[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] bölgesinde kullanım açısından gittikçe daha çok yaygınlaşıyor. Pleksi plastik bir malzemedir. Saydam, yarı saydam, renkli ve renksiz birçok seçeneği vardır. Görünüş olarak cama benzer. Plastik bir cam olduğu söylenebilir. Piyasa da birçok ad ile anılır. En çok bilinen ismi akriliktir. Kolay işlenebilir, delinebilir olması birçok şekle girebilmesini sağlar. Bu işleme kolaylığı pleksi ürünlerden yapılan ürünlerin ve kullanım alanlarının çeşitliliğini arttırır. Isıtıldığında kolayca şekil alır. Camdan daha dayanıklı olması ve kırılma riskinin daha az olması nedeniyle bir alanda daha kullanışlı hale gelir. Yapı olarak ısıya çok fazla dayanıklı değildir. Kullanılacak alanlar da ve ürünler de bu özelliğe dikkat etmekte fayda var.
Pleksinin Özellikleri
Kırılması zordur. Bu nedenle kesici, delici olma riski yoktur. Işık geçirgenliği fazladır. Dayanıklı bir üründür. Plastik ürünler gibi sıcak ortamlarda gevşeyip soğuk ortamlarda sıkılaşmaz; formunu kolaylıkla korur. Kolayca şekil aldığı, kesildiği kısacası kolay olarak işlendiği için ürünleri yaparken fire verme durumu minimum seviyededir. Hafiftir kullanım kolaylığı sağlar. Kaliteli bir şekilde işlendiğinde yükleri sorunsuz taşır. Deformasyona uğrama ihtimali plastik, cam gibi malzemelere oranla daha azdır.
Kullanım Alanları
Aslında kullanım alanlarını sınırlandırılmak çok kolay değil. Aklınıza gelen birçok ürün de ve alan da pleksi ürünlerden yararlanabilirsiniz. Morpleksi.com bu çeşitliliğini bünyesinde fazlasıyla bulunduruyor. Kozmetik stantlarında, aydınlatma çeşitlerinde, dekorasyon malzemelerinde, dergilik, isimlik gibi ürünlerde sıkça pleksi malzemeden yararlanılıyor. Mağazalarda birçok ürünün sergilendiği stantlar da çoğunlukla pleksi. Örneğin pleksi fanus birçok çeşidiyle ürün sergileme, ev dekorasyonu, saklama kaplarında kullanılır. Aynı zamanda laboratuar gibi tıbbi mekanlar da kullanılan ürünlerde de bu malzemeden yararlanılır. Mağazalarda gördüğümüz tabelalarda da mevsim dayanıklılığı, işleme kolaylığı sebebiyle sıkça kullanılır.
Pleksi Ürün Fiyatları
Genellikle levha şeklinde farklı ebatlarda satılırlar. 10 liradan başlayan fiyatlarıyla uygun bir üründür. Pleksi fanus bu sebeple mağazalarda ürün teşhir etmek için sıklıkla kullanılır. Morpleksi.com sitesinde ürünün işlenmiş ve kullanıma hazır halleri de bulunur. Kullanım alanlarının örneklerini internetten bulup uygun fiyata levhalar satın alarak işleterek istediğiniz forma sokabilirsiniz.