2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Junior Member endhulya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.01.2012
    Mesajlar
    2
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Vak'a analizi

    Özel projeler ayrılığının başkanı Jack Palmer, Ramstein Ürünleri için 3 aydır yeni pozisyonunda. Ayırım çalışmalarının proje yönetimini değerlendirilmekle görevlendirildi. Romstein Ürünleri, enerji endüstrisi için bütünleştirilmiş test etme araç gereçleri için daha geliştirilmiş ürünlere yol açıyor. 45 üründen fazlasını pazarlamak, düzenlemelerde farklılığı içeriyor. Doğal gaz ve yağ keşfi, güç jenerasyonu ve yararları da bu kapsam içerisindedir. Özel ürünlerin başkanı olarak Jack, 50’den 60’a kadar yeni ürün geliştirme projelerinin sorumluluğuna devam ediyordu. Ramstein’de ki üst yönetim şirketlerin %60 gelirlerinin yeni ürünlerden geldiğini ve özel projeler ayrılığının tüm ilgiyi üzerine çektiğini gösterdi.
    Değerlendirmenin bir bölümü olarak, Jack; projenin bütçelerini zorladığını fark etti. Bu durum Jack’in ilk kez bir proje müdürü olarak çalışmasıyla ilgiliydi ve proje programlarıyla alakalı bir durumdu. Aslında, çok sayıda proje programının başlangıçta geliştirileceğine inanıyordu. Fakat neden daha sonra projeler zaman olarak gecikti ve maliyeti arttı?
    Ramstein’in gelecekteki başarısının önemli olmasına rağmen Özel Projeler Ayrılığı, sıkı bir kaynak seviyesinde işleniyordu. 55 projenin bir portfölyosunu destekleyen 7 tane entegre makinesi vardı. Bu makineler Ramstein’in yeni ürün geliştirme çabaları için çok öenmliydi ve onların servisleri sıklıkla kırılma noktasında destek veriyordu. Usta mühendislerden Mary, Jack’e en son 15 Projede destek verdiğini söyledi ve bu projelerin tamamı da aynı anda geliştiriliyordu.
    Jack, değerlendirmesi boyunca edindiği bilgileri yansıttı. Kısaca, en kolay seçenekler, en üst idareye erişmek olacaktı ve ayırımı için daha çok sistem entegre araçlarını talep etmek olacaktı. Güncel ekonomik şartlarla sıkıntı yaşayacağından maliyeti kısması gerekecekti ve problemleri yenmeye ve su an elinde bulunan kaynaklarla birkaç çözüm yolu bulması gerekiyordu.


    SORULAR
    1) Goldratt’ın kritik kaynaklar fikirlerine bakarak projelerin gecikmesine sebep olan
    Özel Projeler Ayrılığının sistem sınırlamaları nelerdir?
    2) Romstein’de proje gelişimindeki sistematik gecikmelere çoklu görevlerin katkısı nedir?
    3) Kritik Zincirleme Portfolyo Yönetiminden kavramlar kullanmak, kavramlardaki değişkenliğe nasıl etki eder?


    Bu vak'a da soruların çözümünde yardımcı olabilir misiniz?? Şimdiden teşekkürlerr ACİLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #2
    Junior Member endhulya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.01.2012
    Mesajlar
    2
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Vak'a analizi

    LÜTFENNNNN YARDIMMM EDİNNNN, ACİLLLLLLL

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •