Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Teknokenti bünyesinde üniversitenin bilgi birikimini sanayi kuruluşlarıyla buluşturmak üzere kurulan "Teknoloji Transfer Merkezi", 10'un üzerinde ürünün ticarileşmesinde etkin rol oynuyor.







HÜ Teknoloji Transfer Merkezi Proje İş Geliştirme Müdürü Ahmet Rıza Balım, üniversitenin sahip olduğu bilgi birikiminin sanayi tarafından kullanılması için birkaç ay önce kurulan merkezin faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Merkezin, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konularda çalışmalar yürüttüğünü belirten Balım,akademik kadronun, sanayinin sorunlarına çok daha kolay çözümler bulduğunu vurgulayarak, üniversite ile iş dünyasının beraber çalışmasında, yönlendirme ve koordinasyonun önemine işaret etti.

HÜ'yü iş dünyası ile buluşturma amacıyla kurulan Teknoloji Transfer Merkezi'nde görevli personelin firmaları ziyaret ettiğini ve ortak proje geliştirilmesi için çalıştığını kaydeden Balım, merkezin yalnızca teknik problemlerin çözümü için destek vermekle kalmadığını, TÜBİTAK başta olmak üzere pek çok kurumun destekleyici fonlardan yararlanılmasını da organize ettiğini dile getirdi. Balım, bu yolla projelerin hem akademik hem de maddi desteğinin sağlandığını söyledi.

Teknoloji Transfer Merkezi'nin kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen 10'un üzerinde projeyi yürütmeye başladığını bildiren Balım, bunlar arasında tıbbi ekipman, yenilenebilir enerji, plastik malzemeler konusunda projelerin bulunduğunu ve proje sayısının gelecekte katlanarak artacağını belirtti.

Balım, "İş dünyası için teknik bir problemin çözümü ve Ar-Ge çalışmalarında üniversitenin desteğini almak için artık sadece Teknoloji Transfer Merkezi ile temasa geçilmesi yeterli" diye konuştu.