesinde geliştirerek yapılandıracak .Ama şu an halen Autocade bile ihtiyaç var.Şu an her ne kadar bu özelliği Solidworks 2D editöre yüklese de zamanla ondan da kurtaracaktır.

    Dünyada Solidworks Sertifikası sahibi lisansı alıp kullananların sayısı 50000 i geçmiştir.SolidWorks sertifikasyonu, CSWA’dan en deneyimli profesyoneller için CSWE’ye kadar çeşitli beceri düzeylerine göre aşamalara ayrılıyor. Kaplama ve metal levha gibi uzmanlık unvanları da bulunuyor. Program, farklı endüstrilerden mühendislerin ve tasarımcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlanıyor. Sınavlar Türkçe, Fransızca, Portekizce ve Korece dahil çeşitli dillerde yapılıyor ve sertifikasyon tüm dünyada tanınıyor ve geçerli oluyor.

    TÜRKİYEDE İMALAT SANAYİSİNDE İLK 10 DA SOLİDWORKS VARDIR

    SolidWorks Türkiye ve Yunanistan Bölge Satış Yöneticisi Murat Tüzüm, imalat sektörüne çözümler sunan bir şirket olduklarından dünyadaki imalatın fotoğrafını çekebildiklerini belirterek, "Türkiye, dünyada imalat sanayisinde ilk 10'un içerisinde" dedi.

    IHA- 05.03.2012

    Catia genellikle otomotiv sektöründe daha fazla tercih ediliyor.Bu durum içeriği grafik ara yüzü vs gibi faktörler göz önünde bulundurularak daha tercihen olmuştur.Fakat son yıllarda Fordun sahibi Catia dan gerekli destek ve modülasyonu görememesinden kaynaklanan bir güven eksikliği doğmuş ve firmasını ve tüm dünyadaki bütün şirketlerini Solidworksun üretim ve tasarım için yeni çizim proğramları olduğunu söylemiş ve yaygılaştırmıştır.Böylece daha iyi similasyon analizleri mate durumları oluşturarak yeni yüklenen malzemedeki estetiklik Fordun dahi ilgisini çekmiştir.Solidworks kendini daha geliştirdikçe yukarıdaki bahsedilen proğramların birçoğunun müdavim kullanıcı firmalar Solidworks e geçmektedir.Çünkü SW zamanla daha esnek arayüz daha fazla özellik yükleyerek tercihiyet durumunu cazibeleştirmiştir.

    malat sektörüne 3B yazılım araçları çözümler sunan ve mühendisler ile tasarımcılar tarafından dünyada en sık kullanılan programlar bütünü olan SolidWorks'ün Türkiye ve Yunanistan Bölge Satış Yöneticisi Murat Tüzüm, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İmalat sektörüne çözümler sunan bir şirket olduklarını söyleyen Tüzüm, ellerindeki veriler sayesinde imalat sektörünün dünyadaki fotoğrafını çekebildiklerini söyledi. Tüzüm, "Bizdeki verilerle dünyadaki imalat sektörünün fotoğrafını çekebiliriz. Türkiye, doğuyla batı arasında bir kö[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] adresini ziyaret edin.

    Bu duruma göre Solidworks diğer Cad proğramları içerisinde en tercih edilen ve kendini en fazla yenileyen ürünlerin başında gelmektedir.Dolayısıyla Ömrünü tamamlasa bile bu durum Türkiye şartları içerisinde şu an mümkün değildir.Nerden baksanız bir 30 yıl daha sürer.Sonrası malum.Zamana bırakmak gerekecektir.

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •