Las Vegas'ta düzenlenen CES 2009 Tüketiciği Elektroniği Fuarı'nın son gününde de ziyaretçiler ilginç elektronik buluşlarla tanışmaya devam ediyor.




USB çakı
Ünlü İsviçre çakısı üreticisi Victorinox, parmak izi tanımlı 32 GB belleğe ve lazer işaretçiye sahip Presentation Pro adlı fonksiyonel çakısını tanıttı. Bluetooth ile Windows bilgisayarlarda sunumları uzaktan yönetebildiğiniz çakıda aynı zamanda törpü, bıçak ve makas da bulunuyor.

Adamo

CES 2009 fuarında en çok beklenen ürünlerden biri olan Dell'in Adamo'su da resmen doğrulandı. MacBook Air serisiyle rekabet etmesi beklenen Dell'in Adamo'su hakkında alüminyum gövdesi dışında fazla bir özellik belirtilmedi. Bir inçten daha ince olduğu ve 13 inç ekrana sahip olduğu söylenen Adamo, yakalanan görüntülere göre parlak siyah arka panel, 3 USB yuvası, eSATA girişi gibi dış bağlantılar içeriyor.

İncecik LED TV

Samsung Electronics, teknoloji dünyasının odağındaki CES 2009 Fuarı'nda duyurduğu HDTV LCD'si ile çok iddialı. Samsung'un 6.5mm'lik bu yeni LED TV'si tüm temel özelliklerinin yanı sıra son derece ince oluşuyla ön plana çıkıyor. 6,5 mm'lik LED TV, Kore pazarındaki pek çok ince cep telefonunundan (10 mm) çok daha ince.

Çılgın gözlük

Nvidia ise, yeni 3 boyutlu gözlüklerini Las Vegas'ta CES'te tanıttı. 300'den fazla oyunun destekleneceği söylenen gözlükleri kullanabilmek için, Nvidia en az 8800 GT ekran kartını öneriyor. Bu 300 oyunun dışında da bir çok oyunu, yeni yamalar sayesinde bu gözlüğe uyumlu hale getireceklerini açıklayan Nvidia, 3D gözlüklerini kablosuz tasarlamış. Kızıl ötesi alıcısı sayesinde 6 metreye kadar kullanım alanı sunan 3D gözlükler, minik bir USB kablosu ile şarj oluyor ve 40 saate kadar kullanılabiliyor. Gözlük, 199 Dolar'dan satışa sunulacak.