İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent'te Geliştirilen BEE'O ile Sağlıklı Çocuklar, Mutlu Anneler!
Kış gelmesiyle birlikte hastalıklar da artıyor, peki çocuğunuzun bağışıklığını doğal yollarla güçlendirmek istemez miydiniz?
Bee'o uzmanlarının İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent'te geliştirdiği özütleme yöntemi ile artık propolisin zengin bileşenlerinden faydalanabilirsiniz. Türkiye'nin ilk ve tek "Sözleşmeli Arıcılık" modeliyle üretilmiş İnovasyon ödüllü yerli propolisi.

Sevdiklerinize güvenle sunabilmeniz için.

Propolis nedir?
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür. Propolisin antioksidan etkisi nar suyu ile karşılaştırdığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu ortaya konulmuştur. Propolis, arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa, -doğru işlendiği takdirde- insan vücudunda da aynı etkileri gösterir. Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Çocuklar kreş, okul [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] anne sütü gibi aslında. Arılar bu ürünü, yavru arıları beslemek için kendi vücutlarından salgılar. Arı sütü aynı zamanda kovandaki kraliçe arının yaşam boyu kullandığı besin maddesidir. Kovandaki işçi arılar yalnızca 45 gün yaşarken; hayatı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arı 5-7 yıl arası yaşayabilmektedir. Buradan arı sütünün etkilerini çıkarmak mümkün. Arı sütü, doğal bir enerji ve zindelik kaynağı gibi düşünülebilir. Yapılan bilimsel çalışmalarda düzenli arı sütü tüketiminin çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişmeyi desteklediği, beyin aktivitesini geliştirici etkilerinin bulunduğu ortaya konulmuştur. Ayrıca, düzenli arı sütü tüketiminin ciltte kolajen sentezini arttırdığı, bunun yanı sıra kadınlarda yumurta sayısı, erkeklerde de sperm kalitesini arttırarak doğurganlık üzerine etkilerinin bulunduğu yapılan bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Arı sütü, performans ve zindeliği arttırarak gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olur.

BEEO'nun Kuruluş Hikayesi
Beeo'nun kurucularından [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ], 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve yine aynı üniversitede Yüksek Mühendis unvanını kazanarak uzun yıllar bal sektöründe bir firmada Ar-Ge ve Kalite Direktörü olarak görev yaptı. Oğlunun antibiyotik alerjisine çare aradığı dönemde propolis ve arı sütü ile tanıştı. Oğlu 11 aylıktan itibaren 2 ayda bir yüksek derecede ateşleniyordu ve sürekli antibiyotik vermek zorunda kalıyordu. 5 yaşına geldiğinde antibiyotiklerden dolayı çok kötü bir alerji gelişti ve tedavisi de yoktu. Doktor çocuğunun bağışıklığının aşırı düşük olduğunu belirtti. Tanuğur çocuğunun bağışıklığını artırmak amacı ile çareler ararken propolis ve arı sütü ile tanıştı. Ama ülkemizde üretilmediğini ve Çin'den geldiğini öğrenince öncelikle oğlu için kendisi üretmeye karar verdi. 6 ay kendi ürettiği propolis özütü ve arı sütünü kullandıktan sonra oğlunda ne ateş ne alerji kalmıştı ve bağışıklığı artmıştı. Bu şifayı görünce tüm annelere ulaştırmaya karar verdi. Türkiye'de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye'de ilk kez "Sözleşmeli Arıcılık" modeli ile üretmek ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile 2013 yılında KOSGEB destekli propolis projesi ile SBS Bilimsel Bio Çözümler'i İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent'te kurdu. Şu anda yurt içinde BEE'O yurt dışında da BEE-YOU markasıyla propolis, arı sütü, bal, polen içeren ürünlerini kovandan sofraya prensibiyle, besin içeriği ve biyolojik aktivitesini koruyarak tüketicilerine sunmaya devam ediyor.

BEE'O şu ana kadar ulusal uluslararası 10 farklı ödüle layık görüldü!
- Borsa İstanbul Özel Pazar - 2014 Yılı En Hızlı Büyüyen Kobi Ödülü
-İTÜ Arı Teknokent - 2015 Yılı BEETECH Ödülü
-TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD - 2016 İnovasyon Ödülü
-KAGİDER, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi - 2016 Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Ödülü
-Avrupa Birliği - 2016 Eco Efficiency Ödülü
-Amerika Sofi Ödülleri - 2017 Gurme Özel Ürünler İnovasyon Ödülü
-Türkiye İhracatçılar Meclisi - 2017 E-İhracat Şampiyonu
-Design Turkey - 2017 Tasarım Ödülü
-Türkiye Girişimcilik Zirvesi - 2017 E-Ticaret Ödülü
-Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği - 2017 Türkiye'nin En Başarılı 10 Genci

Bee'o ürünlerine nerelerden ulaşabiliriz?
Bee'o Arı Ürünlerini www.beeo.com.tr web sitesinden, yüksek propolis ve arı sütü içerikli Bee'o Up ürünlerini ise sadece eczanelerden temin edebilirsiniz.