[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] aylara göre değişkenlik gösterir. Yeni doğan bebeklerde hareket yetenekleri fazla bulunmamaktadır. İlk kazanılan yetenek ise kafasını kaldırmaktır. Ardından el kol kullanımı ve ayaklarla bacakların kullanımı başlar. İlk aylarda yapabildikleri arasında nesneleri net görebilmek, kokuları ayırt edebilmek ve nereden geldiğini anlamasa da sesleri duyabilmektedir.
Anne sütü mucizevi besin olarak tanımlanmaktadır. Özellikle yeni doğan bebekler için en ideal besin taze ve doğal olan [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] sütüdür. Zihinsel ve bedensel gelişimine katkıda bulunmasının yanı sıra hastalık nedeniyle bebekte yüksek ateş gibi sorunlara neden olacak mikroplara karşıda vücudunun direncini arttırmaktadır. Bu değerli besinin içerisinde bebeğinizin protein, karbonhidrat, vitamin, mineral ve su ihtiyacını yüzde 100 karşılayabilmektedir.
Bebek Bakımında Annelerin Yapması Gerekenler
Bebek banyosu yeni doğan [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] için oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bebeğiniz için ilk olmayan bu durum için göbek bağı düşmeden de banyo yaptırabilmek mümkün. Dikkat etmeniz gereken bebek bakımı sırasındaki banyo için göbek bağının etrafına su değmemesi. Kordon ve çevresine bez sararak bebeğinizi dikkatlice yıkadıktan sonra hiçbir enfeksiyonel durumla karşılaşmanız söz konusu olmayacaktır.
Bunun yanı sıra bebek beslenmesi de bebeklerini gelişiminde oldukça önemli bir konudur. İlk 6 boyunca bebeğinize sadece anne sütü içirerek tüm bu gelişim süresi içerisindeki besin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Bebekler için herhangi bir sakıncası olmayan anne sütünün içerisinde gerekli tüm vitamin, mineral ve koruyucular bulunmaktadır.