Merhaba,
Ben lisans makine mühendisliği öğrencisiyim ve yüksek lisansımı mekatronik mühendisliği üzerine yaparak, mekatronik mühendisi olmak ve robotik ve otomasyon sektöründe çalışmak istiyorum ancak bir kaç sorum olacak size;

1- Öncelikle böyle bir geçişi nasıl değerlendiriyorsunuz makineden mekatroniğe geçiş ne gibi artılar kazandırabilir bana?

2- Staj yapacağım zaman gideceğim firmayı robotik ve otomasyon firması olarak belirlemek bir makine mühendisliği öğrencisi için sıkıntı olurmu? (çünkü firma mekatronik mühendisliği sektörü firması)

3- Günümüzde robotik ve otomasyonun yer aldığı istanbuldaki çalışılabilecek en iyi firma(robotik ve otomasyon şirketleride olabilir ya da otomotiv tarım gibi otomasyonun yapıldığı ama aslında sektörü farklı olan firmalar arasındanda olabilir) hangisidir? (hem staj hem iş için)

4- Sizce böyle bir geçiş yapan kişi yani robotik ve otomasyonda çalışan bir mekatronik mühendisi kaç lira maaşla çalışır? (hem kamu hem özel sektör olarak düşünürsek.)

Aslında aklımda birçok soru vardı ama şu an hatırladıklarım bunlar, dahasını hatırladıkça bu başlık altından devam edebilirim şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için..