8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Junior Member aycha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.01.2008
    Mesajlar
    16
    Konular
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    besin değerleri

    merhaba arkadaşlar
    gıdaların besin değerlerini hangi laboratuvar teknikleriyle ölçüyoruz?

  2. #2
    Administratör Ahmet EFE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.09.2006
    Mesajlar
    1.571
    Konular
    258
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    10

    Ynt: besin değerleri

    Gıda Mühendisi arkadaşlar cevap verecektir..


    LinkedIn Profile: http://www.linkedin.com/profile/view?id=84138498

    Muhendisim.Org Owner
    Please feel free to contact...

  3. #3
    Junior Member aysegul06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.02.2008
    Mesajlar
    6
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: besin değerleri

    merhaba gıda çok kapsamlı oldugundan farklı metotlar uygulanıyo.örnegin etteki protein miktarının ölçülmesinde triklor asetik asit diklor metan et örnegi karıştırılıp 15 dk.bekletilip iyice bu bileşiklerin yapıya iyice nüfuz etmesi saglanıyor.süzülerek etin yapıspndeaki protein tabiatında olmayan azot miktarı ayrılıp çeşitli katalizörlerle kalan bileşik yakma kaynatma ve distilasyon işlemlereine tabii tutulup geliştirilen formüllerle %protein miktarı hesaplanıyor.süt ve etteki protein miktarı hesaplanırken farklı katalizörler kullanılıyor.bütün gıdalardaki besin degerini burda açıklamak imkansız daha özele indirgerdseniz yardımcı olabilirim.eti kısaca yazmaya çalıştım.iyi şanslar...

  4. #4
    Junior Member aycha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.01.2008
    Mesajlar
    16
    Konular
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: besin değerleri

    ben mesela nohutun kurutulduktan sora içindeki besin değerlerinin ne kadar değiştiğini nasıl ölçeceğimi öğrenmek istiyorum.ayrıca ilginize teşekkür ederim.

  5. #5
    Junior Member aysegul06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.02.2008
    Mesajlar
    6
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: besin değerleri

    merhaba iyi koşullarda kurutulmuş meyve ve sebzeler besin degerini korunakta kurutma esnasında %besin degeri artar örnegin tahıllar %15,5un altında depolanır ve besin maddelerince yogundur ancak su oranı azaldıgından suda eriyen vitamin kaybı vardır.riboflavinde ışıga karşı hassas oldugundan kayıp sözkonusudur.kurutma esnasında meyve sebzelerde kükürtleme yapılır.buda gıdaların dogaL tat ve renklerinin korunması ave c vit. korunması enzim faliyetinin önlenmesi küf maya ve haşareden kaynaklanan bozulmayı önlemek içindir.zaten gıdaların hazırlanmasında mutlaka kayıp söz konusudur.örnegin marulu yıkarken akan suyun akış hızı bile vitamin ve bazı mineral kaybına neden olur.en çok etlkilenen gıda bileşeni vitaminlerdir.bunları ölçmek oldukça zordur.örmegin portakaldaki c vitaminini ölçerken bile ışıkla temasından dolayı vitamin kaybı olur ve tam sonuç elde edilemez.

  6. #6
    Administratör Ahmet EFE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.09.2006
    Mesajlar
    1.571
    Konular
    258
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    10

    Ynt: besin değerleri

    Yardımlaşmanız Çok hoşuma gitti,

    Teşekkürler arkadaşlar...


    LinkedIn Profile: http://www.linkedin.com/profile/view?id=84138498

    Muhendisim.Org Owner
    Please feel free to contact...

  7. #7
    Junior Member mse8710 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.07.2008
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: besin değerleri

    hımmm bu siteye yeni üye oldum ve güzel bi site . bilgiler paylaşıldıkça çoğalır arkadaşlar ben de bu sene 3. sınıf olacağım bu sene öğrencez işte payşlaşırımo zzman herkese iyi akşamlar

  8. #8
    twetty8989
    Guest twetty8989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Ynt: besin değerleri

    merhaba arkadaşlarr...un fabrikasında yani degirmende stajımı gösterdim de..un fabrikasında yapılan staj için yardım eder msinizzz???

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •