General Electric'in (GE) teknoloji geliştirme kolu olan GE Global Research, Transformational Medical Technologies Initiative (TMTI) ile 1,1 milyon dolar tutarında iki yıllık bir anlaşma imzalayarak, fizyolojik temelli sanal insan geliştireceklerini duyurdu.



GE'den yapılan yazılı açıklamada, "Biotic Man" adı verilen sanal insan projesinin, "savaş alanlarında" veya yurtiçinde gerçekleşebilecek biyolojik saldırılardan korunmak üzere ilaç üretimini "önemli ölçüde hızlandıracak" bir bilgisayar modelini içerdiği belirtildi.

Söz konusu Fizyolojik Farmakokinetik (PBPK) yazılım aracının, herhangi bir ilacın vücuttaki etkilerini klinik deneylerden "çok daha önce" saptamak için hesaplama modelleri kullandığı kaydedildi.

GE araştırmacılarının, PBPK aracını bakteri, virüs ya da başka enfeksiyöz ajanların insan bedenindeki etkilerini sayısal olarak modellemek üzere uyarlayacakları, bu yönde geliştirilmiş olan aracın, yeni bir antibiyotik veya antiviral ilaç tedavisinin belli bir tehdit karşısındaki tepkisini göstereceği ifade edildi.