BURSLAR
TÜBİTAK tarafından akademisyenlere çeşitli alanlarda burs ve destek veriliyor! Lisansüstü ya da doktora eğitimine devam edenlere, doktora sonrası araştırma yapmak isteyenlere TÜBİTAK - Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından burs verilmekte. Burs ve destek programlarına her yıl olduğu gibi 2006 yılında da yoğun ilgi ve başvuru oldu.
Bu programlar hakkında detaylı bilgi için: Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)


AKADEMİK Ar-Ge DESTEKLERİ
TÜBİTAK, akademik araştırma projeleriyle sanayi ve kamu kuruluşlarına ait Ar-Ge projelerini desteklemekte, toplantı ve yayınları teşvik etmekte, geleceğin bilim insanlarına öğrenim hayatları boyunca burslar vermekte ve bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında uluslararası işbirliği olanakları oluşturmaktadır.
Detaylı bilgi için: Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)


ULUSLARARASI İLİŞKİLER
TÜBİTAK, işbirliği halinde olduğu bölgesel ve uluslararası örgütlerle ülkemizdeki kurum, kuruluş ve uzmanlar arasında bağ kurar, ortak araştırma projeleri için ortam yaratır ve bu tür projeleri destekler. Özellikle, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 19 Avrupa ülkesi ve Avrupa Birliği’nin kurduğu uluslararası bir kurum olan EUREKA ile özel sektör kuruluşlarına önemli destekler verilmektedir.

Ayrıca, uluslararası bilimsel toplantılar, uzman değişim programları, çalışma ziyaretleri gibi etkinliklere maddi destek sağlar, uzmanlarımızın bu tür bilimsel örgütlerin faaliyetlerine aktif katılımını destekler.
Detaylı bilgi için: Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB)

AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI

AB Çerçeve Programları, Avrupa Birliği’nde çok uluslu araştırma ve teknoloji geliştirme projelerinin desteklendiği başlıca Topluluk Programı’dır. İlki 1984 yılında başlayan Çerçeve Programları (ÇP) çok yıllı programlar olup, kapsamı ve programa ayrılan bütçe miktarı her bir programda artış göstermektedir.

Çerçeve Programları’nın başlıca amaçları arasında, Avrupa’nın bilimsel ve teknolojik temelinin güçlendirilmesi, endüstriyel rekabetin desteklenmesi ve ülkeler arası işbirliğinin teşvik edilmesi sayılabilir. AB’nin Mart 2000’de yapılan Zirve Toplantısı’nda belirtilen ve Lizbon Stratejisi olarak adlandırılan strateji kapsamında ise, AB’nin "dünyanın en dinamik rekabetçi bilgi temelli ekonomisi" olması hedeflenmiştir. Bütünleştirilmiş bir Avrupa Araştırma Alanı oluşturmayı hedefleyen ve 2002-2006 döneminde yürürlükte olan 6. Çerçeve Programı (6.ÇP) ve 2007-2013 yıllarında yürürlükte olacak 7. Çerçeve Programı (7.ÇP) AB’nin bu hedefe ulaşması amacıyla şekillendirilmiştir.

[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]

VERİTABANLARI
ARBİS: Araştırıcı Bilgi Sistemi
TARABİS: TÜBİTAK Ulusal Araştırma Altyapısı Bilgi Sistemi
ULAKBİM: Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
CABİM: Cahit Arf Bilgi Merkezi