"Dilimize Fransızca “informatique” kelimesinden gelerek yerleşen Bilişim kelimesi, hem verilerin işlenmesini hem de verilerin iletilmesini ifade etmektedir. Veri işlemek için bilgisayar kullanımının kaçınılmaz olması, bilişim ile bilgisayar kavramlarının iç içe girmesine sebep olmuştur. Bu nedenle bilgisayarın en önemli unsuru olan bilgisayar programlarının hukuken incelenmesi gerekmektedir. Bilgisayar donanımının çekirdeği olan entegre devre topoğrafyalarının hukuki durumu ortaya konulmalıdır.


Verilerin bir sistem dahilinde bir araya getirilmesinden oluşan veri tabanları da, bilişim kavramıyla yakından ilgilidir. Özellikle Türk hukukunda yakın zamanlarda yapılan yasal düzenlemeler, veri tabanlarının hukuken incelenmesini zorunlu kılmaktadır.


Verilerin iletilmesinde kullanilan birkaç ağ sistemi mevcut ise de, kuşkusuz bunların en önemlisi internettir. Elektronik imza olmadan internet ve elektronik ticaretin gelişmesi mümkün değildir. Bu açıdan her iki kavram, incelememiz kapsamına alınmıştır. İnternet ve bilgisayar teknolojilerinin gelişmesi ile hukuka aykırı uygulamaların kolaylaştığı kişisel verilerin korunması ve tüketicinin korunması konuları üzerinde durulmalıdır."

[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]