Dünyanın ilk ve tek 14+1 mermi atar silahını üreten Türk şirketi Utaş Makine Sanayii, Amerikan filmlerinin tedarikçisi oldu.

Amerikan film endüstrisinin kalbi sayılan Hollywood'da tedarikçi bir firma ile anlaşan Utaş, aksiyon filmlerinde kullanılmak üzere silah verecek. Utaş'ın 4 yıllık bir çalışma sonucu geliştirdiği UTS 15 silahı, ilk olarak Amerika ve Kanada'da gösterilen ve 2036 yılını anlatan Fringe adlı bilimkurgu dizisinde kullanılmaya başladı. Silah, önümüzdeki aylarda Kanada'da da Universal Pictures tarafından çekimlerine başlanacak filmde de boy gösterecek.

Zaman gazetesinin haberine göre, Tom Cruise ile Denzel Washington'un başrollerini oynadığı filmin aksiyon sahneleri Utaş'ın gönderdiği 8 silahla çekilecek. Ayrıca Tayland'da çekilecek bir filmde de Utaş'ın silahı kullanılacak. Hollywood'a malzeme tedariki yapan şirketin silahı internette görüp beğendiğini ifade eden Utaş Makine Sanayii Genel Müdürü Abdullah Güzeldere, film şirketlerinin yüksek alım yapmadığını, ancak silahın filmlerde kullanılmasının tanıtım açısından iyi bir fırsat oluşturacağını söyledi.