Your Uninstaller! 2010 Pro Full



Bir çoğumuz Windows'un Ekle-Kaldır özelliğini yetersiz buluyoruz. Bunun için değişik programlar kullanıyoruz. Bu alanda onlarca program mevcut. Ben en iyilerden birisi olduğunu düşündüğüm Your Uninstaller! 2010'u sizler için inceledim.



Your Uninstaller (YU), yaklaşık iki buçuk yıldır kullandığım, vazgeçilmez programlarımdan bir tanesi olduğu için güvenlikle kullanabileceğinizi söyleyebilirim. Bunca zamandır hiçbir problem ile karşılaşmadım. Zaman içindeki gelişmesine tanık biri olarak, programın kendini hem işlevsel, hem grafiksel olarak geliştirdiğini söyleyebilirim.

YU ne işleri yapıyor:

- Bilgisayarda çok acemi değilseniz bilgisayarınızda değişik programlar deneyip bunları kaldırıyorsunuz ya da kaldırdığınızı sanıyorsunuz! Çünkü her kaldırdığınızı zannettiğiniz program arkasında kullanılmayan DLL kütüphaneleri, çöp dosyaları, boş klasörler, işlevsiz kalmış ve bilgisayarınızı günden güne zorlayan kayıt girdileri bırakıyor


YU adından da anlaşılacağı üzere, temel olarak bilgisayarınızda kalıntı veya hasar bırakmadan programları kaldırmanızı sağlıyor. "Ben anlamıyorum bunlardan, bunlar da neymiş? bunları da silsin" diyorsanız çok fazla bir şey bilmeniz gerekmediğini söyleyebilirim sadece kaldırmak istediğiniz programı seçip Quick Uninstall'a tıklamanız yeterli olacaktır.

YU bir gelişmiş kaldırma programı olduğuna göre gelişmiş seçeneklerle kaldırma yapılması için "advanced uninstall" adlı bir kısım yapmış. burada ekle-kaldır kısmında görünmeyen, sorun çıkaran, normal yollardan kaldırılamayan programlar var.

Bazen de bilgisayarınızdan bir program silinmez ve öylece kalır. Açılan pencerelerde " Şu program zedelendi ve kaldırılamıyor" tarzı uyarılarla muhatap olmuşsunuzdur. Program bunları da düşünmüş ve hatalı programları kaldırmak için bir sistem geliştirmiş.

Hunter Mode (Hayalet Modu) adı verilen sistem ile programı masaüstünden seçmek suretiyle programın çalışmasını durdurabilir ve kaldırabilirsiniz. Böylelikle kabarık listelerden program seçmek zorunda da kalmazsınız.

- Program birkaç faydalı aracı da yanında getiriyor.



Startup Manager : Bilgisayarınızın açılmasıyla birlikte otomatik olarak açılan programları düzenlemeye yarıyor. Böylelikle işinize her zaman yaramayan, ara sıra kullandığınız, her açılışta sizi meşgul etmesini istemediğiniz programları ayarlayabilirsiniz.



Disk Cleaner: Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları siler. (Burada bir antiparantez açmam gerekir. Programın en zayıf yeri sanırım burası. Fazla işlevsel değil ve tam temizlik yaptığını söylemek zor. Bilgisayarınızda kapsamlı temizlik için daha önce incelediğim TuneUp Utilities'i öneriyorum.)

Start Menu: Bu araçla Başlat menüsünü düzenleyebilirsiniz. Kırık kısayolları kaldırabilir, karışmış programları alfabetik hizaya sokabilirsiniz.



Trace Ereser: Bu da Internet Explorer geçmişini silmek için bir araç. Diğer tarayıcılar da eklense daha işlevsel olabilirdi. Gelişmiş hali için CCleaner kullanabilirsiniz.



Bunların yanında Windows Tools adı altında bir kaç fonksiyonel araç verilmiş.

Programın Windows 7 ile uyumlu olduğunu da söyleyelim birde başlangıçta kurarken türkçe değilmiş gibi görünsede kurduktan sonra view'dan languages seçeneğinden dilini değiştirebilirsiniz.

Link:

[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]