Sayfa 2/2 İlkİlk 12
17 sonuçtan 11 ile 17 arası
  1. #11
    Üye onur konya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.2009
    Yer
    konya
    Mesajlar
    89
    Konular
    7
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans

    YÜKSEK LİSANS EĞİTİM ÜCRETLERİ, OKUL FİYATLARI

    Yüksek lisans ücretleri üniversitelere, enstitülere, programlara göre çok farklılık gösterse de fikir sahibi olabilmek adına yüksek lisans ücretlerini 4 başlık altında genelleyebiliriz:

    1-Devlet Üniversitesi Tezli Yüksek Lisans Programı Ücretleri

    Devlet üniversitelerinden tezli yüksek lisans eğitim süreleri 4 yarıyıldan oluşmaktadır. (Bilimsel hazırlık senesi hariç) Dönem ücretleri 125 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

    Yabancı dille eğitim veren programlar Türkçe ile eğitim veren programların 2 katı kadar katkı payı almaktadır.

    2-Devlet Üniversitesi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ücretleri

    Her ne kadar devlet üniversiteleri olsa da tezsiz yüksek lisans programlarının ücretleri tezli programlar ile kıyaslanmayacak kadar yüksektir. Tezsiz yüksek lisans programları 3 yarıyıldan oluşmaktadır ve bir tezsiz yüksek lisans programı toplam ortalama 4.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Bu ücret 3 yarıyılı kapsamakta ve genelde (her dönem başında olmak üzere) 3 taksitte ödenmektedir.

    3-Vakıf Üniversiteleri Tezli Yüksek Lisans Programı Ücretleri

    Vakıf üniversitelerinde fiyatlar çok değişkendir. Başvurmak istediğiniz programla ilgili mutlaka ilgili üniversitenin sitesinden ya da öğrenci işlerinden bilgi alınız. Genel bir fikir sahibi olmak adına; vakıf üniversitelerinde tezli yüksek lisans programları için 5.000 TL ile 40.000 TL arasında değişen bir ücretlendirme söz konusudur.

    4-Vakıf Üniversiteleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ücretleri

    Vakıf üniversitelerindeki tezsiz yüksek lisans programı ile tezli yüksek lisans programı ücretleri arasında devlet üniversitelerindeki gibi bir fark söz konusu değildir. Vakıf üniversitelerinde genelde tezli ile tezsiz program ücretleri birbirine yakındır. Burada dikkat edilmesi gereken husus tezsiz yüksek lisans programının 3 yarıyıl tezli yüksek lisans programının 4 yarıyıl olmasından dolayı tezsiz yüksek lisans programına toplamda daha az ücret ödendiğidir.
    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] | Yüksek Lisans Eğitim Ücretleri

    VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN YÜKSEK LİSANS OLARAK DÜŞÜNDÜKLERİ FİYAT,KOŞUL DURUMLARI YURT İÇİ)

    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]

    BU LİNKE BAK...

    TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRETİMİ

    Tezli yüksek lisans programının amacı, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır.

    Başvuru Koşulları

    Yüksek Lisans programlarına, yabancı dil sınavı ve mülakat yapılarak güz ve bahar yarıyılları başında öğrenci alınır. Adaylar aynı veya farklı anabilim dalındaki iki farklı programa aynı anda devam edemezler.

    1. Lisans diploması:
    Bir yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yüksek Öğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır. Yüksek lisans programlarına, hangi lisans programlarından mezun olanların başvurabileceği Üniversitelerarası Kurul kararı ile belirlenir. Ancak bu programlar dışından da öğrenci kabulüne anabilim dalları kurul önerileri, ilgili Fakülte Merkez Yetkili Kurullarının görüşleri, Dekanlık kanalı ile alınarak Enstitü Kurulunda karara bağlanır ve Senatonun onayından sonra her yarıyıl başından önce ilan edilir.
    2. LES/ALES puanı:
    Adaylar Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (LES) son iki yıl içerisinde başvurduğu programın puan türünde en az 45 standart puan veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmalıdırlar. Üniveritelerarası Kurul tarafından LES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören "Graduate Record Examination" (GRE) ya da Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavında en az LES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır.
    3. Yabancı Dil Sınavı:
    Gerekli başvuru şartlarını tamamlamış adaylar eğer bölüm talep ediyorsa yabancı dil sınavına tabi tutulur yada yabancı dil yeterliliklerini gösterir belgeler talep edilir.
    Başvuru yapmak istediğiniz bölüm Türkçe eğitim veriyor olsa bile enstitüler yabancı dil sınavına girmenizi yada yeterlilik belgesi sunmanızı talep edebilir.

    Değerlendirme

    Bir adayın "bilimsel başarı düzeyi” notu, başvurduğu programın puan türünden LES puanının veya (buna eşdeğer kabul edilen GRE vb.) puanının %50’si, lisans kademesi not ortalamasının %15’i, mülakat notunun %20’si ve Enstitüce yapılan yabancı dil sınavının %15 ‘inin toplamıdır. Adayın başarılı sayılabilmesi için bu puanın en az 60 olması gerekir.
    (ALES sınavının en az %50’si alınmaktadır. Diğer yüzdeler okuldan okula ve hatta programlar arasında farklılık göstermektedir.)

    Bilimsel Hazırlık Programı

    Yüksek lisans ve doktora programlarında, nitelikleri aşağıda belirtilen adayların eksiklerini gidermek amacıyla Bilimsel Hazırlık Programı uygulanabilir.

    1. Lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans veya doktora programından farklı alanlarda almış olan adaylar,
    2. Lisans derecesini başvuru yaptığı üniversite dışındaki yüksek öğretim kurumlarından almış olan yüksek lisans programı adayları,

    Bilimsel Hazırlık Programı’nda alınması zorunlu dersler, ilgili lisansüstü programını tamamlamak için gerekli görülen derslerin yerine geçemez. Ancak, Bilimsel Hazırlık Programı’ndaki bir öğrenci, bilimsel hazırlık derslerinin yanı sıra ilgili Enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile lisansüstü programa yönelik dersler de alabilir.

    Bilimsel Hazırlık Programında alınacak dersler ile ilgili devam, ders sınavları, ders notları, derslerden başarılı sayılma koşulları ve diğer esaslar için öğrencinin ders aldığı programın tabi olduğu yönetmelik ve yönerge hükümleri uygulanır.

    Öğrenci, en çok üç derse, bu derslerin Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Programı çerçevesinde açılması halinde kayıtlanarak da Bilimsel Hazırlık Programını tamamlayabilir.

    Bilimsel Hazırlık Programı’nda geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır. Bu süre dönem izinleri dışında uzatılamaz. Bu programda geçirilen süre, bu Yönetmelikte belirtilen yüksek lisans veya doktora programı sürelerine dahil edilmez.

    Bu madde kapsamına giren bir öğrencinin bilimsel hazırlık programı, yukardaki esaslar dikkate alınarak anabilim dalı başkanı tarafından hazırlanır ve anabilim dalı kurulunun uygun görüşü ile birlikte öğrencinin kayıt tarihini izleyen 15 gün içinde ilgili enstitüye gönderilir.

    Dersler

    Öğrencinin alacağı derslerin planlanması ve ders kayıt işlemleri; tez danışmanı, zorunlu hallerde ise Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından yürütülür.

    Tezli Yüksek Lisans Öğretim Programı toplam en az 21, en çok 30 kredi olmak koşuluyla zorunlu ve seçmeli en az 7 adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Zorunlu derslerin toplam kredisinin, ilgili programın ders yükü içindeki payı, en az 3, en fazla 9 kredi olabilir.

    Öğrencinin alacağı derslerin en çok 2 tanesi, toplam 7 krediyi geçmemek üzere lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla, lisans derslerinden seçilebilir.

    Ayrıca dersler danışmanın ve anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden seçilebileceği gibi danışmanın uygun ve gerekli görmesi halinde doktora programından da seçilebilir. Ancak bu derslerin en fazla 7 kredisi 21 kredilik ders yükünden sayılır.

    Seminer

    Öğrenciler yüksek lisans programının 3. veya 4. yarıyılı içinde tez konusu ile ilgili bir seminer verirler. Öğrenciler seminere ilişkin aşağıdaki aşamaları yerine getirmelidirler:

    1. İlgili yarıyılın en geç 5. haftası içinde seminer taslak metnini makale formatında danışmana sunulması
    2. Danışmanının öneri ve yönlendirmeleri doğrultusunda kesinleşmiş metni ve taslak sunumunun (power point) en geç 9. hafta içinde danışmana tekrar sunulması
    3. Sunum tarihinden en az 1 hafta önce (10. hafta içinde) bölümde ilan edilmesi
    4. 11.hafta içinde bölümün belirlediği zamanda sunumu gerçekleştirilmesi
    5. Seminer makale metninin ve sunumun (power point) bir kopyasını CD’ye aktararak danışmana teslim edilmesi

    Süre

    Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi dört yarıyıldır. Ancak programın bazı derslerini lisans kademesinde 4. madde uyarınca “özel öğrenci” olarak almış ve başarılı olmuş öğrencilerle, programın girdiği bilim kolundaki lisans öğrenimini (yabancı dil hazırlık sınıfı hariç) normal süresi sekiz yarıyıldan fazla olan bir fakültede tamamlamış bulunan veya tezini daha kısa zamanda tamamlayabilen öğrencilere ilgili anabilim dalının gerekçeli önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile öğrenimini daha kısa sürede tamamlama olanağı verilebilir. Ancak bu süre iki yarıyılı tez çalışması olmak üzere üç yarıyıldan az olamaz.

    Danışman

    Tezli yüksek lisans programında, enstitü anabilim dalı başkanlığı ilk yarıyılın başında her öğrenci için bir tez danışmanı saptar ve bunu ilgili Enstitüye önerir. Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile danışmanlığa atanan öğretim üyesi, danışmanı olduğu öğrencinin raporu ile birlikte tez konusu önerisini 2. yarıyıl içinde, enstitü anabilim dalı başkanlığı kanalıyla ilgili Enstitüye gönderir.

    Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda ikinci bir tez danışmanı da önerilebilir. İkinci Tez Danışmanı öğrencinin kayıtlı olduğu ve danışmanının görevli olduğu anabilim dalı içinden, başka bir anabilim dalından veya yükseköğretim kurumundan seçilebilir.

    Tez danışmanı, öğretim üyeleri veya yeterli sayıda öğretim üyesi yoksa tez konusu ile ilgili bilim dalında doktora yapmış öğretim görevlileri arasından seçilir.

    Tez danışmanı, Yönetmeliğin diğer maddelerinde belirtilen görevleri ile birlikte öğrencinin öğrenimi süresince 2547 sayılı kanunun amaç ve ilkeleri doğrultusunda;

    1. Alacağı dersleri belirlemek, bu derslere devamını ve öğrenim durumunu sürekli izlemekle,
    2. Öğrencinin tez çalışmasını yönetmek ve yönlendirmekle,
    3. Gerektiğinde idare ile ilişkilerinde aracılık yapmakla,
    4. Sosyal, kültürel ve diğer problemleriyle ilgilenmek ve yol göstermekle,
    5. Gerekli gördüğü hallerde uyarmakla,
    6. Danışman her yarıyıl sonunda, öğrencinin başarı düzeyi hakkındaki raporu internet kanalıyla Enstitü Otomasyon Programına girmekle ve dönem başlarında yine internet ortamında öğrencinin kayıt onayını vermekle yükümlüdür..


    Bir öğrencinin tez danışmanı, anabilim dalı kurulunun gerekçeli önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile değiştirilebilir.

    Tez Danışmanı, Enstitü Yönetim Kurulunca atandığı tarihten itibaren her yarıyıl ve yaz döneminde, danışmanı olduğu öğrenciler için, tüm diğer akademik ve idari yük ve görevlerine ek olarak "Uzmanlık Alan Dersi" adlı bir ders açabilir. Uzmanlık alan dersi öğrencinin kredisine dahil edilmez. Her öğrenci, açılan uzmanlık alan dersini almakla yükümlüdür. Uzmanlık Alan dersine ilişkin ilkeler, Senatoca kararlaştırılır ve enstitü yönetim kurulunca uygulanır.

    Bir öğrencinin tez danışmanı öğrencinin veya danışmanın başvurusu ve anabilim dalı kurulunun gerekçeli önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile değiştirilebilir. Tez danışmanının altı ay veya daha fazla süreli yurtiçi veya yurtdışı görevlendirilmeler sonucu görevinden ayrıldığı durumlarda da danışman değişikliği mümkün olabilir.

    Yüksek Lisans Tezinin Sonuçlanması

    Yüksek lisans tezini tamamlayan öğrenci, tezini danışmanının olumlu görüşünü aldıktan sonra bir dilekçe ekinde anabilim dalı başkanlığına sunar.

    Jüri üç kişiden oluşur ise üç, jüri beş kişiden oluşur ise beş nüshasını bir hafta içinde Enstitü Müdürlüğüne sunar. Öğretim üyesi olması şartı ile ikinci danışman beş kişilik jürilerde jüri üyesi olarak atanabilir. İkinci tez danışmanının ismi tezin iç kapağında ikinci tez danışmanı olarak belirtilir.Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren öğrenim süresi dahilinde olan bir ay içinde kişisel raporlarını hazırlayarak anabilim dalı başkanlığının belirleyeceği gün ve saatte toplanırlar. Jüri üyeleri aralarında bir başkan ile bir raportör seçerler. Kişisel raporlar okunur ve görüşülür. Jüri üyelerinin çoğunluğunun tezi savunulabilir bulması halinde öğrenci 45 dakika ila 90 dakika arasında bir tez savunma sınavına tabi tutulur.

    Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla “kabul”, “red” veya “düzeltme” kararı verir. Bu karar Enstitü anabilim dalı başkanlığınca tez sınavını izleyen üç gün içinde ilgili Enstitüye tutanakla bildirilir. Tezi reddedilen öğrencinin kaydı silinir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde tekrar savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin kaydı silinir.

    Kayıt Silme Nedenleri

    Lisansüstü öğrencilerin izledikleri öğretim programından kayıtları aşağıdaki hallerin en az birinin saptanması halinde silinir.

    1. Bilimsel hazırlık programını bir yıl içinde tamamlayamayan lisansüstü öğrencilerin,
    2. İzlediği öğretim programında öngörülen asgari krediden daha az olmamak üzere danışmanının önerisi ve anabilim dalı başkanının onayı ile belirlenen ders yükünü tezli yüksek lisansta dört yarıyılda, tezsiz yüksek lisansta altı yarıyılda, lisansa dayalı doktora programında altı yarıyılda ve yüksek lisansa dayalı doktora programında dört yarıyılda tamamlayamayan öğrencilerin,
    3. Yönetmeliğin 21/d maddesine göre tanınan süre içinde yabancı dil koşulunu yerine getiremeyen doktora öğrencilerinin,
    4. Doktora yeterlik sınavında ikinci kez başarısız olan doktora öğrencilerinin,
    5. Tez önerisi ikinci kez reddedilen doktora öğrencilerinin,
    6. Tez çalışmasındaki ilgisizliği veya başarısızlığı danışman raporlarında veya tez izleme komitesi raporlarında ardarda iki kez veya aralıklı olarak üç kez belirtilen lisansüstü öğrencilerin,
    7. Jüri tarafından tezi savunmaya değer bulunmayarak doğrudan reddedilen
    lisansüstü öğrencilerin,
    8. Düzeltilmiş tezi ikinci kez jüri tarafından kabul edilmeyen lisansüstü öğrencilerin,
    9. İki dönem üstüste veya aralıklı olarak toplam üç dönem kayıt yaptırmayan
    lisansüstü öğrencilerin,
    10. İki dönem üstüste veya aralıklı olarak toplam üç dönem danışman raporu
    olumsuz olan lisansüstü öğrencilerin,
    11. Normal öğrenim süresi içerisinde seminerini vermeyen yüksek lisans
    öğrencilerinin,
    12. Programını yönetmelikte belirtilen süre içinde tamamlayamayan veya kalan süre içinde programını tamamlayamayacağı danışman raporunda belirtilen ve anabilim dalı kurulunca uygun görülen lisansüstü öğrencilerin,
    13. Kaydının silinmesini isteyen lisansüstü öğrencilerin,
    14. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca “Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezası” almış olan lisansüstü öğrencilerin,

    kayıtları, ilgili anabilim dalı kurulunun önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile silinir.

    Öğrenime Ara Verme İzni

    Enstitü Yönetim Kurulu tarafından aşağıdaki durumlar haklı gerekçe nedeni sayılarak öğrenime ara verilebilir (Hak dondurma yapılabilir):

    1. Öğrencinin askere gitmek üzere izin istemesi
    2. Çalışmış olduğu resmi kurumun yurtdışında görevlendirmiş olması
    3. Araştırma ve inceleme yapmak amacıyla yurtdışına gitmesi
    4. Tam donanımlı devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinden alınan heyet raporu

    Bunların dışında Enstitü Yönetim Kurulu’nun kabul edebildiği diğer hallerde öğrenime ara verilebilir.

    Yasal Yükümlülükler

    Öğrenciler bütün öğrenimleri boyunca Enstitüdeki ilgili yönetmelik, yönerge ve diğer düzenleyici hüküm, ilke ve esasları bilmekle; bunları öğrenmek için kendilerinden beklenen ilgi ve özeni göstermekle; öğretim, ders ve sınav programlarına, başarı durum çizelgelerine ve diğer hususlara ilişkin olarak Enstitü Yönetimi tarafından yapılan ve Enstitü web sayfasında yer alan yazılı duyuruları ilgi ve özenle izlemekle yükümlüdürler. Öğrenciler usulüne göre yapılmış bir duyuruyu görmediklerini ileri süremezler.

    Bir hakkın doğmasına esas teşkil edilebilecek nitelikteki tebligat, öğrencinin Öğrenci Bürosu'na en son bildirdiği adresine bir mektup gönderilmek ve aynı husus ayrıca, Enstitü Duyuru panosunda ve gerektiğinde Enstitü web sayfasında ilan edilmek, sureti ile yapılır. Bu işlemler, mektubun öğrencinin eline geçmiş olup olmadığına bakılmaksızın tebligat yerine geçer ve öğrenci tebligat konusunda hiç bir hak talebinde bulunamaz.

    NOT: Bu kılavuz bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Resmi olarak Enstitüdeki ilgili yönetmelik, yönerge ve diğer düzenleyici hükümler geçerlidir.

    Tezli Yüksek Lisans Ücretleri (Katkı Payı)

    Tezli yüksek lisans için devlet üniversitelerinde dönem harcı dışında bir ödeme yapmanız gerekmiyor. Dönem harçları enstitüden enstitüye ve öğretim dili, ya da öğretim durumuna (1.Öğretim, 2.Öğretim) göre değişmektedir.

    KATKI PAYI Her eğitim-öğretim yılında 2547 sayılı Yüksek öğretim Kanunu ve Bakanlar Kurulunca belirlenen miktar ve esaslar uyarınca öğrencilerden katkı payı / öğrenci ücreti alınır. Lisansüstü öğretimde katkı payı öğrenci tarafından iki eşit taksitte ödenerek dekont Enstitü Öğrenci Bürosuna teslim edilir. Lisansüstü öğrenim gören öğrenciler de diğer normal örgün öğretim öğrencilerinin yararlanmış oldukları hizmetlerden yararlanır. Lisansüstü öğrenim yapan ve araştırma görevlisi olduğunu her yarıyıl belgeleyen öğrenciden katkı payı alınmaz. Katkı payını, ilan edilen tarihler arasında ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmaz ve yenilenmez.





  2. #12
    Üye onur konya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.2009
    Yer
    konya
    Mesajlar
    89
    Konular
    7
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans



    TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    Tezsiz Yüksek Lisans Nedir?

    Yüksek lisans programları tezli ve tezsiz olmak üzere 2’ye ayrılır. Aralarında belli farklar olmakla birlikte temelde akademisyen olmayı amaçlayanların tercihleri tezli yüksek lisans iken iş hayatında avantaj elde etmek için diğer bir deyişle akademisyen olma dışındaki amaçlar için tercih edilen yüksek lisans türü de tezsiz yüksek lisans eğitimidir. Bununla birlikte akademisyen olma hedefi olmadığı halde tezli yüksek lisans eğitimini tercih eden iş dünyası çalışanları olduğu gibi, akademisyen olmayı amaçlayıp tezsiz yüksek lisans tercihi yapanlar da olabilir. Bu konuda kesin çizgiler yoktur ancak akademisyen olmayı tercih edenlerin tezli yüksek lisans yapmaları önerilmektedir.
    Yuksek Lisans Rehberi

    Amaç ve Kapsam

    Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz yüksek lisans programını tercih edenler çoğunlukla iş dünyasından gelenler olduğu için dersler genelde ikinci öğretim olarak uygulanır. Tezsiz yüksek lisans programları toplam 30 krediden az olmamak koşuluyla en az 10 adet ders ile bitirme projesi dersinden oluşur. Bitirme projesi dersi kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci, bitirme projesinin alındığı yarıyılda projesine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek zorundadır. Üniversitenin ilgili senatosu tarafından belirlenen esaslara bağlı olarak tezsiz yüksek lisans programının sonunda yeterlik sınavı uygulanabilir.

    Öğrencinin alacağı derslerin en çok üç tanesi, (lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla), lisans derslerinden seçilebilir.

    Öğretim elemanları tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptıramaz.

    Danışman Atanması

    Tezsiz yüksek lisans programında, enstitü anabilim dalı başkanlığı her öğrenci için ders seçiminde ve dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesi veya ilgili senato tarafından belirlenen niteliklere sahip bir öğretim görevlisini en geç birinci yarıyılın sonuna kadar belirler. Danışman atanmasında bazen öğrencilere de seçme şansı tanınmaktadır. (bkz: Lisanüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği)

    Süre

    Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi en fazla altı yarıyıldır. İlgili yönetmelikler uyarınca başarısız olan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği bu süreden önce kesilebilir. (bkz: Lisanüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği)
    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] | Tezsiz Yüksek Lisans
    Yuksek Lisans Rehberi

    Yüksek Lisans Diploması

    Kredili derslerini ve dönem projesini başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencisine Yüksek Lisans Diploması verilir.

    Yüksek Lisans Diploması üzerinde öğrencinin izlemiş olduğu enstitü anabilim dalındaki (ABD) programın onaylanmış adı ve var ise verilen unvan bulunur.

    Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları

    Üniversitelerin tezli yüksek lisans başvuru tarihleri ile tezsiz yüksek lisans başvuru tarihleri genelde birbirinden farklı zamanlarda olmaktadır. Bazı üniversitelerde tezli yüksek lisans başvuruları mayıs haziran aylarında iken aynı üniversitenin tezsiz yüksek lisans başvuruları ağustos eylül aylarında yapılabiliyor.

    Başvuru tarihlerini kaçırmamak için başvuru yapmak istediğiniz enstitülerin sayfalarını sık sık ziyaret ediniz.

    Tezsiz yüksek lisans başvurularının tezli yüksek lisans başvurularından temelde bir farkı bulunmamaktadır. Tezli programlara yapılan başvurularda olduğu gibi istenen ALES puanına ve diğer kriterlere sahip olarak başvurunuzu yaparsınız ve eğer varsa bilim sınavı, mülakat gibi sınavlara girer ve kabul edilirseniz kesin kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptırarak eğitiminize başlarsınız.

    Tezsiz Yüksek Lisans Veren Üniversiteler

    Aslında “tezsiz yüksek lisans veren üniversite” diye bir durum söz konusu değildir. Bir çok üniversitenin tezsiz yüksek lisans programı ya da programları vardır. Bazı üniversitelerde az sayıda iken bazılarında daha fazla sayıda tezsiz yüksek lisans programı olabilir.

    Örnek vermek gerekirse Marmara Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi, Yönetim Organizasyon, İktisat, Sinema gibi onlarca sayıda ve farklı alanda tezsiz yüksek lisans programı varken Sakarya Üniversitesi’nde Bilişim Teknolojileri, Mühendislik Yönetimi, İşletme gibi bir kaç alanda tezsiz yüksek lisans programı verilmektedir.

    Hem devlet hem de vakıf üniversiteleri tezsiz yüksek lisans programları veriyorlar.
    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] | Tezsiz Yüksek Lisans
    Tezsiz Yüksek Lisans ile Tezli Yüksek Lisans Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Aradaki en büyük fark yüksek lisans programını tamamlamak için tez hazırlanıp hazırlanmamasıdır. Tezsiz yüksek lisans programı genelde bir öğretim yılında biterken tezli yüksek lisans programında ilk sene dersler alınıp ikinci sene tez çalışmaları yapılmaktadır.

    Diğer bir fark eğitim ücretleri ile ilgilidir. Tezli yüksek lisans için ortalama 129 TL (2009-2010) dönem harcı ödenirken (yıllık toplam 258 TL) tezsiz yüksek lisans için ortalama 4.000-10.000 TL arası bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Bunun bir nedeni derslerin çoğu zaman ikinci öğretim olarak adlandırılan akşam saatlerinde yürütülmesi ve üniversitenin eğitmenlerine bu mesai dışı saatler için ekstra ödeme yapmak durumunda olmasıdır.

    Tezsiz Yüksek Lisans aslında Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarına formasyon kazandırmak için başlatılmış bir uygulamadır.Zaman içerisinde öğrencilerin ve üniversitelerin karşılıklı beğenileriyle farklı alanlarda devam edip bugünkü şeklini almıştır.
    Bir diğer fark tezsiz yüksek lisans için yabancı dil şartının aranmamasıdır. Buna ek olarak bölüm farklılıkları da geri plandadır. Yani tezli yüksek lisans için başvuru yaptığınızda genel olarak başvurduğunuz yüksek lisans programı ile alakalı bir lisans programından mezun olmanız tercih edilirken (farklı bölümlerden de kabul edilebilirsiniz) tezsiz yapmak istemeniz durumunda çoğu zaman istediğiniz programa başvuru yapıp kabul alabiliyorsunuz. (istisnalar mevcuttur. Bazı durumlarda tezsiz yüksek lisans için de alakalı lisans mezuniyeti aranmaktadır. Bu konuda da inisiyatif ilgili üniversite ve enstitüdedir)

    Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlar Doktoraya Başvurabiliyorlar Mı?

    Bu konuda yönetmelik zaman içerisinde bazı değişiklikler gösterse de tezsiz yüksek lisans mezunlarının doktoraya başvuru yapmaları için bir engel söz konusu değildir. Fakat tez hazırlama aşamasında bulunmamış yani bir konu üzerinde ciddi anlamda araştırma yapmamış birisinin doktoraya kabul edilme ihtimali tezli yüksek lisans mezununa göre daha düşük olabilir. Sonuç olarak inisiyatif enstitüde ve sizi değerlendirecek olan öğretim görevlilerindedir. Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirtildiği gibi yasal olarak tezsiz yüksek lisans mezununun doktoraya başvurması ve kabul edilmesi için bir engel söz konusu değidir. Başvurunuzu yapabilir ve lisans eğitiminizden sonra doktoraya kabul edilebilirsiniz.
    Tez Hazirlamak


    Tezsiz Yüksek Lisans Mezunu Araştırma Görevlisi Olabilir Mi?

    Tezsiz Yüksek Lisans mezunları da araştırma görevlisi olabilir. Bu konuda inisiyatif üniversite ve enstitüdedir. Mevzuata göre bu konuda bir engel söz konusu değildir.

    Tezsiz Yüksek Lisans Programlarını Daha Çok Kimler Tercih Ediyor?

    Üniversitelerin fen ve edebiyat bölümü mezunları: Tarih, sosyoloji, fizik, kimya, matematik bölümü mezunu olup orta öğretim kurumlarında öğretmenlik yapmak isteyenler Eğitim Bilimleri Enstitüleri'nin açmış olduğu "alan öğretmenliği" yüksek lisans programlarına başvuruyor ve üç dönem devam ediyorlar.

    Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda okul yöneticisi ve müfettiş olmak isteyenler: MEB okul yöneticisi ve müfettiş atarken “eğitim yönetimi, teftişi, ekonomisi ve planlaması” tezsiz yüksek lisans programını veya “eğitim yönetimi ve teftişi” alanındaki yüksek lisans programını bitirmiş olmayı gerekli görüyor. MEB, atama sürecinde sınav ve kurs gibi çeşitli mekanizmaları da kullanıyor ama belirtilen yüksek lisans programlarını bitirmiş olmak bu işi yapmak isteyenlere büyük avantaj sağlıyor.

    Kendilerine yeni seçenekler yaratmak isteyenler: Yeni mezun olmuş, ne yapacağını bilemeyen ya da iş bulamamış gençler, tezsiz yüksek lisans programlarına katılarak kendi alanlarını başka bir alanla birleştirmeyi tercih ediyor ve böylelikle kendileri için yeni seçenekler yaratıyorlar. Örneğin kimyadan mezun olmuş biri işletmede yüksek lisans yaparak kendine yeni bir özellik katmış oluyor. Uzmanlar bunun son yıllarda Türkiye’de de çok yaygınlaştığını ve bu durumun iş arayanlar için tercih edilmeyi kolaylaştırdığını söylüyor. Tezsiz yüksek lisans programı, zaten çalışmakta olan (kamu kuruluşlarında) birine derece vermiyor ama o kuruluştaki konumunu etkiliyor.
    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] | Tezsiz Yüksek Lisans

    Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

    Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları da Tezli Yüksek Lisansta olduğu gibi yapılıyor. Önce ALES sınavına girip yeterli puan aldıktan sonra (yeterli puan ilgili üniversite ve programa göre değişmekle birlikte YÖK’ün belirlediği minimum ALES puanı 55 olarak belirlenmiştir) diğer gerekli belgeleri de(transcript, diploma vb.) tamamlayarak ilgili enstitüye başvurunuzu yapıyorsunuz.


    Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

    Tezsiz yüksek lisans devlet üniversitelerinde de yapılsa ücretleri yüksektir. Tezli yüksek lisans ücretleri ile kıyaslanamaz. Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans programları için sadece YÖK tarafından belirlenen dönemlik harçlar ödenirken tezsiz yüksek lisans programları için 4.000 -10.000 TL arası ödemeler yapılmaktadır.

    Bunun nedeni tezsiz yüksek lisans programlarının genelde mesai saatleri dışında yapılması ve öğretim görevlilerinin mesai dışı ders ücretlerinin bu şekilde karşılanmasıdır.

    Tezsiz yüksek lisans programları için devlet üniversiteleri ile vakıf üniversitelerinin fiyatları arasında çok fazla fark bulunmamaktadır.

    NOT: Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında 1 Kredi Eğitim Ücreti 220 TL' dir.




  3. #13
    Üye onur konya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.2009
    Yer
    konya
    Mesajlar
    89
    Konular
    7
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans

    BU SAYILANLAR YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İÇİNDİ.ŞİMDİ DE SİZE YURT DIŞI İÇİN YÜKSEK LİSANS EĞİTİM OLANAKLARINI,ŞARTLARININ NE OLDUĞUNU BELİRTİYORUM:


    ŞU LİNKE BİR GÖZ AT:

    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]

    BU LİKNE DE GÖZ ATIN.BURADA DA YURT DIŞINDA HANGİ ÜLKENİN HANGİ OKULUNDA YAPILABİLECEK OLASI YÜKSEK LİSANS ÜCRETLENDİRİLMESİ VERİLMİŞTİR:

    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]

    Yurtdışı Okul Ücretleri




    Bir öğrencinin yurtdışında lisans veya yüksek lisans (master) /doktora eğitimini yapması sırasında karşısına şu masraflar çıkar:

    · Okul Ücreti ve Harçlar ( Tuition & Fees)

    · Konaklama ve Yemekler ( Room & Board)

    · Kitaplar (Books & Supplies)

    · Sağlık Sigortası ( Health Insurance)

    · Kişisel Giderler (Personal Expenses)

    · Computer (Bazı okullar bilgisayar laboratuvarlarını kullandırmak için belli bir ücret almaktadır)

    · Transportation

    Bu masraflardan Okul ücretleri, harçlar, konaklama (yurtta kalıyorsanız) , yemekler ve sağlık sigortası* direkt olarak okula ödenmektedir.

    Okullar tüm bu ücretleri toplayarak tahmini toplam masraf (Estimated Total Cost) dedikleri bir rakam belirler ve burs başvurunuz yoksa tahmini belirledikleri bu toplam rakamı gösteren bir banka mektubu isterler. Okulların istemiş oldukları bu mektup zorunlu bir mektuptur . Bu mektup teminat mektubu anlamına gelmez. Gerekli prosedürü tamamlamak için gerekli olan bir evraktır. Bu banka mektubu ellerine ulaştığında vize için gerekli formların hazırlanmasına başlarlar. Bu toplam rakam ailenin kafasını karıştırır çünkü okulun web sitesinde gördükleri okul ve konaklama ücretleri farklı olmaktadır. Okulların net toplam rakam belirleyebilmeleri ancak öğrencinin alacağı dersler, kalacağı yurt, almak istediği yemek planı vs detaylar belli olduktan sonra belirlenebilir.

    Genel olarak bir fiyat aralığı vermek gerekirse,

    Lisans Eğitimi:

    Amerika�da lisans eğitimi 10.000 USD �40.000 USD arasıdır. (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. Amerika�da lisans eğitimi genellikle 4 yıldır).

    Kanada�da lisans eğitimi 7.000 USD �18.000 USD arasıdır. (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. Kanada�da lisans eğitimi genellikle 4 yıldır).

    İngiltere�de lisans eğitimi 18.000 USD �35.000 USD arasıdır. (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. İngiltere�de lisans eğitimi 3 ya da 4 yıldır).

    Yüksek Lisans (Master) Eğitimi:

    Amerika�da yüksek lisans eğitimi 15.000 USD �70.000 USD arasıdır. (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. Amerika�da yüksek lisans eğitimi genellikle 2 yıldır).

    Kanada�da yüksek lisans eğitimi 15.000 USD �45.000 USD arasıdır. (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. Kanada�da yüksek lisans eğitimi genellikle 2 yıldır).

    İngiltere�de yüksek lisans eğitimi 21.000 USD �60.000 USD arasıdır. (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. İngiltere�de yüksek lisans eğitimi genellikle 1 yıldır).

    *Uluslararası geçerliliği olan sağlık sigortanız varsa kabul aldığınız okulla görüştükten sonra tekrar sağlık sigortası yaptırmanıza gerek kalmamaktadır. Ancak tavsiyemiz okulun önerdiği sağlık sigortasını yaptırmanızdır.

    UMARIM BU VERİLER SİZE KISTAS OLUR...HAYAT BOYU ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM...



  4. #14
    Üye onur konya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.2009
    Yer
    konya
    Mesajlar
    89
    Konular
    7
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans

    MALİYET AÇISINDAN DÜŞÜNÜRSENİZ AVUSTRALYA,MALTA VE BALKAN ÜLKELERİNDEN HERHANGİ BİRİNİ TERCİH ETMENİZİ TAVSİYE OLUNUR.EĞER Kİ ŞAYET KARİYER VE YÜKSEK İŞ İMKANI İÇİN DÜŞÜNÜRSENİZ FAKAT MALİYETİ BİR HAYLİ YÜKSEK OLAN AMERİKA,İNGİLTERE,KANADA,NORVEÇ TERCİHİNİZ OLMALI,ORTA DÜZEYDE FAKAT OTOMOTİV DÜNYASI BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR İŞ İMKANI SAĞLAMAK ADINA YÜKSEK LİSANS İSTİYORSANIZ ALMANYA,FRANSA ÜLKELERİNDE BAĞLANTI ELEMANLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE,BİRÇOK MAKİNE AKSAMININ FAALİYETLERİNDE ÇALIŞMAK İSTİYORSANIZ BU FAALİYETLER BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK İŞ SAHASI ÜZERİNE SİZE ÇİN,JAPONYA,İSVİÇRE,İSVEÇ GİBİ YERLERİ ÖNERİRİM.BU DEMEK DEĞİLDİR Kİ BAĞLANTI ELEMANLARI MAKİNE AKSAMI BU SAYILAN ÜLKELERE AİTTİR.ELBETTEKİ BİRÇOK ÜLKEDE VARDIR AMA BU ÜLKELERİN ÜNİVERSİTELERİNDEN MEZUN OLANLAR DİĞERLERİNE GÖRE DAHA ŞANSLI OLDUKLARI ARAŞTIRMALARLA SABİT BULUNMUŞTUR.VEYAHUT TARIM MAKİNELERİ ALANINDA KEZA HOLLANDA,İSVİÇRE VE BALKAN ÜLKELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TERCİH ETMENİZ TAVSİYEDİR.BUNLAR KISTASTIR.GENEL BİR BİLGİ DAHİLİNDE SÖYLENMEMİŞTİR...TERCİH SİZİNDİR.FAKAT HER NE OLURSA OLSUN YURT DIŞI YÜKSEK LİSANS YAPAN İNSANLARIN %78.3 Ü GAYET İYİ İŞ SAHALARDA ÖNEMLİ GÖREV POZİSYONLARINDA YER ALMIŞLARDIR...

  5. #15
    Senior Member [EXE]LANS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.07.2009
    Yaş
    40
    Mesajlar
    375
    Konular
    112
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans

    dostum artık hersey sanal alemde var. kurslar ates pahası! ingilizcesi iyi olmayana ve param yok diyenler nette dünya kadar eiğtim dökümanları var hemde kendisini geliştirmesi açısından mükemmel olur! yeterli düzeye geldiğinde çıkar yurt dışına!
    Güçlü Olmak Akıllıcadır, Düşmanını Barışa Zorlar..!<br /><br />Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler<br />Bağrına taş basarsın acılar birgün diner<br />Giden gitsin aldırma ne yangınlarda söner<br />Sakın bakma arkana Krallar önde gider..!<br /><br />Keşke insanlara yardımcı olabilsem!!

  6. #16
    Süper Moderatör sefa55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.08.2008
    Yaş
    34
    Mesajlar
    155
    Konular
    68
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans

    mükemmel yardım etmişsin onur ne aradıysam burda buldum çok teşekkürler

  7. #17
    Üye sisi06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.12.2014
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Bölümü
    Bilgisayar
    Cinsiyet
    Kadın
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Makine Mühendisliği Yurt dışı Yüksek Lisans

    Yabancı [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ] için amerikayı düşünen var mı

 

 
Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •