8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Junior Member tutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.2007
    Mesajlar
    20
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    beyler ben 9 eylül, ege yada gazi bilgisayar mühendisligine gitmeyi düşünüyorum acaba bunlardan hangisi daha iidir iş bulma olasılıgı daha yüksektir yurtları ögretim üyeleri filan nasıldır yardım ederseniz sevinirim

  2. #2
    Junior Member tutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.2007
    Mesajlar
    20
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    yaw yardım edecek yok mu

  3. #3
    Senior Member sword61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.07.2007
    Yaş
    36
    Mesajlar
    328
    Konular
    163
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    ege üniversitesi

    GENEL BİLGİLER
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün Amacı
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, bilgisayar sistemlerinin yapısı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin etkin kullanım yöntemleri konularında eğitim verir, araştırmalar yapar. Bu konularda, çağdaş teorik ve pratik bilgilerle donatılmış bilgisayar mühendislerini yetiştirmek, ekonomiyi yönlendirebilmek bakımından çok önemlidir. Bu görevi, üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümleri üstlenmiştir.



    2005-2006 Kontenjan, Taban ve Tavan Puanları

    Kontenjan 103

    Taban Puan 333.174

    Tavan Puan 354.333




    Eğitim Süresi ve Okutulan Dersler
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yürütülen lisans eğitimi, İngilizce hazırlık sınıfı dışında 4 yıldır. İlk iki yılda, ağırlıklı olarak, temel mühendislik ve temel bilgisayar mühendisliği dersleri yer almaktadır. Sonraki iki yılda ise, zorunlu olarak bilgisayar mühendisliği ile ilgili alınması gereken dersler dışında, öğrencilerin yazılım veya donanım konularına veya bilgisayar mühendisliğinin değişik alanlarına yönlenebilmelerini sağlamak amacı ile, teknik seçmeli dersler konulmuştur. Ayrıca, bilgisayar mühendisleri için gerekebilecek, teknik olmayan yararlı seçimlik dersler de vardır. Mezunların, bilgisayar mühendisliğinin değişik alanlarında çalıştıkları göz önüne alınırsa, teknik seçmeli derslerde yapılacak doğru seçimin önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Bölümde okuyan öğrencilerin eğitim masraflarını, bilgisayar, bilgisayar parçaları, bilgisayar tüketim malzemeleri, kitap ve kırtasiye harcamaları oluşturmaktadır.



    Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
    Lisans eğitimi sonunda başarılı olan öğrencilere "Bilgisayar Mühendisi" diploması verilir. Bölüm mezunları, sistem çözümleyici, uygulama programcısı,genellikle bilgi işlem merkezlerinde yönetmen, kurucu ve yönetici mühendis, veri tabanı yönetmeni, bilgisayar destekli endüstriyel sistemlerin tasarımı ve gerçekleştiriminde araştırma geliştirme mühendisi gibi görevler alabilirler. Ayrıca, üniversitelerde Öğretim Elemanı olarak akademik olarak ilerlerken eğitim ve öğretime katkıda bulunup, bilimsel çalışma ve araştırma yapma şansını da elde edebilirler. Bilgisayar mühendislerinin kazandıkları bazı makamlar ve bu makamlarda yaptıkları görevler şunlardır :



    Ağ Tasarımcısı (Communications Analyst)
    Veri nakleden ağları planlar, tasarlar ve kurar. Sistemin ağ yapısıyla ilgili konularda diğer sistem çözümleyici ve tasarımcılarına yardımcı olur. Halen yürürlükte olan ve planlanmış ağların kullanımını inceler ve yeterli kapasitenin ve yeteneğin sağlanması için gerekli hatlar ve yapılanma konusunda, yönetime, geliştirme ve değiştirme konularında öneriler götürür. Ağ kullanımını ve verilen hizmeti denetler ve iyileştirme için düzenlemeler yapar.



    Bilgisayar Güvenlik Yöneticisi (Computer Security Manager)
    Kuruluşun bilgisayarlarına ilişkin güvenlik gereksinimlerini belirler. Bu gereksinimleri karşılayacak sistemlerin tasarımını yapar ve uygulamaya sokar. Ayrıca, güvenlik standartları oluşturarak, kuruluş içinde bütünlüğü sağlamayı hedefler. Oluşturulan bilgisayar güvenlik mekanizmalarını sürekli denetler, güvenliğini tehdit eden davranışları belirler ve sorumlularını tespit eder.



    Bilgi İşlem Merkezi Yöneticisi (Manager of Data Processing)
    Kuruluşun tüm bilgi işlem çalışmalarını planlar ve yönetir. Bilgi işlem hizmetleri, geliştirme ve işletim çalışmalarını yönetir. Bilgi işlem hizmetlerini yapan uç kullanıcılarla iş birliği yaparak, kuruluşun çalışmalarını geliştirmesine destek verir. Kullanılan yöntem ve tekniklerin geliştirilmesini veya yenilerinin kullanılmasını sağlar. Bilgi işlem kaynaklarını gereken biçimde yönlendirerek, kullanıcılara verilen hizmeti etkin hale getirir.



    Sistem Çözümleyicisi (System Analyst)
    Bilgi işlem sistemlerini geliştirmek ve değiştirmek için bilgi toplar ve analiz eder. Bu tür sistemleri tasarlar, tanımlar, yöntemleri belirler ve kurulmasını gerçekleştirir. Çalışmakta olan sistemleri değerlendirir ve geliştirilmeleri için önerilerde bulunur.



    Sistem Değerlendirmecisi (Systems Evaluator and Configurator)
    Donanım ve yazılım performansını izleyen, ölçen ve değerlendiren bir yöntem hazırlar ve uygular. O anki ve gelecekteki kullanımı daha etkin yapmak için yapıda (konfigürasyon) kısa ve uzun dönem için değişiklikler planlar. Yeni donanım ve yazılımın seçimi için çalışmalar, denemeler öneriler yapar.



    Sistem Programcısı(Systems Programmer)
    Bilgisayarın sistem yazılımını tasarlar, programlar ve bakımını yapar. Kuruluş için gerekli optimum yapıya karar verir ve yapımcı firma tarafından verilen yazılımı inceler. Yapımcının yazılımda yaptığı değişiklikleri ve gelişmeleri inceler, bunların mevcut işletim sistemleri, sistem tasarımı, programlama ve işletme yöntemlerine etkilerini saptar. Kuruluşun örnek sistem deneme takımına gerekli bakımı yapar, yeni ya da değiştirilmiş yazılımı kurmadan önce bu sistemi deneme takımı ile dener. Sistem yazılımının kullanımı ve uygulama programlarına bağlantısı konularında sistem çözümleyicilere ve programcılara yol gösterir.


    Sistem Tasarımcısı(System Designer)
    Sistem Çözümleyicisinin tanımladığı gereksinmeleri mantıksal, ekonomik ve pratik sistem tasarımlarına dönüştürür. İlgili programların yazılabilmesi için gerekli ayrıntılı spesifikasyonları hazırlar. Bu spesifikasyonlar şunları içerir :

    Sistem bağlantılarını, bilginin akışını, ve gerekli kaynakları gösteren iş akış şemaları,

    Sistemin her bölümü için giriş, işlem ve çıkış işlemlerinin nasıl yapılacağını belirleyen belgeler,

    Giriş, dizi ve çıkış yapıları.



    Standartlar ve Yöntemler Denetleyicisi (Standarts and Methods Controller)
    Bir yöntemler ve performans standartları ve yönetmelikleri sistemi geliştirir ve uygular. Gerekli standartlara uygunlukları saptamak için işletim performansını ve çıktıları denetler, buna göre standart ve yönetmeliklerde gerekebilecek gelişmeleri saptar. Önerilen donanım, yazılım ve uygulamaları inceleyerek etkilerini değerlendirir, yeni standart gereksinmelerini saptar.



    Uç Kullanıcı Desteği Uzmanı (End User Services Specialist)
    Kuruluştaki bilgi işlem merkezi dışındaki bilgi işlem hizmetleri kullanıcılarını eğitir. Uç kullanıcılara, ihtiyaç duydukları desteği sağlar. Onların, bilgi işlem hizmetlerinden planlandığı biçimde yararlanmaları için gereken işlemleri yapar ve sorunlarını çözer. Uç kullanıcıların hiç değilse basit uygulama sorunlarını kendi kendilerine çözecek düzeye gelmelerini sağlar. Uç kullanıcıların kullanım sorunlarını çözemediği zamanlarda, bunları bilgi işlem merkezi ilgililerine aktarır ve çözümün bulunmasını sağlar.



    Uygulama Programcısı(Applications Programmer)
    Program mantığını tasarlar ve dener, programları yazar ve işletmeye hazır hale getirir. Bilgiyi işlemek için gerekli olan program akış şemalarını ve alt programları hazırlar. Dizi ve kütük gereksinmelerinin belirlenmesi için sistem tasarımcısına yardımcı olur. Belirlenmiş programlama standartlarına göre,programlama ile ilgili işlerin tümünü yapar. Tamamlanmış olan programların işlemesini ve diğer programlara bağlantısını kontrol eder.



    Veri Tabanı Yöneticisi(Database Administrator)
    Kuruluşun veritabanını tasarlar, bakımını yapar ve denetler. Veri tabanının standartlarını saptar ve bunlara uyulmasını sağlar. Yeni ya da değiştirilmiş sistemlerin bilgi gereksinmelerini inceler ve veri tabanı spesifikasyonlarını geliştirir. Bilgi organizasyonu, erişim ve denetim için tanımlamalar yapar ve ilgililere bildirir. Veritabanının yapısı/bakımı için spesifikasyonlar geliştirir; bütünlüğü ve gizliliği sağlamak için denetimler koyar; bunlara uyulmasını sağlar.



    Çalışma Alanları, İş Bulma ve Kazanç İmkanı
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarının, yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları ile özel kuruluşlarda, bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar donanımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışma olanakları vardır. E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları, edinmiş oldukları bilgi ve tecrübe ile, İzmir'de, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde (özellikle İstanbul'da) ve yurtdışında, kısa sürede yüksek ücretlerle iş bulabilmektedirler.



    Son yıllarda mezunlarımız araştırma kurumlarında ve şirketlerin AR-GE bölümlerinde yapay zeka, yapay sinir ağları, bilgisayar grafikleri, görüntü işleme, gömülü sistem programlama, mobil oyun programlama, veri madenciliği gibi bilgisayar mühendisliğinin araştırma ve uygulama alanlarında da değişik ünvanlarla görev almaya başlamışlardır. Bilgi teknolojilerinin ve ilgili diğer teknolojilerin gelişimi ile beraber çalışma alanları da çeşitlenmektedir.


  4. #4
    Senior Member sword61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.07.2007
    Yaş
    36
    Mesajlar
    328
    Konular
    163
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    gazi üniversitesi

    Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

    Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2002 yılında kurulmuştur. Bugün 12 çalışanı, 150'ye yakın lisans öğrencisi ve 15 yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır. Ulusal düzeyde ilk on içerisinde bulunan bölümümüz alanında oldukça aktif olup çesitli alanları içeren diğer disiplinlerle de yakın ilişki içerisindedir.

    Misyonumuz

    Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün misyonu bilgisayar yazılımı ve donanımı alanlarında teori, ilke, pratik, tasarım, yenilik üretmek ve yaygınlaştırmaktır. Yüksek Lisans Programı; öğrencilere bilgisayar mühendisliği konseptlerini anlamaya ve uygulamaya yönelik bir eğitim verir. Bu sayede Türkiye'nin ekonomik gelişimine, vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesine öğretim, araştırma, sosyal yardım ile katkıda bulunan bireyler yetiştirilir.

    Amacımız

    Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, mezunlarının bilgisayar mühendisliğinde başarılı ve sürekli olarak kariyer yapabilmek için gerekli olan eksiksiz eğitimi öğrencilerine verir. Buna ek olarak;

    • Öğrencilerini mühendislik problemlerini çözebilecek sekilde eğitir.

    • Başarılı bir kariyer için öğrencilerinin profesyonel yeteneklerini geliştirir.

    • Öğrencilerin mühendislik bilgilerini kullanarak projeler geliştirip tamamlamalarına ve bu sayede yeteneklerini geliştirmelerine yardım eder.

    sunum icin
    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]

  5. #5
    Junior Member tutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.2007
    Mesajlar
    20
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    saol hocam bu ünilerde okuyan yok mu yada tanıdıgı olan

  6. #6
    Senior Member sword61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.07.2007
    Yaş
    36
    Mesajlar
    328
    Konular
    163
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    her iki uni de de arkadaslarım var.gazi de ulkuculuk baya varmıs ama genel olarak guzel diyolar.ege de okuyan zaten hayatından cok memnnun.uni de guzel diyo.ama tabi sen bilirsin gene

  7. #7
    Junior Member barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.03.2008
    Mesajlar
    20
    Konular
    4
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    bence 9 eylül

  8. #8
    Junior Member onur11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.03.2008
    Mesajlar
    11
    Konular
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: ege ve 9 eylül bilgisayar (yardım)

    bence hacettepe

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •