3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Junior Member madam curie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.10.2010
    Mesajlar
    26
    Konular
    15
    Tecrübe Puanı
    0

    Yeni Organik Metal Hibritleri Malzeme Biliminde Ve Kimya Mühendisliğinde Devrim

    Yeni Organik Metal Hibritleri Malzeme Biliminde Ve Kimya Mühendisliğinde Devrim Yaratacak

    Metallerden ve organik bileşiklerden meydana gelen hibrit materyaller keşfedilmelerinden sadece 10 yıl sonra katı-hal kimyasını ve malzeme bilimini yerinden oynatıyor.
    ESF’den (European Science Foundation) Gérard Férey, MOF (Metal Organic Frameworks) adı verilen maddelerin, potansiyeli henüz fark edilen katı-hal bilimindeki en büyük buluşlardan biri olduğu görüşünde: “Etki alanı çok hızlı genişliyor. Yapılabilecek o kadar çok uygulama var ki hangisine öncelik verileceğine karar vermek çok zor. Bu konuda tek sınır hayalgücümüz.”

    İlk büyük MOF uygulamasının çok önemli olacağına hiç şüphe yok. Şu an arabalarda kullanılan fosil yakıtlarına alternatif geliştirme konusu gündemde, bu konuda Gerard Ferey şunları söylüyor “ MOF’lar, hidrojen depolamak için çoktan beridir kullanımda. Şu an birçok araba üreticisi bu ürünleri prototiplerinde kullanıyor.”

    MOF’lar mikroskopik boyutta deliklere sahip olan gözenekli yapılardır. Bu yapıları moleküler boyuttaki bal peteklerine de benzetebiliriz. Küçük miktarlarda bile astronomik sayıda gözeneğe sahip olma özelliği, birçok kullanım alanında avantaj sağlar. Bu yapılar gazlar için depo görevi görebilir. Gaz molekülleri MOF katılarının içine yayılır ve gözenekler tarafından tutulur. Gaz deposu olarak kullanıldığında MOF’lar, gaz basıncının bir kısmını emer. Bu da yakıt hücreleri ya da buna benzer fosil olmayan kaynaklardan elde edilen hidrojenin, arabalarda yakıt olarak kullanılmasını mümkün hale getirir. Asıl farkı yaratan şudur; örneğin sıradan bir silindirde depolanan 200 atmosfer basınçtaki bir gaz, aynı boyuttaki bir MOF tüpünün içinde 30 atmosfer başınçta depolanabilir. Bu da büyük avantaj demektir.

    MOF’ların gözenekli yapısı onların gaz deposundan çok daha farklı bir alanda, kimyasal reaksiyonları hızlandırmada ve ilaç alanındaki uygulamalarda katalizör olarak kullanılmasına da imkan sağlıyor.

    Bu yapıların birçok özelliğe sahip olduğu biliniyor; ancak parçalar yerine bütünün tamamı hakkında bilgi sahibi olmak için ufkumuzu daha fazla genişletmemiz gerekiyor. Öncelikle çözülmesi gereken sorun bu yapıların nasıl oluştuğu ve sonrasında belli ihtiyaçlara uygun MOF’ların nasıl tasarlanabileceği. MOF’lar oldukça düzenli, kristal yapıda katılardır. İstediğimiz bileşimde ve düzende kristaller elde edebilmek için, başlangıç koşulları hakkında daha çok bilgi elde etmemiz gerekiyor.

    kaynak :Novel Organic Metal Hybrids Will Revolutionize Materials Science And Chemical Engineering

  2. #2
    Üye qqqq1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.06.2008
    Mesajlar
    341
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Yeni Organik Metal Hibritleri Malzeme Biliminde Ve Kimya Mühendisliğinde Devrim

    teşekkürler

  3. #3
    Üye FrankJScott - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.02.2020
    Yer
    USA
    Mesajlar
    30
    Konular
    0
    Bölümü
    Gıda
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Most Top Rated Tenpoint Crossbow Of 2021

    In response to the people asking about duplex for sale in north coast, townhouse for rent in mivida, apartments for sale in new cairo, I highly suggest this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] or penthouse for rent in galleria moon valley, villa for sale in badya, apartment for rent in 6 october, duplex for sale in villette, apartments for sale in zamalek, alongside all this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] not to mention villa for sale in belle vie, penthouse for sale in vye sodic, penthouse for rent in north coast, chalet for sale in north coast, townhouse for sale in villette, as well as this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] which is also great. Also have a look at this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] as well as penthouse for sale in mivida, twinhouse for sale in badya, twinhouse for sale in belle vie, duplex for sale in belle vie, duplex for rent in galleria moon valley, and don't forget this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] not to mention villas for sale in maadi, villas for rent in zamalek duplex for rent in eastown, villa for sale in badya, twinhouse for sale in badya, on top of [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] which is also worth a look. I also recommend this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] and don't forget townhouse for sale in north coast, duplex for sale in badya, duplex for sale in 6 october, villa for sale in badya, twinhouse for sale in 6 october, not to mention this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] and don't forget apartments for sale in maadi, apartment for sale in mivida, duplex for rent in mivida, townhouse for sale in villette, duplex for sale in allegria, on top of [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] which is also great. Finally, have a look at this [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] for good measure. See more [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] 692ce8c

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •