2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Junior Member barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.03.2008
    Mesajlar
    20
    Konular
    4
    Tecrübe Puanı
    0

    BUSEF NEDİR?

    Arkadaşlar BUSEF nedir?
    bulabilirseniz sevinirim

  2. #2
    Senior Member [EXE]LANS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.07.2009
    Yaş
    40
    Mesajlar
    375
    Konular
    112
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: BUSEF NEDİR?

    Uluslararası BUSEF İlköğretim ve Liseler Arası Bilim-Proje Yarışması

    BURÇ Okulları olarak bu sene Uluslar Arası Proje Yarışmasının 5.sini düzenliyoruz. BUSEF ile genç bilim adamlarının yolunu açarak; geleceğin günümüzden daha güzel olması için yoğun uğraşlar veriyoruz.

    Yetenekli öğrencileri araştırmaya yönlendirmek ve fen eğitimini desteklemek amacıyla ilköğretim, lise ve dengi okullardan öğrencilerin hazırladıkları bilimsel, eğitim-öğretim müfredatına uygun Fen ve Teknoloji , Fizik, Kimya, Biyoloji ve Mühendislik branşlarından proje yarışması düzenliyoruz.

    Teknolojinin insanları düşünemez hale getirdiği günümüzde; tozlanmış dimağları parlatmak ve aynı zamanda toplumsal bilinci de arttırmak amacında olan BURÇ Okulları bu gurur verici organizasyonuyla insanlara örnek olmaktadır. Dünyanın her yerinden gelen yarışmacıların memnuniyetini de sağlamaya çalışan BURÇ Okulları, BUSEF.e katılacak olan proje sahibi öğrenci ve öğretmenlerin yarışma süresince konaklama, yeme-içme, yarışma salonuna ulaşım ve pano düzenlemek için kırtasiye malzemeleri gibi tüm masraflarını da kendisi karşılıyor. Proje sergisinde sergilenen buluş niteliğindeki projeleri bilime katkıyla beraber üretime geçirmek için proje sahibi öğretmen ve öğrencilerin patent alması konusunda yardımcı oluyor.

    BUSEF.e müracaat eden projelerden, BUSEF kriterlerine uygun projeler Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin de katkısı alınarak oluşan 20 kişilik jüri heyeti tarafından incelenip değerlendirildikten sonra yarışmaya davet edilecektir. Yarışma sonunda yapılacak jüri değerlendirmesine göre her branştan dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri ayrı ayrı verilecektir.

    BUSEF. in Adana okullarından biri olan ÖZEL BURÇ OKULLARI. nda düzenleniyor olmasını ilimiz adına bir şans olarak görüyoruz. Bölgesinde 1(Bir) numara olan Adana. nın, BUSEF ve tarzı organizasyonların katkılarıyla önümüzdeki 5 yıl içinde de Türkiye.nin 1(Bir) numarası olması için çalışıyoruz

    BUSEF. in; Ülkemiz sanayisi ve endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak projelerin üretileceği ve sergileneceği bir organizasyon olması yanı sıra, yurt dışından gelecek olan yabancı katılımcıların kültürümüzü ve ülkemizi tanımasına olumlu katkılar sağlayacağı inancındayız.

    5. BUSEF (ULUSLAR ARASI İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM PROJE YARIŞMASININ BEŞİNCİSİ)

    2 . 3 . 4 Mayıs 2008 tarihinde Adana.da yapılacak olan 5.Busef için; ilköğretim ve ortaöğretim (lise) ve dengi okullara yurt içinde doğrudan, yurt dışındaki okullara ise Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlıkları aracılığı ile ulaşılacaktır. Ayrıca Web sitesi, arama motorları, haber grupları kanalı ile ulaşılacaktır.

    Bu sene yurt içinden ve yurt dışından katılımını beklediğimiz 100.lerce proje arasından 120 proje finale kalacak.

    Adana.daki özel sektörden yüzlerce özel kurum ödülü verilmesi sağlanacak.

    Beşincisi yapılacak BUSEF.te Milli Eğitimin Proje tabanlı eğitimine destek vererek hem ilköğretim hem de ortaöğretim (lise) statüsündeki okulları kapsayacak.

    Her yıl olduğu gibi Bu yılda Türkiye.nın gözü Mayıs ayında Adana da olacak

    Google ye yazsan cıkar ne uğraştırıorsun anlamam ki!
    Güçlü Olmak Akıllıcadır, Düşmanını Barışa Zorlar..!<br /><br />Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler<br />Bağrına taş basarsın acılar birgün diner<br />Giden gitsin aldırma ne yangınlarda söner<br />Sakın bakma arkana Krallar önde gider..!<br /><br />Keşke insanlara yardımcı olabilsem!!

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •