3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Member huseyn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.10.2010
    Mesajlar
    27
    Konular
    25
    Tecrübe Puanı
    0

    Makina Mühendisliği Hakkında Bilgi Edinme

    Arkadaşlar makina mühendisliği öğrencisiyim.İş hayatına atıldığımızda bizim için gerekli olacak şeyler hakkında bilgi verebilir misiniz?
    olmazsa olmazlar neler.hangi programları öğrenmeliyiz.

  2. #2
    Senior Member [EXE]LANS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.07.2009
    Yaş
    40
    Mesajlar
    375
    Konular
    112
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Makina Mühendisliği Hakkında Bilgi Edinme

    hmm evet dostum sana tavsiyemlerim sunlar..
    1) 2 yıl veya daha uzun (bu süre kendini gelistirmene baglı) amele gibi çalışacaksın.
    2) Autocad olmazsa olmazın yanında Solid bilmem ve birazcık da ing bilmem faydalı olur.
    3) şirket küçümseme ilk girdiğin işte sabit kal( çunki ne kadar yer değişirsen o kadar uyumsuzsun demektir)
    4) işçilere acıma (yani yalakalık yapma kendin ol gerekirse sert ol... seni sadece patron sevsin onların sevmesine ihityacın yok.. ben analarını ağlatıyorum en ufak bir seyde rapor tutuyorum...)
    5)Prosedürlere uy haricinde kolay kolay insiyatif kullanma yoksa kabak basına patlar. isyerinde seni çekemeyen bir cok insan olacak.. biraz sabret sonra analarını bellersın benım gibi.. (ben 1 yıl uşaklık yaptım ama şimdi KRALLIĞIMI yaşıyorum)
    6) Saygıyı elden bırakma az konuş, az gül, duruşun diri olsun.. asla gurur yapma nasıl olsa zaman herşeyin ilacı ( ben cok azarlandım, çok bağırtı işittim ama sabrettim şimdi rahatım işi ögrenene kadar sabret)
    7)parayı düşünme ilk basta ben 1250 ye girdim ay sonunda 1450 aldım işine ver kendini gerisi zaten gelir gireli 8 ay oldu 2.5 cıvarı alıyorum suanda..
    8) en önemlisi İŞİNİ SEV ve ONDAN ZEVK AL yoksa sana çalışmak EZIYET olur


    SALICAKLA KAL.. benden sana meslektaş nasihatları.....
    Güçlü Olmak Akıllıcadır, Düşmanını Barışa Zorlar..!<br /><br />Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler<br />Bağrına taş basarsın acılar birgün diner<br />Giden gitsin aldırma ne yangınlarda söner<br />Sakın bakma arkana Krallar önde gider..!<br /><br />Keşke insanlara yardımcı olabilsem!!

  3. #3
    Üye onur konya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.2009
    Yer
    konya
    Mesajlar
    89
    Konular
    7
    Bölümü
    Makine
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Ynt: Makina Mühendisliği Hakkında Bilgi Edinme

    krdeşim bnm haddime değil ama 20 yıldır bu piyasanın içinde biri olarak size şunu tavisye edebilirim:

    önce kişilik.saygı ,iş öğrenme azmi... vs meslek dışı ddurumlar seni işe ,iştekileri de sana hazırlar.bunlar olmadığı sürece bir işi ne kadar bilirsen bil barındrıtmazlar.hiçbir işi bilmezsen bile zamana öğreneceğine kaanaat ederler.iş bu durum böyle olduğğu sürece...

    diğer bir durum öğrendiklerin hiçbir zaman teorikte kalmasın.Genelde atölyeyi bilen tanıyan mühendisler daha başarılı oluyor.bunun sebebi üzerinde titizlikle durduğu malzemenin nasıl ne şekilde ne aşamalarda üretildiğini üretilebileceğini biliyor.Sen tüm kitapları öğrensen de işte çalışmak çok farklı bunu karıştırma.dedim ya teoriği pratiğe dönüştürmelisin.bunun için hiç atölye tecrüben yoksa ilk önce işi öğrenene kadar birkaç ay atölye izlenimleri edin.gerekirs çalış.Atölyeyi geziyormuşum diye değil kastettiğim.merak ederek.iyice irdeleyerek.bilgilerinle bütünleştirerek...parayı ve saati ilk bir iki ay hatırlayabilirsin.İşyerinin acemiliğine ve ortama ısınmana ver.zamanla saatin nasıl geçtiğini uyku düzenini ve parayı hatırlamayacaksın.sadece işine konsatre olacaksın.tabiki dediklerimi yaparsan.
    ŞUNU İRDELE:BENDEN NE İSTİYORLAR.BEN NE BİLİYORUM VE BEN ONLARA NE VEREBİLİRİM.

    devmlı bunun irdelediğin sürece işler düzene girecektir.herşeyi zamana bırak gün geçtikçe işi öğrendikçe daha iyi olacaksın.İLK BAŞTA İNsanlara ne oğuk ol ne de sıvak fazla muhatab olma.sadece işine konsantre ol.fakat onların ıttına da birşey yapma ki ayağını kayırabilrile.rbuna fırsat verme.Arkkadaş gayet maddeler halindde güzel açıklamş aynısını söylemeye gerek yok.
    HİÇBİR ZAMN ÜMİTSİ OLMA.SANA İŞİ VERDİKLERİ SÜRECE NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ ÖĞRENİRSİN...BUNLAR ÇİN DE HAYATTA BAZI ŞEYLERDEN TAVİZ VRMEK ŞART...

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •