Bozcaada’ya gelmenin yolu ne olursa olsun önce anakaradaki Geyikli Yük İskelesine gelmek. Şimdilerde Geyikli Feribot İskelesi olarak da sorabilirsiniz. Kuzeyden yani İstanbul yönünden gelişlerde Çanakkale’den sonraki Geyikli ayrımlarını takip etmeniz yeterli, 50 dakika içinde iskelede olabilirsiniz. Yolunuz güneyden, İzmir üzerinden gelmişse Çanakkale’ye girmeden önceki Ezine-Geyikli yol tabelalarını izleyin.
Bölgede çalışan otobüs firmaları da Bozcaada yolcularını özellikle yazın İskeleye kadar getiriyorlar. Bu arada karayolundan gelme seçenekleriniz arasında Bandırma-Biga-Çan-Bayramiç hattını kullanmak da olabilir.
Deniz Yolculuğunun Güzellikleri
Fakat Bozcaada’ya nasıl gidilir sorusuna cevap veren çok zevkli bir yolculuk biçimi daha var. İstanbul Yenikapı’dan kalkan Bozcaada deniz otobüsü iki saatte Bandırma’ya geliyor, sonrasında da üç saate yakın bir sürede Bozcaada’ya geçiyor. Özellikle yaz sezonunda yapılacak çok güzel bir deniz yolculuğu olabilir. Yazları Geyikli iskelesinden saat başı adaya kalkan feribot seferi kışları günde üç sefere kadar düşüyor. Adaya ayrıca sadece yayaları taşıyan deniz seferleri de yazları çoğalıyor.
Lodos Rüzgarları
Bir adada yaşamak sonuçta denize bağlı bir hayatın olması demek. Geyikli İskelesi de Bozcaadalılar hayatında önemli bir nokta. Adaya mesafesi 6 deniz mili ve bu yarım saat tutuyor. Ama Ege’nin ünlü lodos rüzgarları başladığı zaman, özellikle kuvvetli fırtına zamanlarında deniz ulaşımı aksıyor. Bu gibi durumlarda çoğunlukla eski bir taş yapıdan dönüştürülmüş Bozcaada otelinizde kalmak ve denizi seyretmek yapılacak en güzel şey olacaktır.

Kaynak. [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]