Sayfa 2/2 İlkİlk 12
16 sonuçtan 11 ile 16 arası
  1. #11
    Junior Member tamermeral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.12.2010
    Mesajlar
    4
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    Alıntı tsuguseru Nickli Üyeden Alıntı
    Arkadaşlar bir arkadaşımız yorum yapmış Orman Endüstri Mühendisliği ile ilgili olarak en iyi eğitimi veren Karadeniz Teknik Üniversitesidir demiş, ama yanıldığının farkında değil birisi uyandırsın kendisini.

    İstanbul University
    Forest Faculty
    Forest Industry Engineering
    2003-2007
    Üniversite mühendislik eğitimi verir sadece, kişi mühendis olur... bu size bişey anlatıyormu acaba...

  2. #12
    Junior Member tamermeral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.12.2010
    Mesajlar
    4
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    Burada bu mesleğin sorunlarını ve neler yapılabileceğini ayrıca mesleki bilgi alışverişi yapılacak yerde şu konuşmalara bakın, en iyi hangisi...
    Ya siz niye bu bölümü seçtiniz? böyle saçma düşünen mühendis olurmu siz nasıl mühendissiniz...

  3. #13
    Junior Member oem-gizemcamur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.07.2011
    Mesajlar
    11
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    Böyle tartışmalara gerek yok.Sonuçta hepimiz meslektaşız ve ortak hedefimiz de bu mesleği en iyi şekilde tanıtmak olmalı.Bu bölümün bulunduğu üniversitelerde çok saygıdeğer profesörler var,doçentler var ve hepsi de bu mesleğe kendini adamış insanlar.Kişi kendini ne kadar eğitirse o kadar yükselir.Sen kendine birşey katamadıktan sonra nereyi bitirirsen bitir faydası olmaz.Umarım bu başlık tartışma ve çekişme mesajlarından ziyade bilgi paylaşımı üzerinden devam eder...
    ahşap sağlıktır....

  4. #14
    Junior Member *sYma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.07.2011
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    arkadaşlar biraz daha bilgi verir misiniz bu bölüm hakkında? okuyanlar memnun mu tavsiye eder mi? Ben bu yıl tercih yapıcam ve İstanbul üniversitesini tercihlerime yazmayı düşünüyorum bu bölüm için. Ama çok kararsızım. Yardımcı olun lütfenn!

  5. #15
    Junior Member oem-gizemcamur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.07.2011
    Mesajlar
    11
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    istanbul üniversitesi orman fakültesi Bahçeköy tarafında yeşillikler içinde bir kampüs,çok güzel de bir bahçesi var.Ben ziyaret amaçlı gitmiştim ve de çok beğenmiştim konumunu.Orda okuyan bir kaç arkadaşım var.Farabi değişim programı ile orda bir dönem okuyan arkadaşlarım da oldu.Bana söyledikleri eğitiminin kaliteli ve ders ortamının da iyi olduğu.Bildiğim kadarıyla notlarda çan eğrisi geçerli.Daha fazla bilgi için sitesine bakmanda yarar var.
    Orman Endüstri Mühendisliği ağacın kesildikten sonra üretime girip,son müşteriye ulaşıncaya kadar tüm prosesleri takip eden aynı zamanda pazarlamasında ve ahşap ürün tasarımında da görev alan bir mühendislik dalıdır.Bu bölümü bitiren öğrenciler,kereste ve orman ürünleri imal eden fabrikalarda,parke üretiminde,yonga levha ve lif levha üretiminde,mobilya üretiminde,ahşap kapı ve doğrama üretiminde,reçine ve yağ gibi odundışı orman ürünleri üretiminde,odun korumayla ilgili fabrikalarda,kağıt fabrikalarında,kalem fabrikalarında,ambalaj ve karton üretimi gerçekleştiren fabrikalarda mühendis,ar-ge,tasarım ve pazarlama gibi departmanlarda çalışabilirler.
    Öğrenim süresi 1+4 yıldır.İkinci öğretimlerde hazırlık sınıfı bulunmaz.Devlet sektöründe kadromuz oldukça azdır ama iyi bir KPSS puanı ile atanma şansını yakalayabilirsiniz.Okurken yurtdışı ve yurtiçi değişim programından yararlanarak farklı kültürlerle tanışabilirsiniz.Akademik kariyer ile yardımcı doçent,doçent ve profesör olarak yeni mühendisler yetiştirebilirsiniz.
    Ben okuduğuma çok memnunum,ilk başlarda ne işim var buralarda neden geldim diyebilirsin ama sonra ne kadar hoş ve eğlenceli olduğunu anlayacaksın.Ben kesinlikle tavsiye ederim okumanı,eğer ahşabın sıcaklığını seviyorsan ve biraz da ilgin varsa rahat bir şekilde okursun.İstanbul Üniversitesi,KTÜ ve bu bölüm bulunan diğer üniversitelerde çok değerli,işinin ehli profesörler ve öğretim görevlileri var.Hangi üniversiteye gidersen git kaliteli bir eğitim alacaksındır.Ben tabiki KTÜ de bulunmanı isterim ama tercih senin.Bence tercihlerine KTÜyü de ekle.
    Daha fazla bilgi için özelden dilediğin zaman mesaj atabilirsin,sana yardımcı olurum...
    ahşap sağlıktır....

  6. #16
    Üye muratmurat12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.01.2013
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Bölümü
    Orman endüstrisi
    Cinsiyet
    Erkek
    Tecrübe Puanı
    0

    Cevap: Ynt: Orman Endüstri Mühendisliği

    Orman endustri muhendisligi genelde EN SON tercih edilen ve universite sinavinda fazla istenilmeyen bölümlerin basinda gelmektedir.. Genellikle en az 2-3 kere universite sinavina girmis ama istedigi bolume yerlesememis ve en azindan 4 yillik bir universite diplomam olsun dusuncesindeki kisilerin olusturdugu bir bolumdur...Kisaca bolumde okuyanlarin profili ve yasam tarzlari aile yapilari bellidir..( Istisnalar kaideyi bozmaz)

    Mezun olduktan sorna genelde cogu kisi bu sektorde calismaz cunku calisma sartlari ve imkanlari bellidir. Is hayatina eger orman endustri diplomasi ile bu sektorde calisilacaksa 2 secenek vardir..

    1) Orman urunleri ureten firmalarin uretim departmanlarinda ( calisma ortami ve sartlari fabrika ortamidir..Fazla modern bir calisma ortami aramayin ve genelde sehir merkezlerinden uzak lokasyonlardadir..)

    2) Pazarlama ve satiş, proje yonetiminde..Bu departmanlar icinde autocad, 3d max v.s. cizim programlarina hakim olmaniz gerekir ayrica yabanci dil bilginizi geliştirmelisiniz. Eger bu donanimda iseniz iç mimarlar , mimarlar ile calisma imkaniniz olur ve calisma ortami ve cevreniz biraz daha iyi olur uretim departmaninda calismaya göre..

    Dedigim gibi eger uretim departmaninda calisirsaniz calisma ortamlari kötü..

    Maas konusuna gelince cok yuksek maas durumu yoktur orman endustri muhendislerinin. Ancak 45-50 yasindan sonra fabrika muduru v.s. olursaniz o zaman biraz yuksek alirsiniz..Ama genede dusuktur maas oranlari orman endustri sektorunde.Hatta bazilari 2-3 sene calisip tamamen bu sektorden uzaklaşır memnun kalmazlar..Örnekleri coktur..

    Isverenlerin cogu sektorden gelmedir ve egitimli degillerdir babadan kalma meslekleri devam ettirirler..Universite mezunu isveren patron profili bulmak cok azdir sektorde..

    Kısaca; 4 yillik universite diplomam olsun askerde kisa donem askerlik yaparim vizyonu olanlar icin sadece diploma almak icin okunur ama profesyonel bir is hayatim olsun diyenler icin yanlis meslek...
    Konu muratmurat12 tarafından (27.01.2013 Saat 22:58 ) değiştirilmiştir.

 

 
Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •